Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Braintje

Eurosport 2 komt, Eurosport HD niet.

Aanbevolen berichten

 

 

Verleden week organiseerde Satellite Magazine een poll waarin de bezoekers van de internetsite een mening werd gevraagd over welke zender men het liefste toegevoegd zou zien bij het zenderpakket van CanalDigitaal. In totaal werden 814 unieke deelnemers aan de poll geregistreerd. Eurosport2 kwam als winnaar uit de bus bij deze poll.

 

Bij de gehouden poll konden deelnemers kiezen uit de keuzemogelijkheden Eurosport2, JimJam, Nostalgie Net en “mijn zender staat er niet bij”. Met bijna 35 procent van de stemmen werd Eurosport2 de winnaar van de poll. Op de voet gevolgd door “mijn zender staat er niet bij” dat 32 procent van de stemmen kreeg. Op respectabele achterstand volgden Nostalgie Net (10 procent) en JimJam (1,3 procent).

 

De deelnemers die stemden op JimJam zullen overigens blij zijn met de gisteren openbaar gemaakte dealerbrief van CanalDigitaal waarin aangekondigd wordt dat de kinderzender JimJam per 2 juni beschikbaar komt in het familiepakket van CanalDigitaal. Op dezelfde dag zal overigens ook de zender VOOM HD worden toegevoegd aan het HD pakket. CanalDigitaal houdt overigens wat betreft VOOM HD nog wel een slag om de arm wat betreft de definitieve datum. De verwachting is dat deze zender 2 juni beschikbaar zal zijn maar men plaats bij deze datum wel een voorbehoud. Overigens is gisteren ook bekend geworden dat Private Spice vanaf 1 juli, op eigen verzoek, zal verdwijnen uit het CanalDigitaal zenderpakket.

 

Voor de 35 procent van de bezoekers van Satellite Magazine die gestemd hebben op Eurosport2 is er overigens ook goed nieuws. Al enige tijd zijn Eurosport en CanalDigitaal in onderhandeling over de doorgifte van Eurosport2. Zowel Eurosport als CanalDigitaal hebben de gesprekken die hierover gevoerd worden deze week tegenover Satellite Magazine bevestigd. De kans is groot dat Eurosport2 nog deze zomer beschikbaar komt via CanalDigitaal. En daarmee zal CanalDigitaal een lang gekoesterde wens van velen van haar abonnees vervullen.

 

Verleden jaar tijdens een enquête van de Nederlandse Belangenvereniging Schotelbezitters (NBS) kwam Eurosport2 al in de top 10 terecht van zenders die schotelbezitters graag zouden zien toegevoegd worden bij CanalDigitaal. Een woordvoerder van Eurosport bevestigde deze week dat vooral deze uitslag voor het bedrijf aanleiding om de verdere mogelijkheden te bestuderen om Eurosport2 in Nederland via de satelliet beschikbaar te maken.

 

CanalDigitaal woordvoerder Martijn van Hout bevestigd eveneens de gesprekken die met Eurosport worden gevoerd over Eurosport2. De gesprekken met Eurosport hebben overigens nog wel enige tijd nodig. “Doorgifte van Eurosport2 zal niet eerder dan juli worden” laat van Hout weten.

 

Bron: http://www.***geen-reclame***.nl/?page=shop/satnieuws&more=yes&dit=761

 

 

De aankondiging dat VOOM HD vanaf 2 juni bij CanalDigitaal beschikbaar komt geeft ook duidelijkheid over de status van de komst van Eurosport HD via CanalDigitaal en TV Vlaanderen. Op de gebruikte HD transponder zijn op dit moment vijf kanalen beschikbaar. Door de komst van VOOM HD en het tijdelijk doorgeven van Nederland 1 HD tussen 7 juni en 24 augustus, aangevuld met de drie inmiddels uitzendende HD kanalen, zijn deze voorlopig allemaal in gebruik.

 

Daarmee lijkt voorlopig de kans kleiner geworden dat voor 24 augustus Eurosport HD zal worden toegevoegd aan het HD zenderaanbod van de Nederlandse en Vlaamse satelliettelevisieaanbieder. De enige mogelijkheid om deze zender eerder dan genoemde datum aan de HD abonnees te kunnen aanbieden is om uitzendcapaciteit van een andere aanbieder op de ASTRA1 of ASTRA3 te kunnen gebruiken voor doorgifte van Eurosport HD.

 

CanalDigitaal woordvoerder Martijn van Hout verwacht ook niet dat men de zender voor 24 augustus zal gaan aanbieden aan de HD abonnees. “Ik verwacht inderdaad niet dat EurosportHD gedurende de EK en OS toegevoegd gaat worden” aldus van Hout, die ook een slag om de arm houdt wat betreft de doorgifte van Eurosport HD na de tijdelijke doorgifte van Nederland 1 HD. “Wat er daarna gebeurt is nog niet definitief besloten” laat van Hout desgevraagd aan Satellite Magazine weten.

 

Eurosport HD zal in ieder geval vanaf de start op 25 mei beschikbaar zijn via één HD aanbieder in Nederland. Dit maakte Satellite Magazine vorige week al bekend. Naar alle waarschijnlijkheud wordt hiermee de grootste kabelaar van Nederland bedoeld. ZIGGO - het nieuwe bedrijf dat is ontstaan door fusie van de kabelaars Casema, Multikabel en @Home – zal volgens door haar gemaakte promotiemateriaal vanaf de start van Eurosport HD op 25 mei de zender gaan doorgeven. Een officiële overeenkomst tussen ZIGGO en Eurosport is er echter op dit moment nog niet.

 

http://www.satellitemagazine.com/?action=pagina&id=49&id2=1714

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast Deevie

Zouden ze niet beter VTM HD doorgeven nadat NED HD gedaan is?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat de transponder vol is hoeft nog niet ze zeggen dat Eurosport HD wel of niet doorgaat. Als Eurosport HD een Astra plekje kan krijgen dan hebben ze dat in princype zo geregeld...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zie liever Eurosport HD komen dan vtm HD. Aan Eurosport HD hebben ook Nederlandse kijkers wat, maar vtm HD mag volgens mij alleen in België ontvangen worden...

 

Verder goed nieuws dat Eurosport 2 komt. Ik hoop alleen niet dat ze hem in het Entertainmentpakket zetten als vervaning voor Spice. Maximaal het Familiepakket, maar eigenlijk samen met Eurosport 1 in het Basispakket... smile

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.