Ga naar inhoud


Satelliet - MCE - AzureWave DVB-S2 PCI CI (AD-SP400) problemen


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb zins dat ik m'n media center heb aangeschaft al 2 upgrades aangeschaft:

 

Logitech Z-5500 Digital 5.1 audio set (om mijn versterker weg te halen)

AzureWave DVB-S2 PCI CI (AD-SP400) + Canal Digitaal CAM (om mijn decoder weg te halen)

 

Nu heb ik nog maar 1 apparaat onder mijn LCD tv staan, de MCE.

 

De AzureWave DVB-S2 PCI CI (AD-SP400) heb ik via internet aangeschaft. De redenen waarom ik deze kaart heb aangeschaft zijn:

 

- Deze kaart is MCE compatible

- Deze kaart heeft veel functies

- De kaart is gebruikvriendelijk (daar twijfel ik nu toch echt aan)

- Met deze kaart hoef ik geen apparte decoder meer te gebruiken

 

Ook bij deze kaart heb ik een Canal Digitaal gecertificeerde CAM module gekocht om de smartcard in te stoppen zodat ik mijn pakketzenders kan ontvangen. Dus ik dacht eindelijk lekker alles met één apparaat te regelen, maar helaas is dit niet het geval.

 

Ik heb een schone installatie met alle nieuwste drivers van mijn moederbord en van mijn satellietkaart (www.twinhan.com).

 

Bij de satellietkaart word de volgende software geleverd

 

"Digital TV" een programma waarmee je alleen tv kunt kijken, zo'n programma zit bij vrijwel elke tv-kaart.

 

"DVBS4MCE" een programma waarmee het DVB-S signaal omgezet word naar DVB-T zodat MCE zenders kan zoeken en weergeven.

 

"MCECIConsole" een programma waar mee gecodeerde zenders weergeven kan worden, kortom dit leest in MCE op welke zender die staat (bijv. 860 - NED1) en leest vervolgens de smartcard of deze zender in het pakket zit, zoja decodeert het programma de zender en geeft MCE beeld (hier ligt mij eerste probleem). Dit programma leest ook de lijst van kanalen van Digital TV.

 

In Digital TV kan ik alle zenders ontvangen (MCECIConsole is ingeladen). Als ik zap met de MCE remote doet alles het ook prima. Het zappen van het ene kanaal naar het andere kanaal duurt wel langer dan verwacht maar ik kan er mee TV kijken. Maar ik wil alles in MCE ik wil geen gebruik maken van Digital TV want het is geen uitgebreid programma.

 

DVBS4MCE, MCECIConsole en MCE worden automatisch opgestart bij het laden van Windows vista ultimate. Als ik MCE in window-mode en MCE op Net5 zet, en haal DVBS4MCE en MCECIConsole erbij dan zie ik in MCECIConsole een programma lijst staan met NET5 ertussen (niet al mijn pakketzenders staan hierin). In dit venster word ook weergegeven dat MCE op Net5 staat. Ik kan op "descramble program" klikken dan heb ik na een paar seconden beeld. Als ik dan zap naar Veronica dan geeft MCE geen beeld kijk ik in de MCECIConsole staat deze zender in de lijst. Klik ik deze aan en klik op "descramble program" doet deze zender het wel. In het venster kun je ook een vinkje aanklikken "descramble all programs" deze stond al aangevinkt maar werkt dus niet. Als ik naar vrij te ontvangen zenders zap dan geeft MCE ze wel gewoon weer.

 

MCECIConsole refresht de kanaal lijst steeds als ik zap naar NED1 binnen MCE geeft MCECIConsole een lijst met andere zenders weer dan als ik hem op Veronica heb staan. Maar het programma decodeert dus niet automatisch als ik zap tussen verschillende zenders. Dus ik kan één pakketzender tegelijk bekijken en als ik wil zappen moet ik de hele tijd eerst in MCECIConsole de zender aanklikken en dan op “Descramble program” klikken voordat ik beeld heb, en als ik dit vaak doe loopt MCE vast of geeft helemaal geen beeld meer. Dit is natuurlijk niet wat ik wil. Ik wil graag gewoon kunnen zappen tussen mijn pakket zenders, ik heb het basispakket van Canal Digitaal (met NGC Discovery enzovoort erbij).

 

Alle weergave is in 4:3 formaat en springt soms heen en weer van 4:3 naar 16:9 beeld dit is bijzonder irritant omdat ik een 16:9 tv heb en de resolutie op 720p staat. Alleen als ik tv kijk is dit zo. In MCE, Windows of als ik een dvd kijk dan is het wel volledig 16:9 beeld.

