Ga naar inhoud


DVB-H Gestart


Gast satster

Aanbevolen berichten

Gast satster

KPN start met tv op de mobiel

 

Vanaf vandaag kunnen ook klanten van KPN tv kijken op hun mobiel.

Handig

 

In het basispakket van MobielTV, zoals de dienst gaat heten zitten elf televisiezenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7, RTL Z, SBS 6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel.

 

Voor bestaande klanten met een zogenoemd Surf&Mail Totaal-abonnement van KPN, is de dienst tot het einde van het jaar gratis. Op deze manier wil KPN erachter komen hoeveel, wat, waar en wanneer mensen kijken.

 

Nederlanders kunnen vanaf 5 juni televisie op hun mobiel via KPN kijken.

KPN en Samsung lanceerden donderdag officieel hun MobielTV. Grote concurrent wordt Vodafone.

 

“Ik heb beter beeld dan thuis”, grapt Marco Visser, bij KPN verantwoordelijk voor de mobiele tak. Hij kijkt op een schermpje van twee bij vier centimeter naar een tenniswedstrijd. Applaus klinkt uit het mobieltje. “Volgens mij heeft iemand een punt gescoord.”

 

Zo zou KPN graag veel Nederlanders zien deze zomer. “De timing, vlak voor al die sportmomenten, is natuurlijk fantastisch”, bevestigt Visser. “Een beter moment was bijna niet denkbaar.”

 

Toeval speelt ook mee, vindt Visser. “We zijn hier al jaren mee bezig. We moesten een netwerk inrichten, zorgen dat fabrikanten met de juiste toestellen kwamen en omroepen zover krijgen hier programma’s voor te maken. Dat is nu zover dat we een redelijke aanbieding aan consumenten kunnen doen.”

 

Problemen zijn er ook. De consument moet een speciaal toestel aanschaffen geschikt voor MobielTV. Alleen Samsung en LG leveren op dit moment een toestel.

 

Klanten die dus MobielTV willen ontvangen worden gedwongen ook een nieuw toestel aan te schaffen. KPN hoopt dat veel mensen de gelegenheid aangrijpen om nu een nieuw abonnement af te sluiten.

 

Om het gebruik van MobielTV verder te bevorderen wordt het tot september 2008 gratis gemaakt voor iedereen die een nieuw abonnement afsluit. Deze service blijft gedurende de looptijd gratis

 

KPN hoopt hiermee uiteraard een enorme voorsprong op de concurrentie te nemen.

 

Na die tijd wordt het 9,95 euro per maand voor tien kanalen. Daaronder zijn RTL4, Nederland 1 en 3, SBS 6 en Veronica.

 

Een ander probleem is de dekking. Slechts 85 procent buitendekking en zelfs maar 65 procent binnendekking zorgt ervoor dat een aantal regio's helemaal geen gebruik kan maken van MobielTV.

 

Vooral Limburg komt er bekaaid af. Maar grote delen van Zeeland en Groningen kunnen niet op ontvangst rekenen.

 

Samsung en KPN verwachten een miljoenenpubliek te kunnen bereiken. Marketingmanager telecom bij Samsung Menno van den Berg zou er in ieder geval niet van opkijken. “In Zuid-Korea waren er in een paar maanden een paar miljoen gebruikers. Er bestaat een enorme vraag.”

 

Een mooier moment om te lanceren was er volgens Van den Berg niet. “China, waar de Olympische Spelen plaatsvinden, heeft enorme tijdsverschillen waardoor veel wedstrijden ’s ochtends vroeg plaatsvinden. Net op het moment dat veel mensen in de trein of de auto zitten.”

 

RTL komt met GSM-televisie

 

RTL Nederland komt vanaf 5 juni met de eerste speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender van Nederland: RTL 24.

 

"RTL 24 biedt een rijke programmering met de populairste informatieve programma's van RTL Nederland, zoals de uitzendingen van RTL Nieuws, RTLZ, Editie NL en RTL Boulevard'', aldus een ERL-woordvoerster donderdag.

 

RTL 24 is te ontvangen via KPN DVB-H mobiel. Dat staat voor Digital Video Broadcasting-Handhelds en is een standaard voor digitale televisie bestemd voor mobiele dragers, zoals telefoons. Via die standaard is de programmering van RTL4 voortaan in zijn geheel te ontvangen.

 

RTL Nederland is mede-aandeelhouder van Z24.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Origineel bericht van: rolandroland
Erg duur abonnement voor 27,50 moet je hebben. En dan is de 9,95 gratis. Dus als ik het goed begrijp gaat het later 37,50 kosten. Dat is mij veel te duur. Is er geen mogelijkheid dat je via Digitenne een mobiele ontvanger koopt?

Tuurlijk er is vanalles te koop om TV te kijken via Digitenne en dan heb je meer zenders smile
http://winfuture.de/magazin/WinFuture-Hardware-Test-Zwei-Mobile-DVB-T-Empfnger-26483-4.html
of
http://www.lenco***geen-reclame***/catalog/lencotft350dvbtdraagbaretv-p-102587.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik hoop dat DVB-H al heel snel in het zelfde rijtje zal komen als de DCC, CD-I en HD-MAC. En nog liever dat er iemand een GSM maakt die gewoon het DVB-T signaal kan ontvangen. ZO moeilijk kan dit niet zijn. Dan kunnen ze die extra MUX gaan gebruiken om meer kanalen door te sturen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: rai
Ik hoop dat DVB-H al heel snel in het zelfde rijtje zal komen als de DCC, CD-I en HD-MAC. En nog liever dat er iemand een GSM maakt die gewoon het DVB-T signaal kan ontvangen. Zo moeilijk kan dit niet zijn.


Dat is helemaal niet moeilijk en is zelfs al gelukt!

Zie bijvoorbeeld de volgende webpagina: Vodafone


Groeten,

Jan


Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...