Ga naar inhoud


EK 2008 en Olympische spelen in HD


Gast jongkind

Aanbevolen berichten

EK Voetbal 2008 in HD-tv

De NOS gaat in 2008 de verslaggeving van het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen in HDTV aanbieden aan de kabelmaatschappijen.

Naast de wedstrijden zijn ook de presentatie en interviews in HDTV te volgen. Een studio in het Media Park in Hilversum wordt momenteel voorzien van HD-faciliteiten. De kabelmaatschappijen hoeven naar verwachting geen vergoeding te betalen aan de NOS voor het doorgeven van de HDTV-beelden.

 

Betekend dat deze ook via de sat zijn te bewonderen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Nee dat betekent het niet.
Het bericht is duidelijk: NOS biedt het aan aan de kabelmaatschappijen, over satelliet wordt geen woord geroerd.


Hoho, niet zo snel.

Op TVsatellite.nl lees ik namelijk wat anders:

Citaat:
Publieke HDTV zender wellicht toch via CanalDigitaal

Ondanks het feit dat in de meerjarenbegroting 2008 van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) niet gesproken wordt over HDTV-uitzending van belangrijke sportevenementen via de satelliet, is de kans toch aanwezig dat deze alsnog via de schotel te zien zijn.

De NPO gaat in de zomer van 2008 een HDTV-pilot opstarten. Deze zal vooral geconcentreerd zijn rondom het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland en de Olympische Zomerspelen in Peking. Programma’s die in deze periode op de drie Nederlandse publieke netten worden uitgezonden, zullen worden samengevoegd op de HDTV-zender.

De NPO gaf in haar meerjarenbegroting aan dat deze zender als test in de komende zomer beschikbaar zal komen. Hierbij zal samengewerkt gaan worden met kabelexploitanten. Het doel is ook op langere termijn HDTV-aanbod aan de consument beschikbaar te stellen. De NPO spreekt in haar nota van verspreiding via kabel en IPTV, en opvallend genoeg niet over verspreiding via de satelliet.

CanalDigitaal zal nog vóór de start van de genoemde sportevenementen starten met een HDTV-zenderpakket op de Astra3-positie. CanalDigitaal laat weten weldegelijk de intentie te hebben om alle HD-events van de NPO door te geven. “We zijn wel in contact met de NPO maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt,” laat woordvoerder Martijn van Hout desgevraagd weten aan TVSatellite .


2007-10-09 09:00:02 JK
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hoho, niet zo snel.

Op TVsatellite.nl lees ik namelijk wat anders:"We zijn wel in contact met de NPO maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt"

Waarom steeds weer die vaagheid van CDS als het om HDTV gaat? "Geen concrete afspraken". Wat doen ze dan tijdens het contact met de NPO? Kopje koffie drinken en praten over mooie auto's?

Wat ik zowiezo "eng" vind, is dat CDS "op het laatste nippertje" gaat zijn met HDTV (wat betreft EK en Olympische spelen). Doet me namelijk zéér sterk aan een andere debacle denken (UPC en het WK voetbal).
Er hoeft namelijk maar íets te gebeuren en CDS gaat de zomer niet halen.

Het huidige uitstel van CDS HDTV, tot eind 1e kwartaal 2008, zou namelijk veroorzaakt worden doordat de boel nog niet helemaal lekker gaat met de Philips DVR. Wie zegt dat dat straks wél opgelost is? Op Philips en een HDTV box zet ik namelijk geen geld, de huidige Philips box van UPC is nog verre van probleemloos, en dat is nog niet eens een DVR...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Waarom steeds weer die vaagheid van CDS als het om HDTV gaat? "Geen concrete afspraken". Wat doen ze dan tijdens het contact met de NPO? Kopje koffie drinken en praten over mooie auto's?


Dat is ook het geval als het gaat om andere zenders.
Blijkbaar heb je in dat wereldje eerst 10 zaken lunches en daarna 10 zakendiners nodig om eindelijk te kunnen beginnen met de onderhandelingen.

Normaal ga je kijken of iemand voor een bepaald bedrag met je in zee wilt gaan.
Zo niet, dan ga je onderhandelen over de prijs en maak je een tweede afspraak om de boel af te ronden.
Een agenda moet wel heel erg vol zijn wil je vele maanden tussen 2 afspraken nodig hebben. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.