Jump to content
Sign in to follow this  
Gorefest

Echostar verliest beroep over digitale videorecorders

Recommended Posts

Van Tweakers.net:

 

Echostar verliest beroep over digitale videorecorders

 

Een federaal gerechtshof in de Verenigde Staten heeft vrijdag het beroep verworpen dat Echostar en zijn dochterbedrijf Dish Network hadden ingesteld tegen een veroordeling wegens patentschending.

 

Tivo-logoDish Network biedt digitale videorecorders aan, die in staat zijn gelijktijdig een programma op te nemen en een ander af te spelen. Volgens het bedrijf Tivo, dat eveneens dergelijke apparaten maakt, is dit een inbreuk op een patent dat Tivo op deze techniek heeft. In april 2006 gaf een jury Tivo gelijk, waarop een rechter in augustus van dat jaar Dish verbood de apparaten nog langer te verkopen. In afwachting van een hoger beroep werd dit verbod in oktober opgeschort.

 

Een poging van Echostar om het patent van Tivo ongeldig te laten verklaren faalde, want in november 2007 oordeelde het patentbureau dat het patent van Tivo wel degelijk geldig was. Het beroep van Echostar tegen de veroordeling wegens patentschending werd in januari van dit jaar afgewezen.

 

Het verzoek van Echostar om het beroep opnieuw te beoordelen in een hoorzitting voor alle rechters van het hof werd vrijdag afgewezen. Hiermee zijn de mogelijkheden voor Echostar om de veroordeling aan te vechten bijna uitgeput. Het enige wat nog mogelijk is, is een beroep bij het Hooggerechtshof. Echostar heeft al laten weten dit inderdaad van plan te zijn.

 

Volgens een woordvoerder van Echostar zullen de klanten er geen last hebben als de veroordeling wegens patentschending in stand blijft. Het bedrijf heeft inmiddels nieuwe software ontwikkeld voor de dvr's, die geen inbreuk meer zou maken op het patent van Tivo. Of Tivo het daarmee eens is, zal nog moeten blijken. Als het vonnis ook bij het Hooggerechtshof in stand blijft, zal Echostar ongeveer 90 miljoen dollar schadevergoeding aan Tivo moeten betalen.

 

bron tweakers.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy