Ga naar inhoud


[Pioneer] Gebrek aan hulpvaardigheid ??


Satori

Aanbevolen berichten

Deze discussie start ik binnen de Pioneer thread, omdat ik daar het meest actief heb en deze stelling in een paar postings recentelijk weer gemaakt is.

 

Ik start een nieuw onderwerp, omdat ik dit niet wil koppelen aan een bepaalde persoon of vraag.

 

Deze discussie is al een aantal malen op dit board gevoerd. (Nog niet door mij).

 

Ook ik ben geruime tijd gelden begonnen met het sat gebeuren als hobby. Dit betekent dat ik er al meer dan een jaar bijna dagelijks mee bezig ben. Mijn ervaring is dat je op de meeste vragen een redelijk antwoord krijgt. Omdat ik ook die redelijke antwoorden kreeg heb ik zelf, toen mij de materie wat eigen werd, ook vaak vragen beantwoord. En met veel plezier.

 

MAAR...... Heel vaak komen dezelfde vragen, die je makkelijk kunt teruglezen als je de postings van het laatste half jaar/jaar leest. En als er dan ook nog postings komen met vragen, waar je de dag ervoor nog uitgebreid, tot in alle deatail, voor een onervaren persoon leesbaar, die vraag uitgelegd hebt dan geloof ik niet meer in 'hobby', maar dan geldt blijkbaar alleen maar: hoe krijg ik zo snel mogelijk beeld, zonder kosten te maken, om vervolgens weer onderuit op de bank te gaan liggen.

Veel van de mensen die geholpen zijn, zie je daarna ook niet meer op het board terug om hun kennis weer op hun beurt door te geven.

 

Als er dan ook nog negatieve reacties komen van vragenstellers, omdat er niet binnen 3 uur gereageerd wordt door medesatters, dan roept dat, ook bij mij, niet direct de meest warme gevoelens op.

 

Daarnaast bestaan er tegenwoordig perfecte sites voor beginners en gevorderden. Denk aan Duwgati (ik blijf het een leuke naam vinden: zeker met de uitleg <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" /> , Crazy Ivan, Duck en M_Z.

 

Ik heb dan ook een groot respect voor de mensen achter de schermen (soms er voor) die een board als Sat4All en hiervoor genoemd runnen.

 

Even terug naar de Pioneer scene. Binnen de Pioneer community zitten een aantal ervaren mensen die steeds weer bereid zijn hun kennis en ervaring te delen. Lees inderdaad de postings van het laatste half jaar/jaar maar eens door. Over het geheel genomen zijn de antwoorden van een kwalitatief hoog niveau.

 

Ter afsluiting. Deze thread is de enige die ik aan dit onderwerp zal wijden. Zodra deze thread gesloten is ga ik me weer (in de hobbysfeer dan) exclusief met de techniek bezig houden.

 

Ik ben benieuwd naar reacties.

Herkent iemand zich hierin of is dit onzin?

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Satori,

 

Ik ben het helemaal eens met jou stelling en ondervind het in meerdere forums (bv duck en thorebecke, Togooz)

 

Je kunt ook goed zien wie het zijn, bv een probleem wordt rond GESCHREEUWD <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" /> op meerdere forums en als er dan niet wordt gereageert is men boos of teleurgesteld. Voorts wordt "hun" probleem opgelost en hoor je er niets meer van, jongens die deze antwoorden geven en/of er moeite voor doen 'leven' van feedback.

Het ergste is dat diegene gewoon zonder schaamte door gaan met vragen, dit is altijd een vervolg op hun probleem. Ik zou ook graag willen dat er alleen mensen antwoorden die alleen met de hobby bezig zijn, want dat moet het toch zijn. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

Terinformatie een complete set mastera 2 met funkaart en/of goldkaart kost al gauw €100.= tot 150 euro kun je heel wat plezier aan beleven, maar zou je het in een abbo steken kun je er nog meer aan beleven zonder veel moeite, dus loont het zich niet voor diegene die alleen zwart willen kijken, denk daar maar eens over na. <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" />

 

Wij kijken al wel uit naar SECA2, omdat hier dan weer het kaft onder het koren gescheiden wordt.

 

Keep up the good work <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

Michel

Service-technicus

 

<img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Satori,

Je hebt gelijk in veel gevallenmaar hou er ook eens rekening mee dat niet iedereen even slim en bedreven is.

Je haalt naar voren dat je gemakkelijk e.e.a. vindt door terug in de postings te gaan. Ik weet niet wat ik dan fout doe maar mij lukt het niet om meer dan 5 dagen terug te gaan om meer over mijn probleem te kunnen lezen.

