Ga naar inhoud


geen signaal op high band


Aanbevolen berichten

Ik heb al eerder op het algemene forum een vraag gesteld http://www.sat4all.com/forums/showflat.php?Cat=0&Board=UBB2&Number=1460665.

Ik ben nu verder een weet wat meer.

Ik heb een skystar2 kaartje en een Smart "Universal Single LNB TSX" eraan gericht op Astra 1. Ik ontvang alle transponders in de low-band maar alleen 12515 in de high band. Daarbij geeft 12515 dezelfde kanalen als 11671.

Ik heb zowel linux als verschillende Windows programma's geprobeerd allemaal met hetzelfde resultaat.

 

Waar kan dit aan liggen ?

 

b.v.d.

 

Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites


In dat andere forum zeg je dat je e.e.a. net gekocht hebt, jammer genoeg bij een webshop, dus even langsgaan is niet zo eenvoudig (?), anders zou ik zeggen: terug naar die winkel, om te beginnen met de LNB (makkelijkst). Probeer in ieder geval vast te stellen waar het aan ligt, het SS2 kaartje of de LNB. Heb je geen familie, kennis of buurman met een schotel of nog beter: een reserve LNB?

Controleer voor de zekerheid ook nog een keer je kabelverbinding <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit probleem doet zich voor als de 102 spoel van de Skystar 2 defect is. Dit is een veel voorkomend euvel omdat de SS2 geen goede stroombegrenzing heeft op de stroom voor de voeding van de LNB. Bij kortsluiting in de coax of langdurige overbelasting wordt deze spoel erg heet en raken er wikkelingen kortgesloten. Hierdoor vermindert het 22KHz naar de LNB sterk zodat deze niet meer naar de bovenband omschakeld. In bijgaande Word file een reparatie handleiding voor dit euvel. Dit is hetzelfde document als dat waarover bij Joshyfun gesproken wordt.

 

Albert_H.

1462441-DereparatieSS2_v2_6c.doc

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.