Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
HenkieZwenkie

[TF 5000 CI Plus] Klok probleem

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Een aantal maanden geleden heb ik een probleem gehad met de klok van mijn receiver. Dat heb ik hier toen gemeld op het forum. Op willekeurige tijden op de dag sprong de klok terug op 00.00 uur en begon dan weer opnieuw te tellen.

 

Ook wanneer ik de timer instelde schakelde de receiver zich niet uit na de opname en soms ook niet aan op de juiste tijd.

 

Ik heb nu echter de oplossing gevonden zo lijkt het en die wil ik jullie meededelen.

 

Ik had een Disecq switch van het merk Digitality tussen de receiver en mij 2 lnb's voor astra 1 en 2. Momenteel heb ik nu 4 lnb's voor astra 1, 2,3 en HB met een nieuwe Triax Diode switch. De recever heeft nu al 2 dagen gelopen zonder problemen met de klok en ook de timer werkt nu probleemloos. Op de juiste tijden schakelt hij in en weer uit. En ook wordt de klok niet meer gereset. Blijkbaar is er dus niets mis met de receiver, alleen de TF 5000 en mijn Vantage receiver vertoonden deze kuren niet met een Digitality disecq switch.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@HenkieZwenkie,geloof je nu echt dat een diseqc switch iets te maken heeft met je klok/timer instellingen :D Als jou ontvanger uit staat dan worden de diseqc schakelaars en lnb niet gebruikt(spanningsloos) dus kunnen volgens mij ook niet jou klok resetten oid shocked Probeer het nog maar eens wat langer uit wat je nu vertelt, en laat het ons weten of het nu echt opgelost is met die klok. wink

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sjaak,

 

De monteur die de switch heeft opgehangen merkte dat er op de oude switch een soort lekspanning zat, want alle ontvangers stonden in standby en toch merkte hij spanning op de diseqcs. Daarom adviseerde hij de fconnector te aarden. Dit moet ik nog doen. Op de nieuwe diseqc staat geen spanning wanneer de tuners is standby staan zo heeft hij gemeten. Mijn tuner reageert nu nog steeds normaal ...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb hetzelfde gehad met dit type ontvanger (althans een klant van mij). Alleen werd hier geen diseqc gebruikt, maar werd de ontvanger rechtstreeks verbonden met een philips single lnb.

Het probleem kon de leverancier niet oplossen, de ontvanger is 2 maal 'gerepareerd' zonder resultaat. Tenslotte is de ontvanger teruggenomen door de leverancier en heeft mijn klant een ander type ontvanger uitgekozen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vreemd,

 

Vandaag staat de klok nog steeds goed.

 

Ik heb hem weer even als test aangesloten op de oude disecq en een opname ingeprogrammeerd. Na de tijd sloeg hij weer niet uit. Hij slaat wel nog steeds normaal uit na de opname op de nieuwe disecq.

 

Een vreemde zaak.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.