Ga naar inhoud


Toekomst van VoD


ThaMaster

Aanbevolen berichten

Ik had gisteren een discussie met een vriend van mij over Video on Demand (VoD) we waren het beide eens dat de techniek er als is om alle programma's die op TV zijn los aan te bieden via (VoD). Dus ik heb het idee dat er dadelijk geen TV zenders meer zijn maar wil je bijvoorbeeld Gouden Kooi kijken dan vraag je dat op of zeg je ik wil nieuws kijken dan kies je voor dat. Dus je hebt zelf in de hand wat erop TV komt.

 

- Nu was mijn vraag hoe zien jullie dit?

- Welke gevolgen neemt het met zich mee?

- Hoe lang zal het duren dat het helemaal doorkomt?

- enzovoorts

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voordeel: altijd veel ter beschikking.

 

Voor de rest zullen het wel nadelen wezen...

-Beeldkwaliteit? VoD via internet is momenteel van een rampzalige beeldkwaliteit. Geen idee hoe het is via sat of kabel. Maar iemand zal mij vast wel willen inlichten. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

-Kwantitatief aanbod? Zou me niks verwonderen als de hoeveelheid, eens de aanbieders verlost zijn van de noodzaak een echt zendschema te vullen, afneemt.

-Beschikbaarheid? Teer punt. Dankzij sat (eventueel met wat minder legale zijpaadjes) kunnen we zowat alle tv-zenders van Europa bekijken. VoD zal wel weer land per land beperkt worden, zodat je hemeltergende situaties krijgt waarbij je op allerlei fora kunt lezen dat je dit-en-dat programma kunt bekijken... maar dan wel alleen als je in een bepaald land woont. Heb ik zelf nu al met de BBC Archive Trial. Baleuh! (Wellicht lukt het wel met proxy's...)

-Vrijheid gebruiker? Grote kans dat je voor elk aanbod een apart stukje software moet installeren, of zelfs volledig andere ontvangers nodig hebt per aanbieder.

-Prijs? Hopelijk een redelijk geprijsd aanbod van openbare omroepen. En de commerciëlen ruiken natuurlijk weer geld. (Belspelletjes on demand...)

 

...Gelukkig dat het programma-aanbod in mijn ogen de afgelopen kwarteeuw gedaald is tot zo'n ongelooflijk laag niveau dat ik me weinig aantrek van dit soort ontwikkelingen. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

En wat betreft de doorbraak: eigenlijk is die er toch al? Allerhande YouTube-achtige sites, PVR's, uitzendinggemist.nl-achtige initiatieven...

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...