Ik vraag mij alleen af of iemand niet beter een goed antwoord kan geven ,dan een ander af te zeiken omdat hij het niet weet maar meestal het niet kan vinden , ik vind dit board fantastisch het enige wat ontbreekt is: een goede uitleg over dit board, hoe je gericht iets kunt vinden .

Ik heb er persoonlijk soms moeite mee om iets te vinden,denk dan niet dat het voor mij geen hobby is ,ook al is het je hobby dan nog geeft het voldoening als je iets voormekaar krijgt. En geloof me het geeft de meeste voldoening als je dat zonder de hulp van andere voor elkaar krijgt.

Het is zeker ook waardeloos als je met een probleem zit en je krijgt geen enkele reaktie.

Tot slot ik ben het helemaal met je eens ,dat er natuurlijk ook veel mensen bij zijn die alleen maar gratis willen kijken en daar een hobby van maken.

Ik wens iedereen en vooral de mensen die zich zo enorm inzetten voor dit board een Vrolijk Pasen.

Bedankt en Groeten van Ido.

 

Hoge bomen zijn lange planken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Satori,

 

Ik vindt de discusie die je op deze manier wil starten goed. het kom zeker vaak voor dat mensen, gebruikers van een satelliet ontvanger, in dit geval dan de pioneer heel makelijke vragen stellen die eigenlijk al beantwoord zijn als je maar eens de moeite nam om te lezen!!

 

En vragen zoals hebben jullie ook geen beeld meer of wie heeft die en die file zodat ik weer kan kijken, zo heb ik ook een paar collega´s die vertel ik dan ook verdiep je eens in de materie of lees een verdere dan je neus lang is

 

Goeie discusie dus!!

 

Greetings Admirals,... <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

PS Het Americanfootball seizoen start weer come to the Amsterdam Arena, see ya

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Satori,

 

Je slaat de spijker op zijn kop.

Als je ziet de emails die ik ontvang(ik heb er niet zoveel verstand van als jij)heb ik inderdaad wel eens het idee van dat die persoon alleen snel beeld wil.

hoeveel emails moet jij dan niet krijgen?

dus vind ik dat je wel gelijk hebt met jouw topic.

ik sluit me bij je aan dat je met goed lezen heel ver komt.

Ik hoop dat je gewoon door blijft gaan met je hobby.

 

groeten andre

<img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

dat zeg ik ..............linux

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ido,

 

Je kunt rechtsbovenaan kiezen voor de tijd dat je terug wilt kijken. Je moet daarvoor op het niveau van het onderwerp zitten. In dit geval dus 'Pioneer'. Daar staat iets van: 'onderwerpen weergeven voor 5 dagen'. Op het pijltje drukken. Je keus maken en op GO drukken. Dit op GO drukken vergeet ik zelf wel eens.

 

Wat mij betreft leidt afzeiken, zoals je meldde in je posting, tot niets. Je geeft een zinnig antwoord of je anwoord niet. Ik zelf vind het refereren aan eerdere postings een zinnig antwoord, waant dan geef je aan dat er al eens eerder over geschreven is en dat de ander niet voor niets gaat zoeken.

 

Ik ben het met je eens dat ook een eenmalige actie tot veel voldoening kan leiden.

 

@allen

Over het geheel genomen werkt een gerichte vraag het beste. Er komen ook regelmatig vragen binnen (op het board, maar ook via PM), waarvan de complete context onduidelijk is. Zoals: kun je me daar meer over vertellen? Ik zoek daar al tijden naar?

Op zo'n moment moet ik allerlei vragen gaan bedenken om er achter te komen wat die ander nou wil. Firmware? GW? Keys? JTAG? Kanalenlijst? EPG? Seca? Pioneer? Philips? superencryptie? PPUA? en dan komt het ook nog voor dat daar helemaal geen reactie meer op komt.

 

Ik denk dat de meesten, en dat geldt ook voor mijzelf, best bereid zijn om te helpen. Maar wel binnen redelijke randvoorwaarden.

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er iemand behulpzaam is dan is het Satori wel. Die man verdiend een standbeeld!

Het is inderdaad wel makkelijk om de vragen zomaar te stellen.Een beetje moeite mag het wel kosten. Ik ben van mening als iemand het te moeilijk vind, zich af moet vragen of die gene wel met de juiste hobby bezig is. We zijn tenslotte ook niet allemaal goed in voetbal. Of ging het om het gratis kijken?

 

groeten,

 

Edwin

Astra 19,28,23 en hotbird

Topfield 7700 HSCI

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...