Ga naar inhoud


Inverto wil maar niet decoderen


Gast satje

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

 

Ik heb reeds vernomen dat er heel wat gebruikers zijn die maar problemen blijven hebben met het decoderen van opnames, ik heb hier eveneens last van en geen enkele tip heeft reeds mogen baten.

 

Ik heb reeds vernomen dat de EPG op uit zetten of een reboot doen zou helpen, bij mij is dit chter niet het geval. Sinds ik de laatste software heb ingeladen wil die maar niet decoderen, ongeacht in welke map de opnaùme zit en ongeacht de datum of de epg die aan of uit staat.

 

Heeft er iemand nog een mogelijke oplossing?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Pedro Newbie

Welke firmware heb je in de Inverto, je zegt de laatste maar in je handtekening heb je staan: versie 1.3 Rev 212.001

Met de gegevens die je nu geeft kan ik niet veel: "geen enkele tip heeft mogen baten", wat je nu al precies geprobeerd hebt is niet duidelijk.

 

Als je wel de laatste versie in je Inverto hebt, dus versie 1.4.214.040, kan je de volgende stappen ondernemen/dingen nagaan:

- Is er een back-up map aanwezig op je schijf en staat daar iets in?

- Zijn de opnames in je hoofdmap voorzien van $ in de naam, dus gecodeerd?

- Zet de Inverto standby en blijf goed luisteren, hoor je de Inverto na enige tijd weer klikken/aangaan, zo ja blijf dan luisteren en gaat de Inverto na enkele minuten weer uit? Als je dit "geklik" wel hoort doet de Inverto in ieder geval wel een poging om te decoderen of doet in ieder geval een check of er iets te decoderen valt.

- Heb je een fabrieksreset uitgevoerd na de update?

- Heb je nog oude opnames op je schijf staan die gemaakt zijn met een oudere versie? Zo ja, gooi die allemaal weg (met deze tip zal je wel het meest blij zijn <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />). Bij het installeren van de laatste firmware wordt ook geadviseerd/voorgeschreven de HD te formateren.

- Plaats de CAM eens in het andere slot

- Zet Continu EPG ophalen UIT

- Doe een schietgebedje (helpt waarschijnlijk niet maar kwaad kan het ook niet <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

 

Kortom nog genoeg te checken en te beantwoorden

 

Suc6

 

EDIT: Ik zie nu net dat je 2 CAM's gebruikt, dit zal hoogstwaarschijnlijk het probleem zijn, haal er eens 1 uit en probeer het dan nog eens

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat had ik laatst ook... toen heb ik de oudst nog niet gedecodeerde opname gewist. Daarna leek er niks te gebeuren en heb ik de Inverto uitgezet. Een uurtje of twee later waren de resterende drie gecodeerde opnames gedecodeerd. Blijkbaar kan de Inverto op een decode blijven hangen... De huidige software is m.i. wat onstabieler. Wat meer storende bugs waar dit er blijkbaar een van is. Van de andere kant is dat auto decoderen wel handig. Hopelijk komen ze een beetje vlot met een wat betere update.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pedro geeft hierboven al heel wat aan. Een bescheiden aanvulling:

1- Als de back-up map niet aanwezig is, wordt er niet gedecodeerd. Deze map verschijnt pas weer na een reboot (>10 sec de spanning er af);

2- Weet je zeker dat de opnames gecodeerd zijn? Soms staat er een $-teken, zonder dat de opname is gecodeerd. Probeer hem af te spelen zonder de CAM: als dat lukt is de opname niet gecodeerd;

3- 2 CAM's tegelijkertijd aanwezig is vragen om problemen. Zeker bij het decoderen van zenders die op beide kaarten zijn vrijgeschakeld;

4- Soms helpt het de eerste paar minuten van de opname af te knippen, soms helpt het verplaatsen naar een andere map(uiteraard niet de back-up map), soms helpt het hernoemen en soms helpt helemaal niets.

5- Soms blijft het decodeerproces "hangen" op één file die niet gedecodeerd kan worden. Verplaats ze allemaal naar de back-up map, en plaats dan steeds één file terug, daarna in stand-by. Geef Inverta de gelegenheid te decoderen, en bezie het resultaat. Let op: geef voldoende tijd (je kan horen dat de HDD na verloop van tijd uit gaat). Als je te snel kijkt, onderbreek je het decodeerproces.

5- Als er meerdere files in de wachtrij staan, is het niet ongebruikelijk dat nog een keer naar stand-by gegaan moet worden om het decodeerproces weer te initialiseren;

6- Vergis je niet in de kracht en de macht van een schietgebedje: Inverta is een gevoelig ding!

 

PS: Gaat het kijken naar live-TV met 2 CAM's in de machine wel goed? Ook bij zenders die op beide kaarten vrij zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.