Ga naar inhoud


[Pioneer] Flashen DBR-S110NL


Gast

Aanbevolen berichten

Hey,

Ik heb sinds kort een Pioneer DBR-S110NL decoder en ik wil de Firmware en Kanalenlijst daarvan flashen; heb echter een paar vragen.

1. Ik heb een J-TAG interface kaartje gemaakt maar weet nu niet of ik wel of geen 3V3 voeding (extren of intern van Moederboard) moet gebruiken. Ik gebruik geen voeding maar kan wel downloaden van het moederboard maar niet uploaden.

 

2. Moet ik nu wel of niet het programma Pionero 4.0 gebruiken voor het patchen van de firmware ?

 

3. Waar kan ik de benodigde Firmware patch files vinden en waar de meest recente kanalllijsten ?

 

4 en laatste vraag:

Kan ik de huidige inhoud van beide eeproms downloaden (en hoe); zodat ik tzt altijd weer terug kan gaan naar de oorspronkelijke settings.

 

Ik hoorde nl van mijn leverancier dat Canal+ eind dit jaar met een totaal nieuwe smartcard komt en dat dan de upload via decoder en modem gaat gebeuren.

 

Bij voorbaat alvast mijn hartelijke dank voor de door jullie gedane moeite.

 

Wim Beckers

Link naar reactie
Delen op andere sites


hey W.J. Beckers,

 

Je kunt de spanning op diverse manieren op je J-TAG interface krijgen, afhankelijk welke versie van J-TAG je hebt. Ik heb zelf intern in de deco een draad-bruggetje gemaakt zie de site van http://www.zeguers.be

Anders kun je de spanning van je paralele poort van RS232 punt 1 gebruiken maar houd er dan rekening mee dat er een zener diode van 3.3v aan te pas moet komen. Tevens kun je altijd een externe voeding gebruiken mits er een nom. spanning van 3.3V uit komt.

 

Voor het patchen fan je FW zijn er diverse programma's voor. Je kunt Pionero voor gebruiken en zeker de 4.3b versie. Ik zelf gebruik de JTAG0.4 software werkt perfect.

 

De FW versies kun je bij http://www.worex.ee/ halen, en anders is er best veel op het net te vinden.

 

Voor het downloaden van je org.FW kun je Pionero voor gebruiken. Lees goed de instructies en je komt er wel uit.

 

hopelijk heb je er wat aan.

 

Succes

ViP

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo W.J. Beckers,

 

Voor je FW te flashen zou ik J-tag operator 4.0 gebruiken, dat lijkt mij het eenvoudigste. Maar voor je channellist en eeprom moet je pionero v4.0 gebruiken. (wel eerst goed de handleiding doorlezen). Je kan ook FW en programma's downloaden bij sattelite city: CRAZY IVAN , maar settings voor de pioneer 110 zul je nog niet vinden. Dan moet je nog heel even geduld hebben. Satori is er een aan het maken.

Je kan ook de eeprom downloaden uit je decoder m.b.v. pionero v4.0 in de "eeprom" sectie. In de handleiding hiervan (bijgevoegd als je pionero v4.0 in de bovenstaande link download) staat het zeer goed uitgelegt hoe je dit moet doen. Maar dan moet je ook de channellist en orginele FW uitlezen. Met een eeprom alleen ben je niets.

 

Als er nog iets is, vraag het hier maar <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Groeten <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja, let wel op de settings (channellist en eeprom) voor een pioneer 110 (BCT1530) en een pioneer 100 (BCT1430) zijn verschillend. Je kan ze niet doormekaar gebruiken, dat werkt niet.

 

Groeten

<img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Heren bedankt voor jullie snelle reactie. Op het ogenblik (en ook de komende 2 weken) heb ik geen tijd om het uit te proberen. Ik zal echter jullie raad opvolgen en laten weten of het werkt.

Nogmaals hartelijk dank voor de snelle reactie

Vriendelijke groet,

 

Wim Beckers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...