Ga naar inhoud


Eerste servicepack voor Vista nadert voltooiing


JAL

Aanbevolen berichten

Eerste servicepack voor Vista nadert voltooiing

 

Donderdag 15 november 2007, 08:56 - Woensdagnacht is de eerste 'release candidate' van Windows Vista SP1 beschikbaar gekomen. Microsoft blijft benadrukken dat het 'maar een gewone update is'.

 

Microsoft heeft alle testers van servicepack 1 voor Windows Vista opgeroepen over te schakelen op de nieuwste versie. Deze is vannacht beschikbaar gekomen via de Microsoft Connect website en is de eerste testversie die als 'release candidate' wordt aangemerkt.

 

Microsoft wil de eerste servicepack voor Vista, begin 2008 uitbrengen.

 

Hoewel vooral ook veel bedrijven met smart wachten op deze eerste grote servicebeurt voor het besturingssysteem, blijft Microsoft telkens maar herhalen dat het vooral een samenvatting is van alle updates die eerder ook al los verschenen zijn. Nog op TechEd, de conferentie voor IT professionals in Barcelona, herhaalde Product Manager voor Vista, David Zipkin 'dat er geen reden is om niet nu al op Vista over te schakelen'.

 

Microsoft heeft last dat veel bedrijven vooral de upgrade naar Vista uitstellen in afwachting van betere compatibiliteit en prestaties van het besturingssysteem. Zipkin beloofde de conferentiebezoekers dan ook dat bij het testen van de servicepack extra veel aandacht wordt geschonken aan de diverse migratiescenario's, zowel vanaf XP naar Vista met SP1 als van Vista naar Vista met SP1. Hij beloofde daarbij een 'zachte overgang' zonder nieuwe compatibiliteitsproblemen.

 

Volgens Zipkin zijn de 50 meest gebruikte zakelijke toepassingen inmiddels allemaal compatibel met Vista




 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:

Microsoft wil de eerste servicepack voor Vista, begin 2008 uitbrengen.


Volgens mijn computerboer zal dit al in de loop van januari 2008 gebeuren. De update komt binnen via Live Update en zal ietsje boven het 1 GB (Gigabite) zwaar wegen. Met andere woorden: zorg dat je zeker niet te dicht tegen de downloadlimiet van je provider aan zit. En gezien de zeer trage servers van Microsoft zal je de verbinding wel een dagje mogen laten openstaan.

Ook nog vernomen: er zitten meer dan hondferd bugs in de programmacode van Vista. Eentje daarvan is dat de computer zelf uit "sluimerrstand" ontwaakt. Deze en andere onhebbelijkheden zouden na service pack 1 opgelost moeten zijn.

Tf 5000 CI

Philips/Pace DVR 8121 - Duo LNB

Mediaguard CI TV Vlaanderen

Windows 7 Ultimate - 32 bits

Nokia C5-00

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Ook nog vernomen: er zitten meer dan hondferd bugs in de programmacode van Vista.


Het wordt algemeen aangenomen dat er 7 fouten per 1000 programmeerlijnen zitten.
Vista heeft 2 miljard programeerlijnen dus reken zelf maar uit hoeveel er kunnen inzitten.

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

-------------------------------------------------------------------

Als iedereen mekaar helpt zijn er geen problemen meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan er dit nog aan toevoegen nu we het toch over service packs hebben er circuleren al engelse beta versies in de nieuwsgroepen.

 

Windows XP Service Pack 3 Build 3244 RC1

 

Beta versie van Windows XP SP 3

 

 

Microsoft heeft maandag 'release candidate 1' van het derde en laatste service pack van Windows XP vrijgegeven aan haar netwerk van 15.000 bètatesters, zo meldt Heise Online. Dezelfde testers zijn al druk doende om de eerste testversie van Vista SP1 onder handen te nemen, die vorige week uitkwam.

 

XP SP3 is 340 MB groot en verzamelt meer dan 1000 patches uit de afgelopen zes jaar, plus de nieuwste versies van 'losse' applicaties als de Windows Installer (3.1), de Management-Console (3.0) en Core XML Services (6.0).

 

Nieuw in XP is de Network Access Protection (NAP) functie, waarmee computers op een (bedrijfs)netwerk wordt gecontroleerd op de vereiste software en instellingen. Zo niet, dan worden deze computers automatisch bijgewerkt. NAP zit in Vista standaard ingebakken.

 

SP3 geeft ook de mogelijkheid om het update-pakket, samen met de originele XP installatie-cd, tot één installatiepakket samen te voegen. Deze zogenaamde slipstream-installatie scheelt bij herinstallatie van het systeem veel tijd. Dit kon al eerder met SP2 met behulp van externe tools, maar wordt met SP3 gemakkelijker.

 

Microsoft zal de definitieve versie van het laatste service pack voor XP in de eerste helft van 2008 distribueren. Naar verwachting zal Redmond het eerste service pack van Vista voorrang verlenen. Logisch, want Vista SP1 moet een einde gaan maken aan de koudwatervrees die veel bedrijven nog hebben met betrekking tot het nieuwste Windows besturingssysteem

 

 

Han

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...