Ga naar inhoud


Raar probleem met coax.


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Ik heb dus enkele schotels op het dak staan waarvan 1 op astra1. Dit is een schotel met een twin LNB. Nu vertrekt er van die twin LNB een kabeltje naar een 8/1 switch en een kabeltje rechtstreeks op een ontvanger.

De ontvanger die aangesloten is op de 8/1 switch staat in de slaapkamer, maar er ligt ook nog een kabel van die slaapkamer naar de woonkamer. Als ik in de woonkamer zit verbind ik dus de twee kabels aan elkaar. Dan is de switch dus verbonden aan de ontvanger in de woonkamer via een verleng coax.

 

Het probleem is dus het volgende:

 

Als ik die verleng coax gebruik dan krijg ik in de woonkamer op Astra1 enkel de vertikaal gep. zenders binnen en niet de horzontale. Alle andere satellieten verbonden met die 8/1 switch geven gewoon signaal op vertikaal en horizontaal. Als ik die kabel zonder te verlengen naar de woonkamer op de ontvanger in de slaapkamer aansluit dan werkt het wel, verleng ik de kabel naar de woonkamer dan niet meer.

 

Het vreemde is dus als ik de andere kabel van die twin LNB op die verleng coax aansluit dan werkt alles perfect, maar dan zit de switch er dus niet tussen. Die kabel doet het dus gewoon altijd goed.

 

Het heeft maanden goed gewerkt tot vandaag eigenlijk. Het enige wat ik veranderde vandaag was dus die kabel. Kan een coax kabel zo raar doen dat hij alleen in bepaalde combinaties op astra 1 raar doet?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een goede kwaliteits kabel is wel van belang.

Ooit eens een goedkope kabel van 20 meter gekocht om mijn ontvanger tijdelijk een ander plaats te geven. Had maar de helft van de kanalen wat ik normaal had.

Deze kabel vervangen door een poppe kabel en terug alles te zien.

 

Verschil in kabels was dat de kern van de poppe kabel dikker was en de isolatie met een metalen folie en draadnetwerk. De goedkoper kabel was fijner en soepeler en alleen isoltie met metalen folie.

Dreambox 7025+ is VU+DUO geworden, Wave Frontier T90, Best 10X1 switch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als antwoord op deze vraag:

 

Vermoedelijk zal het gedeelte van de coaxkabel welke loopt van de twin LNB naar de slaapkamer van slechte kwaliteit zijn.

Voor vertikaal wordt 13 Volt gebruikt..voor horizontaal 18 Volt

Bij sommige ontvangers kan de LNB spanning met 1 Volt verhoogd worden (oude Nokia 9500) om dit te compenseren.

Als het soms niet mogelijk is om die kabel te vervangen (doorvoer / buren / tijd / materiaal ) dan kun je ook tijdelijk voor de Nederlandse zenders die LNB 90 graden draaien..en komen de horizontale zenders vanzelf door !!

 

Snurker <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.