Ga naar inhoud


Tirol TV met nieuwe technologie op de satelliet


JAL

Aanbevolen berichten

Citaat:
Tirol TV met nieuwe technologie op de satelliet

 

De Oostenrijkse televisiezender Tirol TV start vandaag met satellietverspreiding. Op de Astra1-satellietpositie zal de zender uitzenden met 'Multi-Screen'-technologie. Dit om de kosten voor satellietverspreiding zo laag mogelijk te houden.

 

Tirol TV zal gebruik maken van de diensten van SES-Astra dochteronderneming APS. Deze zal het signaal vanuit Unterföhring opstralen naar de satelliet. Het Duitse bedrijf Smartcast zal de aanvoer van de beelden naar het uplinkstation verzorgen.

 

Smartcast is tevens het bedrijf dat de Multi-Screen technologie heeft ontwikkeld. Bij Multi-Screen wordt het televisiebeeld zodanig gereduceerd dat daarnaast nog extra, mogelijk commerciële, informatie gepresenteerd kan worden in een extra stukje beeldoppervlakte. Hierdoor kan Tirol TV de bandbreedte van haar televisiebeelden zodanig reduceren dat men kan uitzenden met een bandbreedte van ongeveer 1,2 Mbps. Deze nieuwe technologie is vooral interessant voor kleinere of lokale televisiezenders die toch via de satelliet willen uitzenden. Tirol TV zegt dat het gebruik van de Multi-Screen technologie de televisiezender op jaarbasis enkele honderdduizenden euro’s bespaart.

 

Tirol TV is overigens geen nieuwe Oostenrijkse zender. Het station is afkomstig uit Innsbruck en zendt al sinds 1997 in Oostenrijk uit. Door de satellietverspreiding is men nu niet alleen in geheel Oostenrijk te ontvangen, maar ook in grote delen van Europa. Tot voor de satellietverspreiding was de zender alleen in de omgeving van Innsbruck via kabelnetwerken te ontvangen.

 

Op Tirol TV zijn diverse soorten programma’s te zien, waaronder politiek, economie, cultuur, sport en entertainment.

 

 

Bron TVSatellite

Datum: 01/12/2007

Auteur:

 

 

 




 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...