Ga naar inhoud


[7025] Powersupply probleem


lightman

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Al enige tijd heb ik hele vage problemen met mijn 7025. De TV verliest af en toe zijn beeld op de scart ingang, het ontvangst signaal werd slechter. Kortom vreemd.

 

Naar een avondje stevig googlen ben ik erachter gekomen dat ik een 7025 met een "foute voeding" heb. Je kunt ze herkennen aan de gele kleur. Dit verklaart ook waarom de temperatuur dusdanig hoog wordt dat elke HD binnen een jaar de geest geeft.

 

Gelukkig heb ik garantie dus ik naar mijn leverancier %$%$%^$^$%&$%^%^$%^gemaild. "de voeding kan vervangen worden maar dan moet u rma formulier invullen en de box opsturen" Mijn logische vraag is vervolgens "Hoe lang gaat dat duren?"

Daar konden ze geen exact antwoord opgeven, maar een week of langer.

 

Nu heb ik een dreambox gekocht om TV op te kijken, en de box een weekje weg houdt in een week geen TV. Geen optie.

Op de vraag of ik langs kan komen, heb ik nooit antwoord gekregen.

 

Nu had ik ook gelezen dat je een voeding thuis gestuurd kunt krijgen en zelf kunt vervangen,.....maar volgens mijn winkel kon dat niet....

 

Naja dan maar eens de nederlandse importeur gebeld. Misschien kan hij me helpen. "u heeft uw dreambox niet bij een officiele distributie bla bla ba" Jammer dan.

 

Hoe kon ik weten dat mijn leverancier aan grijze import doet ?

 

Bijna had ik een nieuwe voeding gekocht om van het gezeur af te zijn.

 

Nog 1 laatste poging. Laat ik Dream Media Duitsland eens rechtstreeks mailen.......

Zaterdag 10 uur gemaild

Zaterdag 10.15 uur Antwoord. Ze willen aankoopbon zien

Zaterdag 10.45 Bon gescand en gemaild.

Zaterdag 16.00 bericht terug dat op maandag kostenloos een nieuwe voeding opgestuurd wordt.

Woensdag TNT met een pakketje voor me.

 

Hulde Hulde Hulde. De meeste ultieme vorm van fabrieksgarantie !!! Waar alle tussenschakels het af laten weten stuurt de fabriek rechtstreeks naar de eindgebruiker.

Geen moeilijk gezeur over grijze import, of rma formulieren met weken wachttijd, nee binnen 5 dagen een nieuwe voeding hebben.

 

Deze vervangen en de box draait weer als een zonnetje.

 

Dus mocht je problemen hebben met je box. En een gele voeding hebben. Mail direct naar [9met dat e-mail adres op een openbaar forum zal met vanwege spambots niet blij zijn.]

Deze mensen helpen je snel en vakkundig......

 

LM

-------------------------------------

hit any user to continue......

Link naar reactie
Delen op andere sites


Goeie service, ik heb helaas slechtere ervaringen met dream multimedia zelf.

Hopelijk heb je de voeding die ook in de 7025+ zit gekregen, die worden veel minder warm.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat lijkt me sterk want in mijn nieuwe 7025plus zit een heel andere voeding en die past met zekerheid niet in de oude versie.

Mijn oude DM7025 had overigens ook een "gele" voeding en draaide met een seagate HDD bijna 2 jaar probleemloos tot het moment dat ik hem verkocht. De nieuwe eigenaar heeft deze nu een maand of 2 en de box draait probleemloos. Om te beweren dat alle gele voedingen slecht zijn, lijkt mij dus wat overdreven. Mijn ervaringen zullen echt geen uitzondering zijn.

Als de voeding toch onverhoopt kapot zou gaan, meldt je dat bij de verkoper en dient die jouw defect binnen redelijke termijn op te lossen. Dat je dan even zonder "beeld" zit is jammer, maar helaas onvermijdelijk. Een goede dealer zal je wellicht een leentoestel geven, maar aangezien jij bij een beruchte online shop hebt gekocht, mag je niet verwachten dat die je even een "loaner" stuurt zodat jij TV kunt blijven kijken. Dan moet je zo'n box kopen bij een fatsoenlijke dealer met een fysieke winkel. Die geven over het algemeen ook wat meer service dan een online winkel.

