Ga naar inhoud


Geen ontvangst meer na vakantie


Gast theowl

Aanbevolen berichten

Hi ik heb een probleem met mijn draaibare systeem. Na mijn vakantie geen ontvangst meer? Schotel hangt er ogenschijnlijk goed bij. Zoeken naar sateliet dmv fijn aftelling gebruikers modus per graad van Oost naar West wel mogelijk,(ergo m.i. coax kabel signaal doorgave Humax naar Rotor nog goed) maar eea geeft geen resultaat. Continue eigenlijk tussen de 45 en 65 % Signaal zichtbaar echter NUL procent kwaliteit. Heb een Stab HH 100 zou deze gedeeltelijk defect kunnen zijn? De inrichter modus, het draaien van Oost naar West deed het al enige tijd niet meer. Echter mijn systeem stond eigenlijk continue uitgericht op de Astra 19E met ruim 85% signaal en dito kwaliteit was dus geen probleem. Na een reboot van mijn Humax 5400 en selecteren van FTA kanaal BVN verschijnt de melding "moving to Astra 19E" (zonder movement)

Mijn vragen:

1 Kunnen deze klachten geheel en al te wijten zijn aan een half kapotte rotor.

2 Kan mijn LNB stuk zijn?

3 Kan het zijn dat ik een in mijn Humax menu een software instelling foutief heb

staan?

4 Elektra is ruim 3 weken van het systeem geweeest, kan dit problemen hebben veroorzaakt?

 

Mijn schotel is moeilijk bereikbaar, gaarne advies hoe dit probleem te tacklen.

 

BVD voor jullie reacties.

THEOWL <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


je zou je rotor even buiten werking kunnen stellen en de coax uit de lnb zo door koppelen naar je humax?

 

tevens kan je natuurlijk je humax ff bij de lokale sat specialist *kunnen* proberen? die hebben vaak wel even tijd om te kijken als het aan je decoder ligt, en anders zal je LNB stuk kunnen zijn.. welke ze je dan mooi kunnen verkopen ;-)

Philips LNB, 60cm pan, HVR-5500 DVB-S/S2/C/T, Cinergy HTC stick DVB-C/T, FS DVB-T stik

HVR-5500 -> CDS/TVV / Ziggo Digitaal

Cinergy HTC -> Ziggo Digitaal / FM

FS DVB-T -> Digitenne

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Ou-Tannu,

 

Optie 1 lijkt me een nuttige suggestie. Doorkoppelen van coax lnb naar humax ervan uitgaan dat mijn schotel nog correct staat en dan zien of ik beeld krijg.

Bezoek aan de lokale Satshop doe ik zodat ik weet waar ik aan toe.

Theowl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi maat!

 

De Humax ken ik niet maar de HH100 Stab wel.

Even de spanning eraf, na 20 seconden de spanning er weer op, via de Humax GOTO 00 invoeren en als het goed is gaat je HH100 naar de Sirius, daarna werkt ie weer correct.

 

Groetjes,

Tom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

D-Box

 

GOTO menu wel aanwezig maar kan daar niet 00 ingeven, een Humax werkt met een menu, echter hij reageert op geen van de opties. Ik ga maar eens proberen of de F-connectoren geoxideerd zijn, (tip van een andere sattter) voorlopig dus nog geen beeld <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Theowl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nieuwe F connectoren erop gezet, hielp helaas niets. Wel gemerkt dat hangend aan de dakgoot dit toch een vreselijk piel werkje is, klaarblijkelijk is het schroefdraad snel beschadigd. Heb nu nieuwe connectoren gekocht incl opzet hulpstukje om het schroevedn ipdraaien te vergemakkelijken. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Helaas verder nog niets te lachen. Een nieuwe vraag, kan ik eigenlijk ook meten of mijn coax nog helemaal intact is? De coax moet tenslotte signaal en stroom doorvoeren van de Humax naar de Rotor HH100.

Vreemd blijf ik vinden dat ik tot 65% signaal zie, schotel stand ogenschijnlijk correct naar de Astra gericht maar ik krijg 0% kwaliteit. Kan de schotel ook naar beneden halen en dan proberen met een korte coax of dan de Rotor nog werkt, moet dan wel een standaard regelen om schotel loodrecht aan te bevestigen <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

coax meten.. hmm deed ik altijd met multimeter @ weerstand setting <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> 1 poot op de kern en 1 op de mantel.. krijg je als het goed oneindig of iig een zeer hoge weerstand, daarna de mantel en kern aan de andere kant met elkaar verbinden, dan zou de weerstand af moeten nemen en zou je coax iig nog signaal door moeten laten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

en coax kan best wat hebben merk ik hier al <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

( en oxidatie in de connectoren? hmm? nog geen last van ondanks dat het zaakje hier toch een behoorlijke tijd in de regen gehangen heeft, was te beroerd om met mn rolletje tape de boel ff in te tapen <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> )

 

alleen bij mn diseqc moet t nog. maar die hangt buiten de regen.. hoewel er komt vast wel vocht in <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Philips LNB, 60cm pan, HVR-5500 DVB-S/S2/C/T, Cinergy HTC stick DVB-C/T, FS DVB-T stik

HVR-5500 -> CDS/TVV / Ziggo Digitaal

Cinergy HTC -> Ziggo Digitaal / FM

FS DVB-T -> Digitenne

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

THanks Ou Tannu vvor de tips.

Omdat de TV reparateur mijn TV kwam halen gelijk maar de Humax meegegeven, niet zijn specialisme maar hij kan waarschijnlijk toch wel even eea checken. Een zien of we verder komen.

THeowl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.