Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

[Pioneer] Patchen DBR-S110 lukt niet

Aanbevolen berichten

Gast

Hallo allemaal,

 

Ik heb een JTAG gemaakt en kan de CPU Code veiloos lezen. Echter bij het patchen zegt hij:

 

Error sending data trough the JTAG interface.

heck that the JTAG interface is correctly build

and that the trap and destination addresses are correct.

 

JTAG is doorgemeten en nagekeken en het ziet er goed uit.

 

Address ingesteld op 60000000

Length op 200000

Trap address op 40010000

decoder board DBR-S110I, BNP-1354-G

 

Ik probeer het met de patch pioneer15v429

 

Wie kan mij vertellen wat ik fout doe ?

 

Alvast bedankt

<img border="0" title="" alt="[Frons]" src="images/icons/frown.gif" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Wis met JTAG0.4 eerst even de EEprom. Schrijven hierna zal goed verlopen.. Dit hoef je maar 1x te doen. De volgende keren kan je gewoon overschrijven..

 

Grts,

Mike

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bedankt Mike voor je reactie.

 

Het programma heb ik inmiddels binnen en zie wat parameters staan. Nou ben ik niet zo zeker hiervan. Kun je mij wat instel parameters geven voor jtag0.4.

 

alvast bedankt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bedankt mad1138 voor je reactie.

 

Je Site ziet er geweldig uit en je kunt er zeker veel van leren en uithalen. Ik sta nu in begin fase voor het patchen van de decoder, en wat ik heb begrepen moet je eerst het flash geheugen wissen met o.a. JTAG0.4 waarna je de nieuwe release in kan zetten. Tevens heb ik jouw site gebruikt in het begin met de eerste poging. maar dit resulteerde in de bovenbeschreven error meldingen (logish?).

 

Daarom is mijn vraag ook, als ik JTAG0.4 gebruik staan daar o.a. trap address: 40030000 , data adres: 40030200 , sector clear:7FE00000-7FE70000 zijn deze adressen goed en kan je ze zomaar gebruiken ? want andere info heb ik op dit ogenblik niet.

 

Overigens de start of flash staat volgens mij wel goed n.l. 60000000

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Als je eerst alles (firmware,kanalen en eeprom) even uitleest en opslaat als bin bestand, met pionero v4 beta 2, dan kun je deze nog eens weer gebruiken.

Daarna kun je met Jtag_operator de firmware schrijven.

De instellingen zoals jij beschreef kun je zo laten staan.

1. Nu klik je bij "in file op 0" dan kun de

firmware die je wilt schrijven hier neer

zetten

2. Zet nu je ontvanger in service mode met K2002

3. Klik op "connect" (krijg je de idcode weer te

zien)

4. Nu klik je op "clear chip" dit duurt maar een

paar sec.

5. Klik nu op "write flash" dit duurt even, maar

na een poosje geeft hij dit vanzelf aan.

Als het goed is heb je nu een gepatchte pioneer

110 <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Dit heb ik nu met verschillende firmware versies

gedaan met suc6

 

<img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" />

 

p.s. De kanalenlijst die er voor het patchen in stond wil ik graag terug kunnen schrijven (leek me wel handig), maar dit wil nog niet echt lukken.

 

We stoeien verder <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mijn ervaringen met een '110' zo ver.

 

Sinds vrijdagavond heb ik een Pioneer DBR-S110NL, naast mijn 200NL. Deze 110 was zo goed als nieuw en nog helemaal in originele staat en werkte perfect.

De deco opengeschroefd en bekeken. Hij zag er toch wel anders uit dan een 200, maar ik zag genoeg bekende zaken om vertrouwen in de toekomst te hebben.

Het moederboard is een BNP1454-G. Meestal zit die in een 110I, maar bij mij staat toch netjes 110NL achterop het plaatje. De chipset gecontroleerd en inderdaad de chipset hoort bij de BNP1354-G/110I, zoals we die kennen.

 

Phase-1:

Eerst even netjes het moederboard uit de deco gehaald en de JTAG plug er op gesoldeerd.