De online winkel waar je deze box gekocht hebt staat bekend voor spookrekeningen voor "garantie" reparaties en lange wachtijden. Misschien hebben ze zich van deze kritiek wat aangetrokken want

Citaat:
"de voeding kan vervangen worden maar dan moet u rma formulier invullen en de box opsturen" Mijn logische vraag is vervolgens "Hoe lang gaat dat duren?"

Daar konden ze geen exact antwoord opgeven, maar een week of langer.

is op zich een hele nette afhandeling. Mits ze dat ook daadwerkelijk waarmaken natuurlijk. Ik vind dat hetgeen ze schrijven een geheel normale gang van zaken is en mits zo uitgevoerd een keurig nette oplossing voor jouw probleem zou zijn geweest.

Veel onbehoorlijker is jouw negatieve reclame. Zeker daar het al je 5e overtreding van onze huisregels is. Je hebt in het verleden al 4 x een waarschuwing van ons gekregen. Je krijgt daarom dit keer een ban van 30 dagen. Lees in die 30 dagen onze regels eens een paar keer door. Misschien blijven ze nu een keertje hangen.

Problemen met je leverancier die gezien jouw verhaal parallel import verkoopt, moet je niet op de officiele distributeur afschuiven. Je schrijft ook dat je die telefonisch geproken hebt. Dat lijkt me onwaarschijnlijk want die is alleen voor dealers telefonisch bereikbaar voor zover ik weet.

Ik hoor over de service aldaar alleen maar goede berichten. Je moet natuurlijk niet verwachten dat die je zomaar een voeding op gaat sturen. Ten eerste kan niet iedereen de voeding van een 7025 zomaar zelf vervangen want de hele box moet uit elkaar en ten tweede moet je voor garantie naar je dealer en niet naar een groothandel die deze box niet eens geleverd heeft. Ook kan iedereen wel om een voeding vragen. De fabrikant kan alle serienummers controleren en registreren om misbruik van deze service te voorkomen. Eén persoon zou anders immers anders meerdere voedingen via verschillende kanalen kunnen bestellen om daarmee bijvoorbeeld een handeltje te drijven. Een willekeurige groothandel kan alleen serienummers controleren en registreren van zijn eigen verkoop.

Ik ben blij dat je probleem opgelost is, maar je verhaal en handelswijze is meer dan merkwaardig.

Reageer het gebrek aan service af op de winkel die je de box verkocht heeft, want die is wettelijk aansprakelijk voor afhandeling van garantie en niet op een partij die met jouw problemen niets te maken heeft.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dan moet je zo'n box kopen bij een fatsoenlijke dealer met een fysieke winkel. Die geven over het algemeen ook wat meer service dan een online winkel.


Ron,
Dat je graag reclame maakt wil ik me niet mee bemoeien, maar met deze negatieve reclame scheer je alle online shops over één kam en dat stoort me.

Wilde ik even kwijt.

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp deze opmerking niet helemaal. Ik maak reclame?

Bij een online shop is er maar één argument om een product te kopen en dat is de lage totaalprijs (prijs + verzendkosten).

Als hetzelfde product bij de speciaalzaak om de hoek hetzelfde zou kosten, zou iedereen het daar halen, dat mag duidelijk zijn.

Bij een online shop kun je over het algemeen niet direct terecht (mede omdat die shop vaak geen afhaalpunt of fysieke winkel heeft en de afstand vaak te groot is) en krijg je over het algemeen ook niet dezelfde service dan in een normale winkel. In ieder ander geval is er geen sprake meer van een pure online shop, maar van een winkel die "erbij" wat spulletjes online verkoopt.

In dit geval gaat het om een online shop waar je wel spullen af kunt halen, maar alleen als je online bestelt en je krijgt ter plekke ook geen support.

