Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
likus

[800] Freeze en zwart beeld na 5 minuten.

Aanbevolen berichten

Ik heb een vreemd verschijnsel op mijn nieuwe 800, en weet niet meer wat ik ermee moet.

Als de box (uiteindelijk - wanneer het "opnieuw" opstarten betreft - ) opstart heb ik signaal op de Astra 1.

En, als ik het vergelijk met anderen, niet echt belabberd:

Op RTL4 SNR/AGC 27%/96%; op film1 30%/99%; op Astra1HDpromo 28%/99%.

Maar telkens 5 minuten na het aanschakelen stopt het beeld in een freeze en (na op en neer zappen) in een zwart beeld.

De melding "Afstemmen mislukt!" verschijnt, en daarna "Geen data op transponder" en "Time out reading PAT".

Daarna kan ik niks meer beginnen, want op alle kanalen geeft ie nu deze meldingen.

Als ik op sommige andere kanalen kom, geeft ie deze meldingen al eerder als na de genoemde 5 minuten...

Ik heb het geprobeerd met de settings van M_Z uit eerdere postings, en met de laatste settings van Henksat.

Allen met OpenDBedit 3.0.6. er ingezet.

 

De kanalen op mijn andere satellietposities werken helemaal niet, maar dat kan (misschien?) een signaalprobleem zijn, ondanks dat ze op mijn 7020 en op de Philips-ontvangers prima werken.

 

Ik heb al geprobeerd met de laatste Pli, Ronaldd en nu met de Gemini 3.6 van gisteren. Ze reageren allemaal hetzelfde dus lijkt het niet aan de firmware te liggen.

 

Wat nu? Ik weet het even niet meer...iemand een idee?

 

Edit: Oh ja en na deze meldingen is de SNR nog steeds een 99% (ook die van bv. RTL4 die hiervoor 96% was, maar is de AGC naar 0%... wellicht van belang.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Die zag ik niet staan in mijn standaard skin.

Waarschijnlijk dus eerst een andere skin installeren?

Of misschien in de instellingen, bij de satellieten...

Daar geven trouwens alle sats tenminste signaal, met een SNR van minstens 13%; sommigen op het forum hebben minder, las ik, maar dat kan per firmware weer anders zijn heb ik begrepen.

Ga ik vanavond even kijken, moet even naar de bedrijfs-BBQ...

 

Die komen ook altijd ongelegen... :D

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kijk even naar de zender met je web interface. Daar kun je wel de dB's zien. Bovenaan de pagina zit een signaal knop.

 

Advies: doe nog eens een volledige scan op de Astra1 en kies dan om eerst alles te wissen. Kijken of het dan beter gaat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Via de webinterface gekeken:

op RTL4 heb ik SNR 27% / AGC 96% / dB 14,5

op Film1 is het 30% / 99% / 16,1 dB

op SBS6 is het 30% / 99% / 16,0 dB

 

Ik wilde nog op AstraHD promokanaal kijken, maar die gaf geen waarden voor dB, kan zijn dat de boven genoemde 5 minuten in zicht waren want een paar seconden later kwam de freeze.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook met je advies van het handmatig scannen:

 

Het begint prima: alle satellieten automatisch scannen.

Op de Hotbird vind ie redelijk snel 479 zenders, en daarna is het afgelopen.

Na afloop heeft ie alle satellieten gehad, in mijn geval 4, maar het blijft bij deze eerste 479 services.

Mijn gok is, dat wederom na zo'n 5 minuten, de tuner niet meer wil of zo.

Hij stopt dus met zenders vinden en laat ook de gevonden zenders niet zien maar slechts de meldingen uit de eerste posting.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Nemesis_dup1

Gisteren voor het eerst ook min of meer ook dit fenomeen meegemaakt. Ik zit naar Animal PLanet te kijken en ineens beeld blokkerig en dan zwart en vervolgens de meldingen die in de eerste post beschreven staan. SNR=0 Signal 99% op andere zenders wel beeld. Reboot en er is weer beeld. Het is net of ze de stream uitschakelen. Ik heb het niet weer gezien (tot nu toe)

DM800 ==> PLi ==> eigen settingslijst op basis van HenkSat settings

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels een mail aan Dream verstuurd en antwoord ontvangen hierop.

Het lijkt erop, dat ik een nieuwe interne tuner toegestuurd ga krijgen en deze in de DB800 moet vervangen.

De oude stuur ik dan retour.

 

Vertrouwende op de goede afloop hiervan, vind ik dat Dream dit heel goed oppakt.

Mijn uitleg was direct voldoende om de conclusie te trekken dat deze tuner vervangen moet worden.

Aangezien dit een plug-and-play device is, moet ik dat toch wel gemakkelijk zelf kunnen doen.

 

Als ik de vervanging voor elkaar heb, post ik het resultaat nog even...

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

En inderdaad, ik heb vandaag netjes een nieuw tunerkaartje ontvangen.

Erin gezet, en nu is mijn probleem mbt dit topic (freeze en zwart beeld) opgelost.

Bedankt Dream, goede service!

Ik zou de oude tuner nog terugsturen, die wordt waarschijnlijk weer gemodificeerd voor de volgende klacht cool.

 

Nu heb ik gelukkig alleen nog maar de klachten die iedereen hier heeft, en daarmee kan ik aan de slag; dat is inderdaad hobbyen...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.