Phase-2:

Mbv Pionero: Check op de JTAG interface: CPU code->werkte perfect.

Phase-3

Mbv van Pionero de firmware, de kanalenlijst en de eeprom uitgelezen en netjes weg gezet.

Phase-4a:

De Dynamit versie 4.32 er op zetten.

Pionero geladen, alles goed ingesteld en gestart. Dit leverde meteen een verificatie error op bij het eerste block.

Deco aan en uit: Daarna de melding: RETRYING UPDATE in de display.

Phase-4b:

Opnieuw geprobeerd, zonder verificatie, maar de deco bleef na aan/uit zetten met deze melding komen.

Phase-4c:

De firmware opnieuw uitgelezen om te testen of er uberhaupt iets geschreven was en deze vergeleken met de 4.32 firmware. Die waren niet gelijk. Vergeleken met de oorspronkelijk uitgelezen firmware gaf ook verschillen.

Phase-4d:

Geprobeerd de flash te wissen via Pionero en opnieuw te schrijven, maar ook zonder resultaat.

Phase-5:

Na nogmaals het Pionero manual goed te bekijken en de Pioneer thread van Sat4All te lezen, besloten om toch maar met JTAG operator 0.4 aan de gang te gaan.

Phase-6:

Mbv JTAG operator 0.4 heb ik eerst de flash erased, zoals hiervoor voorgesteld. Ik had hierna met Pionero nog steeds dezelfde problemen.

Phase-7:

Mbv JTAG operator 0.4 heb ik Dynamit 4.32 geladen volgende de beschrijving van mobydik. Dit ging in 1x goed. Ik kon kanalen selecteren, (die er niet waren) en als ik in 'menu' '5' '5', kanalen liet zoeken, dan hing de deco zich op. Het sturen van een eeprom (in service mode) die leeg was (alles 0xff) loste dit probleem op.

Phase-8: Ik heb mbv Pionero weer geprobeerd dezelfde firmware te laden en nu bleek dat elk block identiek was en dat er geen enkel block geschreven hoefde te worden. Dit bevestigde dat de firmware in elk geval goed geladen was.

Phase-9:

Mbv JTAG operator 0.4 heb ik de H2DeeToo testversie V9 geladen volgende de beschrijving van mobydik.

Hierna heb ik kanalen laten zoeken en werkte mijn deco weer. De V9 werkte niet vwb de multicam zaken (maar daar wil ik later wat meer naar kijken).

 

PS: Ik heb aantal van bovenstaande pogingen in service mode alsook niet in service mode gedaan.

 

Ik heb ook nog 1x de term OUT OF ORDER in mijn display gehad. Als dat gebeurt kun je niet in service mode de nieuwe firmware laden. Je moet gewoon de deco aanzetten met de kreet OUT OF ORDER in de display.

 

Ik heb inmiddels ook contact gehad met Salvad0r (de maker van Pionero) over mijn ervaringen.

 

Het positieve is dat dit alles een versneld leerproces oplevert.

 

Hierna ga ik eens kijken of ik iets met de kanalenlijsten en eeprom kan doen.

 

@ViP

Je hebt hetzelfde board als ik, dus de JTAG operator 0.4 zou voor jou ook moeten werken.

 

Wordt vervolgd.

Satori

 

<small>[ 22-04-2002, 00:22: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

YESS YESSS YESSS HET IS GELUKT !!!!!

 

De maagdelijke DBR-S110NL van 5 dagen oud is verleden tijd !!!

 

MANNEN IK WIL JULLIE ALLEMAAL ONTZETTEND,ONTIGELIJK, EINDELOOS BEDANKEN VOOR UITGEBREIDE UITLEG.

 

Het probleem zat hem er in het veit dat ik de eeprom niet in eerste instantie gewist had met JTAG0.4. Na de hint van Mikevl en perfecte uitleg van mobydik en Satori is het veiloos gegaan.

 

Er is voor mij nog ontzettend veel nog te leeren maar met deze stap heb ik weer een tree beklomen op de lange ladder.

 

Jongens nogmaals BEDANKT !!! <img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid