Ga naar inhoud


Verlies in kwaliteit door HDMI Kabel ? In hoeverre ?


FreekS

Aanbevolen berichten

Hallo !

 

Ik ben een trotse eigenaar van een Playstation 3, een 32 Inch Mirai LCD-TV (type DTL-332M100) met HDMI en een Digiconnect HDMI-->HDMI Kabel.

Nu vroeg ik me echter af, na het zien van dit filmpje http://youtube.com/watch?v=cZhsPEHajvY , of ik ook slechter kwaliteit beeld op mijn TV voorgeschoteld krijg, dan dat ik in werkelijkheid kan halen...

 

M.a.w: Als ik een duurdere HDMI kabel koop dan dat ik nu heb, krijg ik dan merkbaar beter en scherper beeld op mijn TV van de Playstation 3 ?

 

Op het moment heb ik dus deze kabel:

http://www.digiconnect.nl/ProductDetails.aspx?ProductID=99901

Hij is niet gold-plated.

 

Bvd !

_____

Link naar reactie
Delen op andere sites


Leuke test, en er zal zeker een kern van waarheid in zitten. Het probleem is echter dat de goede man niet vertelt welke bitrate je nodig hebt bij bijvoorbeeld 720p/50Hz. Hij test bij 7Gb en 4,45Gb, echter als je maar 1Gb over je kabeltje stuurt dan zijn die tests voor de reële situatie niet veelzeggend, behalve dan dat je een heel goede kabel hebt met heel veel headroom.

 

Ik denk niet dat een andere kabel een beter beeld zal opleveren. Het zijn digitale signalen en als die zodanig vervormd raken dat het signaal niet meer goed aankomt, dan ben je in één keer je hele beeld kwijt. Dat is het leuke van digitale signalen, het is alles of niets. Daar tussen zit heel weinig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lariekoek, ik heb er geen ander woord voor.

 

Doe jezelf een lol en koop de goedkoopste kabel die je kan vinden. Met erg lange kabels kan je beeld wel wegvallen, maar of een peperdure kabel dan helpt?

 

Sowieso kan zulke kabel *nooit* maar dan ook never-ever-fucking-nooit de beeldkwaliteit verbeteren.

 

En op een 32" LCD televisie van 425 euro is zo'n peperdure kabel al helemaal ongepast.

 

Deze kan wat mij betreft in de "witter dan wit" categorie.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha bedankt voor jullie antwoord heren ! Dan blijf ik bij mijn kabeltje wat ik nu heb <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Nog enige tips om beter beeld te krijgen ? Ik weet niet hoor, maar volgens mij ziet het bij de ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## er toch puiker uit (Het gras is altijd groener bij de buren...kuchkuch)

 

Bvd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Arnoldl

Op de opmerking "de huidige marge op tv's " wil ik wel reageren alhoewel dit niks te maken heeft met een HDMI kabel. Je sugereerd dat de marge op tv`s miniem zijn tenminste zo lees het het maar leg mij eens uit hoe het dan kan dat ik een b.v Sony KDL40w3000 bij een gerenomeerde dealer ga kopen en daar ruim 600 euro bij deze winkel meer kwijt ben dan deze via internet te bestellen. ik neem toch aan dat de ruim 600 euro goedkopere er nog wat aan verdient. Hebben we het dan nog over lage marges. Bij de internet winkel wellicht wel maar bij de gerenomeerde dealer dan toch zeker niet.

 

Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites

W3ird_N3rd heeft gelijk. Dure hdmi kables hebben zin bij of hele lange verbindingen (>10m) of bij hoogwaardige videoapparatuur.

Lees ook een artikel ov avreview waar dit wordt bevestigd: "It's important to know if your cables can cope with high-bandwidth 1080p video signals, particularly if you need several metres' worth".

http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/1170/v/3/sp/

 

saluti,

 

DeDream

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nogmaals bedankt allemaal voor alle replies.

Mijn TV Kan toch geen 1080p aan en de kabel is maar 1.8m, dus dan is het voor mij al helemaal niet zinnig om een nieuwe te kopen ook al zou er een beetje kwaliteitsverschil in kunnen zitten (nihil dus, alles of niets..)

 

Anyway, Ik had het over de MeediaMarkt... dat wordt dus gecensureerd hier, maakt niet uit..