Er is op zich niets tegen een online shop in te brengen. Ik bestel vrijwel alle computer onderdelen online en dat verloopt altijd prima. Als het dan kapot gaat, moet ik het product opsturen en ontvang ik een week en misschien twee later een nieuw of gerepareerd product. In de tussentijd krijg ik geen vervanging en kan ik dus misschien de computer eventjes niet gebruiken. Zo gaat het overal en dat is ook niet meer dan normaal. Daar heb ik dan ook minder voor betaald dan in de computerwinkel om de hoek die mij mogelijk sneller of beter geholpen zou hebben met een vervangend exemplaar. Wordt garantie niet netjes afgehandelt, kijk ik op www.kvk.nl naar het vestigingsadres van de online winkel en gaat bijvoorbeeld de hdd daar door de ruit en niet door de ruit van de importeur of groothandel. Ik ga dan ook niet lopen miepen over andere bedrijven of fabrikanten. Dat zou ik alleen doen als ik een enorme zeurdoos zou zijn, die altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zou willen zitten. Ik kan best goed zeuren, maar aftersales koop je en wordt je niet geschonken. Ik ben realistisch genoeg om dat in te zien.

Henk, ik snap ook wel dat een online shopje die vanuit huis handelt en naast zijn normale 40 uur bij de baas nevenbij nog een paar receivers per maand verkoopt, best iets meer mogelijkheden heeft dan een online shop met 5 man personeel die er van moet leven en 250 orders per dag verwerkt. Ik ben er van overtuigd dat die niet 100 "loaners" op de plank hebben liggen die ze van die fantastisch lage marge die ze maken ook nog eens naar hun klanten gaan sturen of brengen als er iets defect is.

Jan de hollander verwacht voor de allerlaagste prijs te kunnen kopen en als het dan kapot gaat, de online winkel meteen in de houding sprint, een politie escorte stuurt om het product bij "Jan" op te halen, het naar de fabrikant brengt en het dezelfde dag, het liefst 1 uur later weer gerepareerd terug wordt gebracht en als dat niet lukt er 2 uur later dan toch wel minimaal een nieuwe doos op de stoep staat. Later schrijft dezelfde "jan" op zijn BLOG dat de reparatie best wel wat sneller had gemogen en hij de volgende keer zijn spullen wel ergens anders koopt. duh!

Wat is dus nu precies je punt?

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat is dus nu precies je punt?


Wat mijn punt is? Kijk, ik snap best dat "over het algemeen" een online shop, wat ie dan ook verkoopt, minder tastbaar is voor een klant.
Maar jouw algemene minachting voor een online shop raakt mij.

#$%^$%^$%^%^$ %$ %%^$ $^&$&$&%$% %&$ &%$&%^$&$&^&%$& &%$& $&%$ %$& %$%#$$#@^#%$ $#^#%$^%$#^#$#^$@#%^^@ ## #@#%^@#^@^#%@#^@^#%@ #% #

**** Ik stel voor dat je hier nog even over na gaat denken voordat je nogmaals reclame voor jezelf maakt.

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang dat je mij niet helemaal begrepen hebt. Dat komt vaker voor heb ik het gevoel.

Ik heb helemaal geen minachting voor online shops. Ik koop zelf regelmatig online. Meestal computer onderdelen of consumenten electronica en dan alleen bij gerenomeerde bedrijven waarvan ik weet dat ze officiele import verkopen.

Koop je namelijk bij de goedkoopste online shop bijvoorbeeld een Sony 46" LCD TV scheelt dat al snel zo'n 400-500 met de eerste de beste grote winkelketen, maar weet je als gezond denkend mens dat deze nooit van Sony Nederland komt. In dat geval komt Sony ook niet aan huis repareren, maar mag je de TV op eigen kosten naar de winkel sturen. Dat is geen kattepis.

Koop ik dan voor 250 euro meer bij een gerenomeerd online bedrijf dat wel officiele import verkoopt (bijvoorbeeld omdat ze dat garanderen), komt sony nederland wel aan huis en wordt de reparatie snel en meestal ter plekke afgehandelt. Dan heb ik voor dezelfde TV dus wel 250 euro meer betaald dan bij de online shop die "Duitse TV's" verkoopt, maar tevens 250 euro minder dan bij een fysieke winkel die net als deze online shop een Nederlands exemplaar verkoopt en dat bedrag betaal ik feitelijk voor de extra service!

Nu gaat het hier natuurlijk op een grote LCD TV die niet eenvoudig verzonden kan worden, maar het principe is hetzelfde.

Nu is sony een enorm internationaal bedrijf dat eigen vestigingen heeft in vrijwel alle landen ter wereld en Dream Multimedia maar een klein bedrijf dat er voor gekozen heeft om met distributeurs te werken omdat ze niet de fininciele middelen hebben om een wereldwijde of zelf Europese garantie te verstrekken.

