Ga naar inhoud


Beeld springt steeds zwart-wit bij Qmax receiver


pandit

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal

 

Ik heb in Egypte een in het middenoosten poulaire FTA receiver gekocht (MST-999 van Qmax) voor omgerekend 35 euro, Deze heeft na een korte test een jaar in de kast gestaan, en nu bij het instaleren van een nieue schotel (zie topic in schotel forum), de receiver weer aangesloten, en de kanalen ingelezen, alles werkt perfect, alleen.... het beeld klapt af en toe naar zwart\wit. Omdat in het midden oosten SCART vrijwel onbekend is en TV's , DVD spelers, Sat receivers van Cinch pluggen zijn voorzien heb ik de receiver thuis bij de eerste test via de CINCH ingangen van mijn video recorder aangesloten die op zijn beurd weer via scart op de TV is aangesloten. Ik heb daarna de Antenne uitgang gebruikt en ook hier wisselt het beeld tussen kleur en zwart-wit. De Receiver en TV hard op PAL gezet, geen resultaat, Nadat ik de TV als Receiver op SECAM had gezet hetzelfde resultaat (maar de beeldkwaloteit was minder. Met NTSC bleef ik kleur houden, maar de kwaliteit was echt "Never The Same Color".

 

Nu het probleem in de receiver lijkt te zitten het apparaat opengeschroefd. Nu werd meteen duidelijk waarom het apparaat maar 35 euro kost... 99% lucht, 1 klein printplaatje met de receiver, 1 2 chips (waarvan 1 van conexant) en een printplaatje voor de voeding.

 

Ik dacht dat er een frequentie van iets was verlopen, maar op de printplaat zag ik geen instellings mogelijkheid.

 

Ik denk nu dat de voeding stoort en dat ik deze moet afschermen, heeft iemand anders nog een idee?

Pandit

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
in de prullenbak ermee

Dat kan natuurlijk altijd nog <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> maar ik verwachtte eigenlijk een antwoord hoe een cvbs PAL signaal (composiet video) kleur kan verliezen, zoals het verlopen van de frequentie waar de kleurinformatie zit, zodat ik met deze info verder kan, In het verleden heb ik veel in video gedaan, maar ben de kennis een beetje kwijt. Het is verder een leuke ontvanger , zeer gebruikersvriendelijk en veel mogelijkheden zoals koppelen aan een computer om firmware te vervangen (ik zag op het net dat er onlangs een nieuwe firmware is uitgekomen) en het inladen van sleutels.

Pandit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem van het verspringen tussen kleur en zwart wit was geen hardware probleem, maar een software (firmware probleem). Ik ben uren aan het zoeken geweest en eigenlijk weinig gevonden, Ik heb software van een ander type er in weten te flashen. Het boven genoemde probleem is hierbij opgelost, maar ik kreeg er meteen een aantal bij, zoals het niet werken van de AB, en het niet kunnen zappen. Wat mij betreft mag deze topic hier gesloten worden en ik zet deze voort in het topic over andere ontvangers

Pandit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat Steve gelijk heeft.

Voordat je hem in de prullebak gooit, zou ik hem nog even voor het achterwiel van je auto leggen en er met aangetrokken handrem een paar maal overheen rijden.

 

Echt, voor €uro 35,00 koop je niks goeds.

 

Als het beeld naar zwartwit springt, is er iets niet in orde met de PAL encoder. De TV synchroniseerd niet op de 4,43 burstfreq.

Als je in die satontvanger een kristal (4,43 MHz) ziet, dan vervang dat maar.

Meer succes heb je als je het voorelkaar krijgt om er RGB uit te peuteren. Dan heb je met PAL niks meer te maken.

Maar nogmaals, nog beter is het er geen minuut aan vuil te maken en zeil hem met een grote boog in de drekbak en zeg 3 x "amen". <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig heb ik Svitiks raad niet opgevolgd <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />, Met dank aan een egyptisch SAT forum heb ik apparaat kunnen voorzien van de nieuwste firmware en heeft nu features die zelfs een dreambox niet heeft, pip, matrix, en nog features die ik nog moet ontdekken... ennuh... het probleem met de kleuren is ook opeglost.

Pandit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.