Ga naar inhoud


[DM7000] Multiboot instellen naast huidige image ?


tedje1967

Aanbevolen berichten

Ik heb nu pli garnet draaien op mn dream, alles goed ingesteld voor mn draaibare schotel en gbox werkend var op usb stick. Nu wil ik wel eens een ander image gaan draaien echter heb ik mn dreambox nog niet zo lang en geen ervaring met het flashen van een dream. Wat ik graag zou willen is een multiboot systeem waardoor ik mijn huidige image niet kwijt raak. Is dit mogelijk of moet ik dan helemaal overnieuw beginnen ?

 

Heb ook al even gezocht hier maar het is me nog niet helemaal duidelijk

Link naar reactie
Delen op andere sites


Flashwizard gebruiken.

Die installeert naast je flashimage een multiboot. De flashimage blijft gewoon ongewijzigd en tijdens het opstarten kan je kiezen uit de geïnstalleerde firmwares. Het programma wijst zichzelf.

 

Succes. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, met flashwizzard gedaan, alles lijkt gewoon goed te gaan bij multiboot installatie. geeft wel aan the boot menu of flashwizzard pro is not installed on flash image, do you want to install it now ? vervolgens zeg ik ja en installeerd ie gewoon zonder enige foutmelding,vervolgens firmaware installeren in multiboot op usb, gaat ook goed, ik zie het image ook staan on multiboot in flashwizzard en huidige image in flash. ook als ik nieuwe firm als default zet start de dream gewoon op met Pli image ipv de nieuwe ? lijkt er trouwens op dat flashwizzard mn Pli firm niet ziet, flashwizzard geeft aan dat ik flashimage 2.6.9 in mn flash geinstalleerd heb staan ipc Pli garnet 1.1.0.28.12.2006 ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
lijkt er trouwens op dat flashwizzard mn Pli firm niet ziet, flashwizzard geeft aan dat ik flashimage 2.6.9 in mn flash geinstalleerd heb staan ipc Pli garnet 1.1.0.28.12.2006 ?

Nee, da's goed. 2.6.9 is de kernel-versie en die zit ook in PLi Garnet. Flashwizard kijkt niet naar de imagenaam als je 'em in de interne flash flasht.
Link naar reactie
Delen op andere sites

het enige wat ik hierover kan vinden als oplossing is helemaal een keertje opnieuw beginnen, en dat is juist niet mijn bedoeling. Wil graag mijn huidige config behouden daar ik er veel tijd in heb zitten alles werkend te krijgen (-;

Ben een newbie op dit gebied......wie weet andere oplossing ? Heb inmiddels 2 verschillende firms op mn usb staan echter nog steeds start Pli op zonder dat ik een boot menu krijg ??

 

grtzzz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de laatste 1.10 image (Boxman bijvoorbeeld, maar op dit moment een beta van Dream) in de flash staan en alle images die ik gebruik op USB-stick.

 

Er schijnt iets raars te zitten in de PLi image waardoor Flashwizard elke keer weer 't menu wil installeren. Niet iedereen heeft hier last van, maar waar 't aan ligt weten we ook niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou gewoon een backup maken van alles wat je wil saven , en dan helemaal inderdaad opnieuw beginnen .

 

usb format doen

cvs image in de flash

rest op usb gooien

met flashwizzard dan

 

gegarandeerd dat dan alles draait

 

suc6

 

1pm <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wen er maar aan.

Het blijven wonderlijke machines die een eigen wil hebben.

De eerste weken heb ik hem meermalen 3 hoog naar beneden willen gooien, maar nu doet hij alles wat ik wil. Alleen zul je hem zo af en toe helemaal leeg moeten gooien als hij niet meer doet wat jij wilt. Althans dat is mijn ervaring.

 

Maar gelukkig doet hij het weer. Succes met je dream- en gbox hobby.

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...