Ga naar inhoud


Easy.tv stopt per vandaag 15 maart 2007 met uitzenden op 19 oost


Rog

Aanbevolen berichten

Voor degene die het nog niet wisten vandaag is er een einde gekomen aan het pakket Easy.tv dat uitzond op de astra 1. Deze provider zond uit op 122663 H 22000 5/6.

 

Het pakket had de volgende zenders:

 

easy.TV Info

easy.TV Silverline

easy.TV Nat Geo

easy.TV AXN

easy.TV Extreme

easy.TV erofirst

easy.TV hotX

 

Dit is misschien wel goed nieuws voor de sportzender NASN die Canal Digitaal doorprikt van Arena en per 1 april opneemt in hun zender pakket. Kortom dus goed nieuws voor beide providers maar vooral voor Arena die meer zenders daar bezit op diezelfde transponder.

 

De bron van dit bericht van het verdwijnen van Easy.tv was vorig jaar al bekend hierbij het bericht van toen wat www.satellietnieuws.nl men plaatste op hun site.

 

 

Miljoenenverlies Easy.tv grootste oorzaak einde pakket

 

 

Een miljoenenverlies voor eigenaar Primacom is de oorzaak dat het Duits/Oostenrijks satellietpakket Easy.tv op 15 maart 2007 zal gaan stoppen. Primacom, dat actief is als kabelaanbieder, heeft via haar Duitse dochteronderneming Decimus GmbH het contract met de Österreichischen Rundfunksender GmbH (ORS) betreffende de satellietverspreiding van Easy.tv opgezegd. ORS is op zijn beurt weer een dochteronderneming van de Oostenrijkse publieke omroep ORF.

 

Primacom moest deze stap wel nemen omdat men uiterlijk op 19 december de huur van transpondercapiciteit bij ORS kon opzeggen. Had Primacom dit niet gedaan had Primacom de transpondercapaciteit voor drie jaar langer bij ORS moeten huren. Het was duidelijk dat Easy.tv ook in de komende jaren geen winstgevend zenderpakket voor Primacom zou gaan worden.

 

Easy.tv begon in mei 2005 als nieuw satellietpakket via de Astra 1 satelliet voor de Duitstalige markt. Vanaf het begin was duidelijk dat Easy.tv heel moeilijk de satellietkijker aan zich kon binden. Hierdoor vielen de abonnementinkomsten tegen. Easy.tv maakte gebruik van een prepaid systeem. Abonnees konden eenmalig een smartcard kopen en via de telefoon deze kaart voor een periode van 30 dagen opwaarderen. De abonnementskosten voor de periode werden via de telefoonrekening verrekend met de abonee. In totaal zijn in Duitsland 450.000 en in Oostenrijk 650.000 Easy.tv smartcards verkocht. Echter bleken velen van de eigenaren van deze smartcards na korte tijd de smartcard niet meer prepaid te blijven opwaarderen voor een nieuwe termijn.

 

Mede door de komst van de nieuwe Duitse satellietprovider Arena en daarnaast de blijvende concurrentie van Premiere kwam Easy.tv in steeds woeliger vaarwater terecht. De verliezen liepen de laatste maanden steeds verder op en zicht op een verbetering was er niet. Voor Primacom dus reden om te besluiten te stoppen met Easy.tv.

 

 

Bron: www.satellietnieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Primacom haalt vandaag stekker definitief uit Easy.TV

 

 

Het einde van het Easy.TV zenderpakket van het Duitse bedrijf Primacom is genaderd. In de loop van de komende nacht zullen alle zenders van dit zenderpakket op zwart gaan en zal de stekker definitief uit Easy.TV getrokken worden.

 

Sinds eind februari werd de verkoop van abonnementen voor het “Complete” en “Select” abonnement gestaakt. Vanaf dat moment kon men alleen nog een abonnement nemen op het pornopakket van Easy.TV afsluiten. De zenders AXN, Silverline en National Geographic Channel zijn al enkele dagen niet meer te ontvangen. Ook het informatiekanaal van Easy.TV wordt niet meer via de satelliet uitgezonden. Alle kanalen die nog uitzenden binnen het Easy.TV pakket zullen later op de avond dan wel in de nacht stoppen met uitzenden.

 

Primacom heeft verleden jaar al duidelijk gemaakt op 15 maart te zullen stoppen met de exploitatie van het noodlijdende Easy.TV pakket. Reden hiervoor was, los van de financiële situatie van Easy.TV, dat het distributiecontract met het Oostenrijkse ORS, dochterbedrijf van de Oostenrijkse publieke omroep ORF, op deze datum voor een periode van 3 jaar automatisch verlengd zou worden. Primacom wilde geen drie jarige verlenging van de overeenkomst aangaan en zegde daarom het contract per 15 maart op.

 

Easy.TV startte in september 2005 de uitzendingen via de Astra 1 satelliet. Primacom wilde met het Easy.TV zenderpakket een concurrent van de grootste Duitse satelliet betaaltelevisie aanbieder Premiere maken. Dit wilde Primacom doen met een constructie waarin meerdere televisiezenders in een betaaltelevisie aanbod zonder vast abonnement voor de abonnee werden aangeboden. De smartcards konden via telefoon volgens de “prepaid” formule voor een bepaalde tijd op bepaalde zenders worden geactiveerd. In totaal heeft Primacom in Duitsland 400.000 en in Oostenrijk 650.000 smartcards weten te verkopen. De kaarten konden door de eigenaren via een telefoonnummer voor 30 dagen worden opgewaardeerd waarna de verrekening van het verschuldigde abonnementsgeld via de telefoonrekening werd uitgevoerd.

 

Ondanks het feit dat er meer dan één miljoen smartcards werden verkocht kon Easy.TV niet aan de verwachtingen voldoen. Dit kwam omdat vele smartcardhouders slechts voor zeer korte duur een abonnement namen op de diverse zenderpakketten van Easy.TV.

 

 

Bron: www.satellietnieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...