Ga naar inhoud


[7000s] GBOX als cardserver met CCcam als client


Gusman

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben een beetje aan het "expirimenteren/proberen" geslagen met mijn DB7000. Wat ik wil proberen te realiseren op mijn DB7000 is een GBOX cardserver (voor een testje met een andere te lenen DB) en CCCam als cam in te stellen. Op diverse fora heb ik het een en ander gelezen hierover, en de volgende stappen heb ik ondernomen om de boel aan de praat te krijgen op mijn DB met Pli Helenite image.

 

Cardserver:

- (leeg) bestand aangemaakt in dir /var/etc/plimgr/cardservers met de naam "gbox" (hierdoor wordt GBOX opstartbaar in "softcam instellingen" menu als cardserver)

 

- in het GBOX start/stop script (/var/etc/plimgr/scripts/gbox) de twee regels met pli_pmthelper "uitgezet" door er een # voor te plaatsen

 

- in het "softcam instellingen" menu GBOX ingesteld als cardserver, opgeslagen en cardserver ge-herstart

 

Tot zover OK

 

Voor CCCam heb ik alleen in het "softcam instellingen" menu CCCam als softcam ingesteld en dat werkt ook prima.

 

Maar nu komt het, ik merk in ieder geval dat mijn DB vrij traag gaat zappen en hoe kan ik nu zien (voordat ik de DB van een vriend ga oppikken om de boel te testen) op mijn DB7000, dat GBOX zijn werk als cardserver prima doet. GBOX-center geeft niet zo heel veel info hierover. Na enige tijd krijg ik zelfs foutmeldingen uit GBOX-center dat er bepaalde bestanden niet zijn en/of GBOX niet (meer) draait.

 

Daarnaast als ik de DB reboot lijkt de GBOX cardserver wel goed op te starten maar CCCam lijkt niet op te starten. In het geinstalleerde CCCam PPanel krijg ik geen info en ook geen beeld. Zelfs al stel ik in het "softcam instellingen" menu de cardserver in op "geen" dan krijg ik nog niet CCCam aan de praat (met herstart softcam). Dan moet ik wederon de DB rebooten (met cardserver op "geen").

 

Wat zie ik nog over het hoofd? Alle tips en suggesties zijn welkom <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Alvast bedankt voor de reactie(s)

 

Gusman <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Dreambox 7000s en 500s - Draaibaar schotelsetje - Pli Jade - GBOX - CCCam

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ondertussen heb ik de boel nu "stabiel" aan de praat. GBOX en CCCam draaien beide op mijn DB7000. Ik heb een share naar mezelf in GBOX aangemaakt zoadat ik kan zien met GBOX-center of GBOX nog "in de lucht" is.

 

Alleen bij een reboot gaat het nog niet goed. Ik heb begrepen dat CCCam eerder moet worden opgestart dan GBOX. Het GBOX script staat in: /var/etc/plimgr/scripts/gbox maar het CCCam script staat daar niet. CCCam wordt waarschijnlijk door een ander script opgestart. Ook het herstarten van de cardserver en/of de emu lijkt (nog) niet goed te gaan vanuit het menu. Het lijkt erop alsof het start/stopscript (emusrv ??) van de emu de boel voor de cardserver de mist in laat gaan en omgekeerd.

 

Hoe kan ik de opstartvolgorde aanpassen zodat CCCam eerder draait dan GBOX?

 

Ook zie ik in de GBOX share naar mezelf dat ik geen kaart heb (terwijl mijn abbo kaart er gewoon inzit). Ook in GBOX-center kan ik mijn lokale kaart niet "vinden". Als ik GBOX alleen selecteer zie ik het kaartje wel. Komt dit omdat CCCam het kaartje heeft "gereserveerd" voor zichzelf?

 

Alvast bedankt voor de reacties......

 

Gusman <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Dreambox 7000s en 500s - Draaibaar schotelsetje - Pli Jade - GBOX - CCCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een eigen script dat zowel gbox als cccam start, in de volgorde die jij wilt, en zet dat in /var/etc/plimgr/scripts. Kijk daar ook voor voorbeeldjes.

 

Zet nu een bestand in /var/etc/plimgr/scripts/cardservers of /var/etc/plimgr/scripts/cams met dezelfde naam als de naam van je script. Nu kun je dit script kiezen als cardserver of als cam in softcam setup.

 

- Ruud

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ruud,

 

Bedankt voor je reactie. Met enig "puzzelwerk" lukt het me musschien om een gecombineerd script te maken voor CCCam en GBOX samen.

 

Is het dan ook zo, dat misschien de knoppen "herstart cam" en "herstart cardserver" in het menu niet zo goed hun werk meer zullen doen. Het lijkt erop dat het script emusrv het herstarten van de cam/cardserver voor zijn rekening neemt op basis van uitlezen van het plimgr.conf.

 

Als je de boel reboot gaat het waarschijnlijk wel goed <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Gusman <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Dreambox 7000s en 500s - Draaibaar schotelsetje - Pli Jade - GBOX - CCCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...