Koop je een dreambox online, moet je die terug sturen als de box kapot gaat. Zo is dat nu eenmaal. De online verkoper komt je echt niet even een "loaner" brengen, al verwacht "Jan de Hollander" natuurlijk wel het onderste uit de kan.

Ik stoor me dus aan het gedrag van "Jan" en niet aan de online shops.

Ik mag dan wel Nederlander zijn, maar als ik voor de laagste prijs ga, ben ik realistisch genoeg om te weten dat ik ook voor de laagste (slechste) vorm van aftersales ga.

Hoe je het ook wend of keert, een lagere prijs gaat altijd ten koste van "iets" anders. In de meeste gevallen bij een online shop in de vorm van het ontbreken van een fysieke winkel en/of telefonische bereikbaarheid en/of minder goede ondersteuning (geen of te weinig personeel om dat goed aan te pakken) en/of gewoon door het inkopen van producten in goedkopere landen waar de Nederlandse distributeur of importeur logischerwijze geen extra service op verleend. En terecht natuurlijk want die moet zijn brood verdienen aan verkoop en niet aan het verlenen van service op producten waarvan zijn boterham niet gesmeerd kon worden.

Wat de meeste mensen niet kunnen of niet willen begrijpen is dat goede support en aftersales altijd betaald worden. Of je dat nu merkt of niet, maar prijsverschillen komen niet uit de lucht vallen.

Natuurlijk zijn er ook bedrijven die wel een fysieke winkel hebben en toch parallel import producten (welk product dan ook) verkopen of zelfs namaak verkopen en toch de "volle mep" vragen en bovendien voor support en garantie altijd met vakantie zijn. Dat kan altijd voorkomen en daar kom je vaak pas achter als je ze nodig hebt.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

En deze dreambox liefhebber had hetzelfde probleem: http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...;page=8#1435484

 

Maar wel heel netjes opgelost!! door DM Nederland....hulde <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Bassie <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

*** URL werkte niet, nu wel:-))

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ban van 30 dagen omdat iemand zijn vrije mening ergens aan geeft.

Pffffff das wel erg zwaar vind ik. Maar ja.... das mijn mening

Ook ik heb hetzelfde probleem gehad met een voeding van een 7025 via grijze import. De (online)dealer wilde de box zonder problemen terugsturen om te repareren. Daar ik echter geen coax heb en dus de box niet 2 weken kwijt wilde zijn heb ik het op dezelfde manier als de thans zwaar veroordeelde "Lightman" geregeld. Ook hier heeft DM het op dezelfde wijze netjes opgelost. En ja ook hier een 7025+ ontvangen en ingebouwd. Box wordt nu aanzienlijker minder heet dan eerst. V.w.b. het nederlands importeurschap in het algemeen. Ik heb 2 keer (met andere grijze producten) meegemaakt dat de Nederlandse importeur gewoon netjes service verlenen voor "haar" product. En het leuke was dat het hier ook om een conventionele Sony (kleinbeeld)tv ging. Het zou een Nederlandse importeur juist sieren dit wel te doen. Het is immers zijn merk dat vertegenwoordigt wordt. Wellicht zouden we ons overigens meer druk moeten maken over het prijsverschil van de boxen tussen deze 2 buurlanden. Tevens wil ik opmerken dat het mij opgevallen is dat Michel en Toxic het veelal voor elkaar opnemen of dezelfde mening hebben. Jullie zijn toch geen kloon van elkaar? Of zijn jullie een en dezelfde?

Lightman sterkte met je ban en tot over een paar dagen. In ieder geval namens alle grijskijkers bedankt voor de goede info.

 

Martinbe

HAVE FUN AND ENJOY THE WORLD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft een ban van 30 dagen omdat hij zich voor de 5e keer niet aan onze regels hield en daarvoor reeds 4 x een vriendelijke waarschuwing had gekregen. Dat is de normale gang van zaken op dit board. Normaal gesproken krijg je die ban al bij je derde overtreding, dus we zijn erg mild geweest.

