Ga naar inhoud


Zesko voert internetsnelheid op na kabelupgrade!!!!


dommelsch_fan

Aanbevolen berichten

In het najaar van 2008 gaat zesko haar internetsnelheid sterk

opvoeren! :D Hopelijk de abonnementsprijzen niet... blush

 

Kabelreus Zesko rolt vanaf juli de kabelinternetstandaard Eurodocsis 3.0 uit over zijn netwerk. Daarmee zijn veel hogere up- en downloadsnelheden mogelijk. Zesko's duurste internetabonnement wordt deze zomer sneller, zo heeft het bedrijf kenbaar gemaakt tegenover ZDNet.

 

Zesko is op dit moment aan het testen met Eurodocsis 3.0, bevestigt woordvoerder Gradus Vos. Eerst moet het netwerk van fusiepartner @Home nog geschikt worden gemaakt. Die klus zal eind juni gereed zijn.

 

Vanaf juli wordt binnen Zesko dan geleidelijk overgeschakeld op Eurodocsis 3.0. "In de loop van de tweede helft van het jaar gaan we ook de snelheden verhogen, beginnend bij ons snelste internetabonnement", aldus Vos. Hij wil met het oog op de concurrentie niet vertellen hoevéél sneller dat abonnement dan zal worden.

 

Multikabel, @Home en Casema presenteren zich pas in mei als één internetaanbieder. Hun werknaam Zesko verandert dan in Ziggo. Momenteel biedt Multikabel het snelste internetabonnement van de drie, met een downloadsnelheid tot 22 Mbps.

 

Modem

Om snelheden van boven de 30 Mbps te kunnen halen, hebben klanten een nieuwe modem nodig, zegt Vos. "De productie van 3.0-gecertificeerde modems moet nog op gang komen, maar wij zullen in juli voldoende modems in voorraad hebben om aan de vraag te voldoen."

 

In theorie zijn met Eurodocsis 3.0 snelheden van ruim 200 Mbps of hoger mogelijk via de coaxkabel. Maar de praktijk is een ander verhaal. Kabelaar UPC was al heel blij met de internetsnelheid van 120 Mbps, die in september vorig jaar in Amsterdam werd gehaald bij tests met Eurodocsis 3.0.

 

Lees meer over de plannen van Zesko en UPC met Eurodocsis 3.0, in ons dossier over 'sneller internet in Nederland'.

bron:zdnet.nl

heeeeeeee......biertje!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hopelijk is dit voor KPN de doorslag om VDSL2 heel rap uit te rollen in de kleinere gemeenten ;D

 

want terug naar de Kabel ga echt niet :r

 

want ik heb door de fusie nog steeds geen vertrouwen in @home laugh

Philips LNB, 60cm pan, HVR-5500 DVB-S/S2/C/T, Cinergy HTC stick DVB-C/T, FS DVB-T stik

HVR-5500 -> CDS/TVV / Ziggo Digitaal

Cinergy HTC -> Ziggo Digitaal / FM

FS DVB-T -> Digitenne

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Ou-Tannu
Hopelijk is dit voor KPN de doorslag om VDSL2 heel rap uit te rollen in de kleinere gemeenten


Er is nog geen VDSL in de grote steden, dus de kleine gemeenten zullen denk ik zeker nog moeten wachten. 2010 is de planning voor heel Nederland meen ik.

@Grunnsat: VDSL2 heeft een maximale snelheid van 200Mbps symmetrisch, EuroDOCSIS 3.0 kan 200/108Mbps aan. Bij de upload is VDSL dus in het voordeel. Niet dat de providers dat ooit aan gaan bieden maar de kabelaars zullen ook de maximale snelheid niet aanbieden, dat doen ze nu namelijk ook allesbehalve.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb niet het idee dat Ziggo dit doorvoert om de concurrentiepositie met de PSTN lijn te verbeteren. Zij zien in meer in meer steden en dorpen glasvezel komen, zeker nu KPN hier ook een grote rol in speelt of gaat spelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: EL PIÑO


@Grunnsat: VDSL2 heeft een maximale snelheid van 200Mbps symmetrisch, EuroDOCSIS 3.0 kan 200/108Mbps aan. Bij de upload is VDSL dus in het voordeel. Niet dat de providers dat ooit aan gaan bieden maar de kabelaars zullen ook de maximale snelheid niet aanbieden, dat doen ze nu namelijk ook allesbehalve.


bij mijn weten kan VDSL2 alleen 200Mbps symmetrisch aan, wanneer tot 30MHz alle profielen gebruikt worden, die nog niet allemaal zijn vrijgegeven door het spectraal overleg.

En dat maar tot 0,5Km kopper kabel lengte waar kabel daarentegen tot 160Km die snelheden kan bieden. maar 3.0 services duurt nog wel tot einde van dit jaar, begin volgend jaar aangezien er nog geen gecertificeerde modems zijn, kan men nog geen services aanbieden. Tenzij men gebruikt maak van niet standaard conforme techniek.

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...