Ga naar inhoud


Arabsat (Badr 3/4)


Gast Johny

Aanbevolen berichten

Ik heb een schotel van 110 cm en het lukt me maar niet om Badr 3/4 goed te ontvangen. Ik kan alleen 11785 V, 11862 V en 11938 V ontvangen en de rest geen signaal. Ik dacht dat het met een 110 cm toch wel zou moeten lukken. Heeft iemand misschien een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nou ik ben net bezig geweest om een oude ontvanger die al meer dan een jaar in de kast stond even bij te werken, maar van de oude Arabsat2A3A nu dus Badr3/4 klopt niet veel meer van de transponders.

Heb een hoop oude transponders verwijderd en de nieuwe die nu gebruikt worden er in gezet en met zoeken heb ik nu 151 TV kanalen en 54 radiozenders 11919 H waar de MBC kanalen zitten geen signaal met deze ontvanger.

 

PS zie onderschrift heb een 88 cm Triax.

Nu zie ik ook na ze geteld te hebben dat ik ongeveer 70 kanalen mis totaal zou ik 220 TV kanalen moeten hebben jammer dat de MBC's geen beeld geven ook de transponder met de Rotana kanalen heb ik geen signaal op. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig ben ik vandaag tussen de buien door ook bezig om Badr3/4 (arabsat op 26 oost) beter te krijgen op mijn opgeknapte 120 schotel (zie topic in het schotelforum). Probleem dat ik ondervind is dat 26 oost dicht op 28 oost zit waarop Astra 2 zit te bleren. Heel moeilijk meten met mijn digisat pro. Op alle ca 220 kanalen heb ik goed beeld, Bij een buitje gaan de oa de MBC kanalen die op de middenoosten beam zit blokken, De rotana kanalen zijn een stuk sterker. Heb je wel een beetje knappe LNB ? Ik heb er momenteel een Alps 0,7 db op zitten, maar heb een MTI 0,2 db (de beste, zeggen ze) in bestelling.

Misschien moet je je schotel optimaal instellen op Astra 2 en dan iets verdraaien naar het westen. Succes

Pandit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat zou het probleem kunnen zijn? Het lijkt mij dat ik het toch goed heb uitgericht, anders zou ik toch niets ontvangen? Zou het aan de LNB liggen?


De transponders zijn niet allemaal even sterk aan het zenden, anders zou ik ze ook allemaal moeten ontvangen ik zal er een aantal nemen,

11727 H=sterk
11747 V=redelijk
11785 V=sterk
11843 H=geen signaal
11862 V=sterk
11919 H=geen signaal
11938 V=sterk
11958 H=zwak
11996 H=zwak
12015 V=sterk
11804 H=sterk
11823 V=zwak
12054 V=sterk

Nou zo heb je er een aantal met je 110 schotel die eigenlijk maar 100 cm is moet je beter scoren als ik met de 88 cm, die bij mij als zwak staan heb ik wel gewoon beeld op alleen erg weinig signaal op de balk. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Ik heb vanalles geprobeerd om de zwakkere zenders via mijn 100cm schotel te ontvangen maar dat ging maar niet. Ik heb er iemand bijgehaald die er wat meer verstand van heeft en wat bleek. De schotel was een klein beetje krom getrokken wat weleens voorkwam bij de wat grotere schotels. Door een klein beetje druk uit te oefenen vanaf de bovenkant kreeg ik opeens perfect beeld. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan naturlijk ook nog zo zijn dat ie niet helemaal goed uitgericht is en dat als het een gemotoriseerde schotel is hij niet exact de Clarkbelt volgt met als gevolg dat een aantal sats goed ontvangen worden en enkele andere minder,als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Mijn verhaal word minder geloofwaardig als ie astra2 en de rest er om heen wel goed ontvangt.

Misschien Turksat op 42e en hispasat op 30w proberen;als die het gewoon doen is inderdaad de schotel krom.

Doen die het niet;dan ligt het aan de uitrichting.

of niet soms???

Ik zit er ook wel eens naast ondanks 25 jaar schotel op het dak.

 

Mvrgr

Flodder11

 

T'is better to be thought a fool and remain silent than to open one's mouth and remove all doubt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.