Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Eddy VL

Schneider TV: schakelt aan en uit (besmet door Philips?)

Aanbevolen berichten

Ik hoop dat dit geen epidemie word, want Looney2 zit blijkbaar ook al met zoiets... Deze heeft niet stilgestaan, maar de voeding gaat er gedurende een paar seconden uit en komt weer op.

 

Eerst 1 maal nu reeds meerdere malen, blijft dan (nog) goed voor de rest van de avond. Lijkt dus op een condensator die doorslaat in koude toestand. De grootste kanshebbers zitten in het HS gedeelte, maar ja welke. Kan natuurlijk proberen met de spuitbus en er wat ijsblokjes op spuiten, maar vooraleer ik zware inspanningen ga leveren, stel ik eerst eens de vraag: heeft iemand er een idee van welke snoodaard dit kan veroorzaken?

 

Gaat over

Schneider: Cinema 70.1

Type: 4.3-70432/Euro

(dit was niet het prijskaartje!)

 

Acties:

TV: Beeldbuis gereinigd, HS aansluiting sproeit niet. Printen ontstoft (5kv op de beeldbuis, HS trafo omgeving + achterzijde print)

Geen verbetering

Visuele controle printen, kabel, THT: geen directe aanduiding

van vonkoverslag.

 

Kan ook wachten tot wanneer het spul helemaal "down" gaat maar dan wordt het weer duurder...

 

Heeft er iemand een idee?

 

 

Groetjes Eddy.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

vervang de elco op pos nr C804 (150u/400v.)

en soldeer de smd componenten in de voeding opnieuw.(hier kunnen haarscheuren in de solderingen zitten.)l

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Ok, Steve,

 

Alvast bedankt voor de tip, zal morgen eens op speurtocht gaan want 150uF/ 400V heb ik niet in de kast liggen...

 

Eddy

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Steve,

 

Ik heb de elco opgezocht in het schema, maar ik heb de indruk dat hij in het schakelgedeelte zit, (SchneiderTV4-3[1].ZIP,

TMP8.TIF en TMP9.TIF) en dat is voor mij een zwarte vlek...

 

Als je de originele schema's nog hebt, zou je er eens een (evt. kleuren)GIF of JPG van willen maken? (Enkel voor TMP8 en 9, de rest is geen probleem)

 

Alvast bedankt...

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Steve,

 

Elco vervangen, probleem opgelost. Je zat er inderdaad pal bovenop. (Als het mogelijk is denk je nog eens aan het schema?)

 

In alle geval bedankt, je hebt me heel wat werk bespaard.

 

Groeten Eddy

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.