--------------------------

Waarschuwing wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 19-08-2005 om 11:01:03

--------------------------

Waarschuwing wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 21-11-2005 om 15:53:02

--------------------------

Waarschuwing wegens: Onduidelijk onderwerp - door AlanS op 13-02-2006 om 23:21:43

--------------------------

Belangrijke mededeling wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 07-11-2006 om 20:44:47

--------------------------

De account is 30 dagen geband vanwege reclame en tevens de 5e waarschuwing door Toxic[Q] op 06-10-2007 om 22:54:33

--------------------------

Het is zo ontzettend gemakkelijk om vanuit de zijlijn de "scheidsrechter" aan te vallen op zijn beslissing zonder eigenlijk precies te weten hoe de vork in de steel zit.

Als je op dit board al 4 x vriendelijk op onze huisregels gewezen bent, dien je te weten dat je geen (negatieve) reclame mag maken en dus geen namen van winkels mag noemen, geen commerciële links mag plaatsen ect.

Jullie hebben nu ook beide een verbale waarschuwing voor het online plaatsen van commentaar op ons beleid, welk een zware overtreding is op onze huisregels en jullie krijgen beide bij jullie volgende overtreding een ban van 30 dagen.

Laat het duidelijk zijn dat wij (alle moderators samen) hier een aantal regels opgesteld hebben om dit board netjes, overzichtelijk en gezellig te houden. Mede door mensen als jullie zelf, wordt hier de sfeer hier steeds verziekt en moeten wij onpopulaire beslissingen nemen. De regels zouden niet nodig hoeven zijn als iedereen zich gewoon aan normale fatsoensnormen en waarden zou houden. Helaas is dat niet zo en zijn er altijd mensen die zich online zaken permitteren die ze in "real-life" nooit zouden durven doen.

Martin.be, jij staat vanaf dit moment op mijn persoonlijke "shitlist". Jouw opmerkingen slaan nergens op en zou ik zelfs als een ordinaire persoonlijke aanval op mijn persoon mogen beschouwen. Tevens val je een persoon aan die zich op dit board niet meer kan en wil verdedigen. Een misselijke streek die je zwaar aangerekend wordt.

"7. Fatsoenregels.

Op dit board gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal, evenals berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt of iemand op ordinaire wijze wordt aangevallen, uit den boze zijn! Deze berichten worden gewist en het lidmaatschap van de overtreder zal worden beëindigd. Leden die herhaaldelijk de goede sfeer op dit board aantasten, worden uiteindelijk verwijderd uit onze database en zijn niet langer welkom op sat4all."

Martinbe neemt het sowieso niet zo nauw met de regels op dit board:

Waarschuwing wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 26-11-2005 om 20:40:20

--------------------------

Waarschuwing wegens: Fout forum - door Toxic[Q] op 03-02-2006 om 14:45:59

--------------------------

Waarschuwing wegens: discussie voeren over cs via internet - door Ome Merde op 07-02-2006 om 13:19:51

--------------------------

Waarschuwing wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 07-04-2006 om 09:07:13

--------------------------

Belangrijke mededeling wegens: Onduidelijk onderwerp - door Ome Merde op 11-09-2007 om 20:42:49

--------------------------

Dit:

Citaat:
Inderdaad een ban van 30 dagen slaat nergens op, toxic had het ook via pm of email kunnen bespreken, maar dat is niet zijn sterkste kant geloof ik.

is overigens een sterk staaltje van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

"9. Bezwaren.

Heb je bezwaar op een beslissing die is genomen door een administrator of moderator dien je je via contactformulier of PM te melden. Niet openlijk via het board!

Jouw bezwaren zullen niet zonder meer worden beantwoord, maar wel altijd ter kennisgeving worden aangenomen."

 

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

In mijn beleving is commentaar en een mening hebben toch iets heel anders.

Gelijk heb je dat je je aan bepaalde gestelde regels moet houden. Toch lees ik uit het bericht van Lightman meer het positieve dan het negatieve. En dat is dat DM gewoon een verdomd goede service heeft verleend aan grijskopers. Je mag toch best een mening hebben? Ik denk ook dat dit anders opgelost had kunnen worden. En zo zwaar waren de eerste 4 overtredingen nu ook weer niet. Ik heb in mijn enthousiasme ook wel eens een onduidelijk onderwerp aangemaakt. Foutje maar kan gebeuren. Maar als je niet tegen een mening kan...... tja dan maar gewoon je leden bang maken met een ban. Nee dat is een applaus waard.

Op die manier is elke discussie snel opgelost.

 

MJB

 

MJB

HAVE FUN AND ENJOY THE WORLD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...