Ga naar inhoud


Diseqc vraagje


Gast Weeghel

Aanbevolen berichten

Wij hebben sinds vanmiddag een setje nieuwe diseqc switches. Onze ouwe waren visiosat 3/1 switches, maar nu we 4LNB's hebben, hebben we dus 4weg switches aangeschaft.

Ze zien eruit zoals de bijgesloten foto (ander logootje, maar opdruk is verder hetzelfde). Nu staat er dus op dat deze switches "diseqc 2.0" zijn, onze ontvanger doet alleen maar 1.0/1.1/1.2 en usals, geen 2.0. Maar nu zie ik ook dat er bijna geen ontvanger is, die ook daadwerkelijk 2.0 doet.

 

Op welke stand moet ik de ontvanger nu instellen (diseqc 1.0 of 1.1 ?). Ik heb namelijk het idee dat er niet goed geschakeld wordt door deze nieuwe switches: ik krijg op de ontvanger regelmatig geen beeld. Als ik dan de ontvanger een keertje uit en aan zet, of een beetje "loop te klooien" dan krijg ik opeens wel weer beeld. Toen ik vanmiddag bezig was om de LNB's af te stellen op de schotel, merkte ik dat LNB4 actief was, terwijl ik op de ontvanger toch duidelijk LNB3 had geselecteerd. Een paar keer de ontvanger uit en aan zetten werkte om wel de goeie LNB geselecteerd te krijgen.

 

De ontvanger die wij gebruiken is een clarke-tech 5000HD

 

Iemand een idee wat ik moet doen om de switches een beetje in het gareel te krijgen, of moet ik ze gewoon terug brengen en omruilen voor een ander model?

post-9268-1318259490,2079_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat kan inderdaad: Ik kan kiezen uit de opties "1.0" of "1.0/1.11"

 

Als ik kies voor "1.0" dan kan ik alleen "committed" 1-4 kiezen.

 

Als ik voor "1.0/1.1" kies, dan kan ik kiezen uit "committed" 1-4 en "uncommitted" 1-16.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmm, met een andere ontvanger zijn er geen problemen.

 

Ik krijg een beetje de indruk dat de clarke-tech niet zo goed met deze switch overweg kan. Met de oude visiosat 3weg switch had ik geen problemen. Nu hebben we gelukkig één visiosat 4-weg switch. Overmorgen maar even wat kabeltjes verwisselen, kijken of die visiosat wel werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt in je ontvanger gewoon diseqc 1.0 instellen. Een diseqc 2.0 switch kan retourmeldingen van aangestuurde componenten naar de tuner doorlaten; diseqc 1.0 kan dat niet.

Een diseqc 2.0 is volledig (backwards) compatible met een 1.0 switch. Andersom zou niet kunnen, maar dat is hier niet aan de orde.

Als de switch met instelling op je box van 1.0 niet goeg werkt, dan zou ik de complete installatie eens goed checken. Connectors/kabels doormeten om kortsluiting te zoeken. LNB's per stuk (zonder switch) op je box aansluiten om te checken of de ontvangst dan goed is.

 

Als dit niet het gewenste resultaat geeft dan zou ik ze inderdaad maar omruilen voor een ander merk.

Groeten, Perdi

GigaBlue Quad+ * GigaBlue 800UE+ * Synology DS411j NAS * WaveFrontier T90 28.2E-5W * draaibaar 1m.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat kan inderdaad: Ik kan kiezen uit de opties "1.0" of "1.0/1.11"

Als ik kies voor "1.0" dan kan ik alleen "committed" 1-4 kiezen.

Als ik voor "1.0/1.1" kies, dan kan ik kiezen uit "committed" 1-4 en "uncommitted" 1-16.

Zoals ik al zei, alle 2 aanzetten met dezelfde instellingen en dan committed.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even wat kabels omgewisseld en de ontvanger aangesloten op een oude switch. Nu werkt het als een tierelier. De andere onvangers die we hier hebben hebben geen enkel probleem met de nieuwe switches, dus ik laat gewoon de nieuwe ontvanger aangesloten op de oude switch en dan werkt alles prima <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik vind het wel een beetje vreemd allemaal, maar vooruit maar weer: Niet te lang bij stilstaan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.