Ga naar inhoud


Herstructurering zaplijst: inspraak mogelijk


meijelsat

Aanbevolen berichten

Herstructurering zaplijst: inspraak mogelijk

 

 

De NBS, Nederlandse Belangenvereniging Schotelbezitters, is deze week met CanalDigitaal in overleg voor aanbevelen voor de zenderlijst. De zaplijst is de Mediahighway-EPG die op de CanalDigitaal boxen te gehanteerd wordt. Deze lijst is op sommige andere ontvangers zoals Inverto ook toepasbaar. Wij geven in het daarvoor bestemde topic op ***** de gelegenheid aan onze lezers om de eigen visie en opmerkingen er op los te laten.

 

Een aantal punten zijn daarbij van belang: de MTV voorkeuzenummers liggen contractueel vast. Eveneens kunnen 1 t/m 10 niet gewijzigd worden en de dealers geven volgens CanalDigitaal er de voorkeur aan het zoveel mogelijk te houden zoals het is.

 

Reacties worden tot morgenavond meegenomen.

 

Bron: satellietmagazine/JHV/JvdL/NBS

Groetjes Jan (Meijelsat)

Ik ben gehandicapt met slechthorend, moeilijk praten/lopen/bewegen/leren en 100% geestelijke goed. ik weet alles over satelliet-tv en DVD/BLU-RAY

DM7020HD TRIAX 90cm LNB`S

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het bericht is van 16 oktober, er staat tot morgenavond, dat is dus de avond van 17 oktober. Vandaag is het de 18e! Je kan nu dus niet meer reageren...

 

Wel een beetje rommelig dat het nog op de site staat, maar als je wat beter kijkt is het wel duidelijk.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Gelukkig kan ik zelf bepalen welke zender onder welke knop komt.


Dat is iets dat iedereen kan hoor, ook met de 'goedgekeurde' ontvangers, het is alleen wat meer werk waardoor de standaardkijkers toch sneller de door CDS aangeleverde zaplijst zullen kiezen (vergelijk met de kabel waar de standaard zaplijsten ook niet uitblinken in logica maar die worden wel door veel mensen gebruikt).

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ook de zendernummers boven de 500 ?


Voor zover ik me kan herinneren wel.

Citaat:
Als je een tv koopt en analoog aansluit op de kabel moet je toch ook zelf een zaplijst maken ?


35 of 800 zenders is natuurlijk nogal een verschil...

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn mening is dit wel een tekortkoming van de DVB-standaard. Er had best iets in mogen zitten om standaard zaplijsten aan te kunnen bieden, op iedere ontvanger. Zo zou je b.v. zelf kunnen kiezen voor de CDS-zaplijst, of een standaard Duitse zaplijst, of de Premiere zaplijst, of een Franse zaplijst, enzovoorts. Er zou zelfs een willekeurig bedrijf op kunnen staan om een zaplijst met de CDS zenders erin aan te bieden als veel CDS-klanten het niet met de standaard lijst eens zijn. Daar zou je zelfs geld mee kunnen verdienen: je zou een lijst aan kunnen bieden waar meer mensen het mee eens zijn, maar dan met een of ander shopkanaal op 11 ofzo. En als klant zou je dan zelf kunnen kiezen welke lijst je liever hebt.

 

Zonder CDS-zaplijst (die op de meeste standaard DVB-ontvangers niet werkt) moet je nu vaak zelf maar alle NL zenders naar de gewenste plek slepen. Niet onmogelijk maar prettig is anders.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Daar zou je zelf geld mee kunnen verdienen: je zou een lijst aan kunnen bieden waar meer mensen het mee eens zijn, maar dan met een of ander shopkanaal op 11 ofzo.@W3ird_N3rd,

Die lijst gebruikt CanalDigitaal nu al <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Het shopkanaal RTL8 staat op 10 <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarvoor is het RAPS systeem ontwikkeld. Hierbij kan je aangeven in welk land je woont, de precieze regio (bijvoorbeeld de Bundesländer in Duitsland) en welke abonnementen je hebt. Op basis van die gegevens wordt dan een lijst voor je samengesteld. Jammergenoeg wordt dit systeem door niet alle ontvangers ondersteund.

 

 

Ik bedenk me net: de mogelijkheid bestaat natuurlijk dat de firmware van de verschillende ontvangers wordt aangepast om wel hiermee te kunnen werken. Of dat de RAPS-lijsten exporteerbaar zijn en gelezen kunnen worden door settingeditors om zo toch in de ontvangers gezet te kunnen worden. Dan is het gewoon een kwestie van even invullen op de site, (zonodig omzetten,) in de ontvanger laden, en zappen/kijken maar.

Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 Quad

Papa & Mama †

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.