Ga naar inhoud


UPC krijgt flinke boete wegens verkooppraktijken mediabox


Ome Merde

Aanbevolen berichten

UPC krijgt flinke boete wegens verkooppraktijken mediabox

Door Wilbert de Vries, donderdag 15 mei 2008 10:42

 

De Consumentenautoriteit heeft UPC een boete van ruim 300.000 euro opgelegd voor de manier waarop de kabelaar zijn mediabox voor de ontvangst van digitale televisie aan zijn analoge klanten heeft opgedrongen.

 

In totaal heeft de Consumentenautoriteit zeven verschillende boetes aan UPC opgelegd, samen goed voor 303.000 euro. De opgelegde boetes volgden op een onderzoek naar de handelswijze van UPC om digitale televisie aan de man te brengen. De kabelaar verzond hiervoor ongevraagd een decoder naar zijn klanten die gratis kon worden gebruikt. Nadat de proefperiode was verstreken, moesten de abonnees echter wel abonnementsgeld betalen. Ook blijkt UPC zijn mediabox aan klanten te hebben aangeboden die expliciet hadden aangegeven deze niet te willen ontvangen.

 

Volgens de Consumentenautoriteit heeft UPC overtredingen begaan bij 'de verspreiding van de mediabox en de verkoop van abonnementen voor digitale televisie'. Ook heeft UPC bij de telefonische verkoop van abonnementen voor digitale televisie de regels omtrent ongevraagde toezending en het sluiten van overeenkomsten op afstand overtreden. Zo heeft de aanbieder consumenten niet expliciet om toestemming gevraagd voordat hen de mediabox werd aangeboden en het abonnement op digitale televisie werd geleverd.

 

"De consument moet toezending kunnen weigeren of het product probleemloos kunnen retourneren. Dit zijn de basisregels waaraan bedrijven die deze verkoopmethoden hanteren zich moeten houden", aldus Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit, in een verklaring .

 

De manier waarop UPC zijn mediabox aan de man probeerde te brengen, is bij veel klanten in het verkeerde keelgat geschoten. Al sinds 2006 wordt er onder meer op GoT over gediscussieerd. Ook op het forum van de Consumentenbond hebben mensen hun onvrede geuit. Nadat redacteuren van Bright begin vorig jaar probeerden persoonlijk hun ontvangen mediabox bij UPC te retourneren, werd het apparaat aangezien voor een bom, waarna de redacteuren een boete van 300 euro kregen opgelegd.

 

UPC heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de opgelegde boete. De kabelaar zegt het besluit momenteel te bestuderen. Eerder al zijn de betreffende 'promotiecampagnes' aangepast of zelfs gestaakt, aldus UPC.

 

 

bron : tweakers.net

 

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites


Nooit gedacht dat iemand die boeven aan zou pakken, het heeft even geduurd maar dan is er toch een boete uitgekomen.

 

Toen ze er mee bezig waren vond iedereen het maar vreemd dat je zo een box toegestuurd kreeg. laugh

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Rob út Fryslân

€300.000,- is toch een bedrag waar grote bedrijven als UPC om moeten lachen.

Die geven hogere bedragen uit aan dingen als koffie automaten, magnetrons en donut bewaarboxen.

 

Poeh poeh wat zijn ze toch weer zwaar gestraft voor hun stoute zaakjes.

Nog even en dan gaan onze rechters taakstrafjes geven voor verkrachting.

 

Oh, dat doen ze al. sick

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad wat zullen ze daar wakker van liggen:

 

Hogere Nederlandse winstmarge

 

De omzet van UPC in Nederland steeg in dollars met een kleine 20 procent tot ruim 300 miljoen dollar, na aftrek van het valutavoordeel een groei met 4,4 procent.

 

De operationele kasstroom, een vorm van brutowinst, kwam in Nederland op 168 miljoen dollar uit. In dollars was dat een stijging met bijna 32 procent, in euro's met 15,2 procent. Afgezet tegen de veel lagere omzetgroei betekent dit dat de bruto winstmarge van UPC in Nederland met meer dan 10 procent steeg.

 

Toevoeging: Dit gaat dus over het 1ste kwartaal van 2008

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door het glasvezel hier in het brabantse is de omzet van UPC toch aardig aan het slinken.Veel mensen zijn hier blij dat ze UPC voergoed vaarwel kunnen zeggen.Ik hoor dagelijks verhalen over UPC die het daglicht niet kunnen velen.

De boete van 300000 euro is een schijntje met het verlies van alle klanten op dit moment.Dit gaat nog wel even door de komende jaren dus ik ben benieuwd naar de toekomst van UPC.

 

DM500HD | DM7020HD | DM800HD se | DM8000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...