Ga naar inhoud


[Pioneer] PATCHEN DBR-S100N2


Gast

Aanbevolen berichten

Op de gebruikersdag had ik mijn receiver niet bij mij. Wie kan en wil mij helpen mijn Pioneer DBR-S100N2 te updaten. Firmware etc.

Mij lukt dat niet. Mogelijk zijn mijn kabeld niet goed. Ik heb inmiddels iemand die mij wil helpen maar die heeft ook geen kabels. Wie kan mij helpen !!!!!!!!

Graag een mailtje naar herman.blokzijl@planet.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Inmiddels heb ik verscheidene verzoeken via PM gehad om Pioneers [evt tegen betaling] te patchen. Ook hier op het board zie ik steeds vaker de vraag om Pioneers voor anderen te patchen. Als er mensen zijn die dat willen doen, vind ik dat uiteraard prima, maar ik denk dat dit board een board is van hobbyisten voor hobbyisten. Het laten patchen van je Pioneer om vervolgens onderuit naar het digitale aanbod via de schotel te kijken is wel een hobby, maar niet de hobby die we hier bedrijven.

Je zult zien dat je hier alle support kunt krijgen om je Pioneer te upgraden, maar dan wordt verwacht dat je zelf het voortouw neemt. Inlezen, om te weten wat je moet doen en om te bepalen of je het uberhaupt wel wil doen. [ik bedoel dus upgraden]. Verzamelen van kabels, pluggen enz. die je nodig hebt om te patchen.

Wat voor kabels je nodig hebt, het testen van kabels, jtag enz. kan allemaal hier beproken worden. Als je een paar maanden terug leest zul je zien dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

 

Het patchen van de Pioneer '100'/'200' is nagenoeg zonder risico. Voor de '110'/'210' is het risico iets groter, omdat het via de JTAG verloopt, maar het risico is nog steeds heel erg klein. Ik ken nu 1 geval [via het board] waar het echt fout gegaan is en er zijn er al heel wat voorbij gekomen.

 

Voor Harry: De 100/200 kun je upgraden met 2 kabels. 1 parallel male - male met aansluitingen 1 op 1 en een seriele kabel male - female met aansluitingen 1 op 1 [een verlengkabel dus].

met 1op 1 wordt bedoeld dat de aansluiting op pen 1 aan de ene kant ook op pen 1 aan de andere kant komt.

 

Succes

Satori

 

<small>[ 08-06-2002, 19:40: Bericht gewijzigd door: Satori ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

SATORI, je hebt gelijk als je zegt dat het niet moeilijk is,maar voorzichtigheid is geboden.

Ik ben er achter gekomen wat er allemaal mis kan gaan.Maar een goede tip die ik kan geven,lees eerst de handleiding ,als je het niet vertrouwd nogmaals of tien keer.Wees voorzichtig met het aanbrengen van de connector bij de 110/210,

controleer je verbindingen,ook het 3,3 volt kabeltje tussen de beide connectors

(hier lag bij mij het probleem)en verder kan ik een ieder succes toewensen.Het enige wat mij nog

steeds opvalt is dat de settingslijst wel mooier samen gesteld kon worden.De lijst van de HUMAX vind ik persoonlijk mooier.Maar dat is dan

PERSOONLIJK

 

Groeten BEBRO <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb mijn pioneer nu al vaak gepatcht en vond het 101% meevallen geen enkele keer is het mis gegaan.gewoon een keer doen stelt echt niks voor.Wel zorgen voor een goede fun-card met de juiste files en er gaat een (tv)wereld voor je open. <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voorzichtigheid is altijd geboden als je aanpassingen maakt. Mee eens!.

Vwb de kanalenlijst heb je ook gelijk. De lijst is ontstaan tbv de 100 serie, waarbij mensen wel konden laden maar niet uitlezen., Door een lijst beschiukbaar te stellen kon iedereen zelf editen naar eigen wens. Voor de 110/210 is dit iets minder interessant, omadt voor het laden ook een JTAG nodig is en dan kun je ook uitlezen.

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...