 

Dus twee problemen:

 

- Gecodeerde zenders in MCE weergeven

- Geen automatische switch tussen 4:3 en 16:9 beeld

 

Ik heb de volgende systeemconfiguratie:

Microsoft Vista Ultimate

ASUS M2A-VM HDMI

2x 1GB DDR2 667

AMD Althon X2 3600+

Antec Fusion

Logitech Z-5500

AzureWave DVB-S2 PCI CI (AD-SP400)

Toshiba 3000CP 32" HD Ready

MCE Remote & Keyboard

 

Heeft hier iemand verstand van deze kaart? En kan iemand mij vertellen hoe deze problemen moet aanpakken?

 

Alvast bedankt!

 

Bram Leffers

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Bram,

Ik gebruik of ken jouw kaart of software niet, maar herken wel waar je mee bezig bent. Met mijn TechnoTrend S2-3200 kaart gebruik ik "TT AutoDecoder" waar jij "MCECIConsole" gebruikt. Om die automatisch bij het zappen te laten decoderen geef ik voor elk (betaal-)kanaal, zoals ingesteld in MCE, eerst aan wat de SID code is van dat kanaal. Moet je dat ook niet ergens invoeren bij MCECIConsole?

Overigens, als ik google naar MCECIConsole vind ik meer mensen met hetzelfde probleem als jij. Ik heb geen idee of de TechnoTrend AutoDecoder software met jouw kaart zal werken maar misschien is 't het proberen waard. Het is één van de applicaties van TT_MCE_Tools die down te loaden is van technotrend.de (zie services/downloads).

Over dat 'overspringen' tussen 4:3 en 16:9, ik neem aan dat je niet bedoeld het normale overspringen bij het starten van uitzendingen's in 4:3 of 16:9 formaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Johbou,

 

Ik dank u voor uw antwoord u bent op dit moment de enigste die mij geholpen heeft met dit probleem.

 

Ik heb de software van technotrend geprobeert.. tevergeefs het werkt niet...

MCECIConsole vind de SSID code automatisch als ik op de zender sta. Tenminste het staat in het scherm SSID code met een paar nummers erachter en nog wat andere informatie (aanbieder: CANALDIGITAAL. Kanaal: SBS6 enz)

 

Het meeste beeld is in 4:3 formaat. Dit springt soms over naar 16:9 scherm en weer terug. Met mijn nokia decoder had ik daar geen last van, alles

was 16:9 en ook niet uitgrekt. Misschien dat dit nog kinderziektes van de kaart zijn?!

 

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bram,

Tja ik denk niet dat ik je hiermee verder kan helpen <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />. Ik neem aan dat je de laatste drivers heb van twinhan , dit is blijkbaar belangrijk, zie deze berichten van Fenser08. Misschien nog wat googlen op MCECIConsole (of "MCE CI Console")? Verder zag ik dat MindRuler op dit forum ook jouw kaart heeft om te gebruiken met MCE, misschien kan hij je helpen??

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johbou,

 

Ik zal Mindruler is vragen en zal ook is die berichten bekijken. Ik heb nu vandaag ook eindelijk antwoord terug van de impoteur, die zei het volgende.

 

 

________________________________________________________________________________

Hallo,

 

Het onderstaande probleem is iets wat al heel lang speelt. Wij adviseren klanten de kaart niet onder MCE te gebruiken. Dit omdat t decoderen niet klantvriendelijk is.

 

 

Vriendelijke groet/Best regards,

 

Cor Jagtenberg

SMH BV

________________________________________________________________________________

 

Dit vind ik natuurlijk belachelijk dat dit gebeurt. Twinhan(AzureWave) maakt een kaart die geen eens aan z'n eigen specificaties voldoet.

 

ERG STOM!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag heb ik de kaart terug gestuurd.. Ik kon alleen de CAM niet ruilen.. nja iig heb ik de kaart dus nog kunnen ruilen.. totaal 3 week kwijt..

 

nu is mijn vraag welke satelliet kaart ik het beste aan kan aanschaffen die wel werkt met MCE. Zou dat dan de TT S2-3200+CI moeten worden? Ik wil niet meer dan 200 euro uitgeven aan een satelliet kaart.

 

Groeten Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb ook deze (AD- SP400 CI (1041) kaart.

 

Weet iemand of je hier nederlandse zenders mee kan ontvangen?

 

andere software dan mce is ook goed.

Ik heb een canaldigitaal card met een aston ci module.

 

met progdvb krijg ik geen nederlandse betaal zenders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.