Daar ziet het beeld van de PS3 in de demokiosk er veel scherper uit dan op mijn tv... dus dat ligt aan het merk ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die TV heeft zeker geen computermonitor paneel. Een 32" paneel met een resolutie van 1366 x 768 kan je niet fatsoenlijk als computermonitor gebruiken, daarvoor is de resolutie te laag.

 

Echter, met dat beeldformaat voor 425 euro zou ik niet het beste paneel verwachten qua kijkhoek e.d., van de scaler zou ik ook geen hoge verwachtingen hebben en de deinterlacer evenmin.

 

Als je enige klacht echter is dat het beeld niet zo scherp is als dat van een duurdere TV, dan heb je een goede koop gedaan voor dat geld. Uiteindelijk blijft het een persoonlijk ding: als jij er tevreden mee bent is het prima, zeker voor dat geld.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Doe jezelf een lol en koop de goedkoopste kabel die je kan vinden. Met erg lange kabels kan je beeld wel wegvallen, maar of een peperdure kabel dan helpt?

 

Sorry, maar in zijn algemeenheid is dit echt geen lariekoek. Er zit wel degelijk verschil in kabelkwaliteit. Echter als je een goede beeldkwaliteit hebt (geen storingen blokjes etc.) dan zal ook een meet-technisch honderd keer betere kabel geen enkele verbetering geven. Maar een kabel die wel zonder problemen 720p transporteert kan problemen geven bij 1080p. Dan kan een betere kabel de oplossing zijn.

 

Dit is helemaal niets nieuws. Kijk eens naar UTP kabels. UTP cat3 kabel is bedoeld voor 10Mb (en telefonie). UTP cat5 kabel kan 100Mb aan. UTP cat5e kan (net) 1Gb aan. UTP cat6 kabel kan 1Gb makkelijk aan. UTP cat6a kabel kan 10Gb aan. Haal nu al die kabels eens open, en wat zie je? Oppervlakkig gezien steeds hetzelfde, 4 twisted pairs. Maar er is wel degelijk verschil! HDMI kabels kunnen vergelijkbare verschillen vertonen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat klopt wel. Maar het is duidelijk dat de man in dat filmpje je poogt aan te praten dat de kabel die je nu gebruikt niet meer volstaat en je een duurdere nodig hebt. Terwijl een goedkope kabel in vrijwel alle gevallen ook volstaat, en als je beeld hebt is het zoals je al zegt compleet nutteloos om een duurdere kabel te kopen.

 

Bij b.v. SCART-kabels is het tenminste nog mogelijk dat je beter beeld krijgt met een betere kabel. Misschien zijn niet alle HDMI-kabels hetzelfde, maar in 99% van de praktijkgevallen geven ze allemaal hetzelfde resultaat.

 

De HDTV-standaard is in eerste instantie zo opgezet dat alle apparaten 720p en 1080i moeten slikken. 1080p50/60 is niet noodzakelijk. En het verschil in bandbreedte tussen 720p en 1080i is niet zo bijster groot. En spelcomputers/ontvangers/etc zullen dus echt niet snel 1080p gaan vereisen aangezien veel televisies dat niet aankunnen. Als je eigen TV dan ook nog eens geen 1080p aankan.. Dan moet je wel extreem lange kabels hebben wil het nut hebben een andere HDMI kabel dan de goedkoopste te kopen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

De man van Monster Cable laat heel duidelijk het verschil tussen diverse merken en types HDMI kabel zien, en laat ook het effect van de lengte van de kabel zien. Tot zover is alles ok. Hij laat het zien bij 7Gb en 4,49Gb /sec, maar verzuimt te vermelden wat de bitrate van 1080p is. Pas dan kunnen we die test enigszins in perspectief plaatsen.

 

Je geeft terecht aan dat 720p en 1080i ongeveer dezelfde bitrate opleveren, en dat 1080p geen uitzendnorm is. Echter 1080p is wel de norm voor HD-DVD en BluRay, en ook voor hoogwaardige spelcomputers. Iedere nieuwe LCD TV die nu op de markt komt heeft een 1080p ingang, dus 1080p als noodzaak voor de test van HDMI kabels lijkt mij volledig valide.

 

Het zichtbare verschil bij de kwaliteit van Scart kabels is volkomen logisch. Scart kabels transporteren analoge signalen, dus dan heb je een kwaliteit die ergens tussen de 0% en 100% in ligt. Hoe meer richting de 100% hoe beter het beeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.