Ga naar inhoud


Prijs sigaretten en shag fors omhoog.


kees hekstra

Aanbevolen berichten


  • Reacties 233
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

nee, want dan zit ik over een uur op het strand met twee vuurstenen te klooien.Armen afhakken help ook. Maar alle gekheid op een sticky: laat mij nu rustig roken ! Ik rook in mijn eigen huis en in de openlucht.Sinds het rookverbod mijdt ik de Horeca m.u.v. een café hier ter plaatse waar (nog) gerookt wordt en de klanten een paar euro's lammeren voor de boetepot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat hij het gewoon niet wil. Dan lukt het nooit.

Als je het echt wilt, kan je mij niet wijsmaken dat een vent van 80 kilo het niet van een sigaret van 2 gram kan winnen.

De oplossing (of eigenlijk het probleem) zit inderdaad tussen de oren.

Alleen al het feit dat jij het kennelijk "cool" vind dat er in jouw dorp nog een cafe is waar ze roken en zelfs lappen voor een boete, zegt al genoeg.

De andere bezoekers van dat cafe en ook eventueel personeel, heeft recht op een rookvrij cafebezoek/werkplek. Van mij mag het standsbestuur deze cafe eigenaar 2-3 x beboeten en dan de boel op slot doen en de sleutel weg gooien.

Het gaat namelijk niet om een wet, een boete of om een principe, het gaat om de gezondheid van de mensen die er voor kiezen niet te roken en dus recht hebben op een rookvrije omgeving.

Daar is die wet voor bedoeld en niet om cafe eigenaren of hun rokende bezoekers te pesten!

Om terug te komen op jouw "stop-pogingen" pestvogel:

Wat gebeurt er eigenlijk als je stopt? Voel je dan messen die in je rug worden gestoken, dat je hoofd samengeperst wordt, pinnen in je voeten, kokend bloed of zijn de onthoudingsverschijnselen net als bij alle andere stoppers misschien als volgt:

-Sjacherijnigheid

-Een onbehagelijk gevoel

-Licht trillende handen

-Een beetje hoofdpijn

-Een licht honger gevoel

Nou nou nou, wel hele ernstige nicotine onthoudingsverschijndelen. Ik kan me inderdaad voorstellen dat geen enkele volwassen man (of vrouw) daar 20 dagen onder te leiden kan hebben. Die bijwerkingen zijn bijna dodelijk:-))

Zie je dan zelf niet hoe je je als roker eigenlijk aanstelt? na 5 uur kan je het al niet meer winnen van een peuk. Voel je je dan niet enorm in je mannelijkheid aangetast? Voel je dan niet het laatste beetje trots in je lijf in je schoenen zakken?

Een volwassen vent die het niet van dit soort lichte gevolgen van nicotine onthoudig kan "winnen"?

Er is wetenschappelijk aangetoond dat de onthouding van nicotine geen ernstige lichamelijke gevolgen KAN hebben. Bovengenoemde bijwerkingen zijn het maximum aan onthoudingsverschijnselen.

iemand die dus zegt niet te kunnen stoppen, kan het niet van zijn eigen geest winnen. Dat is puur een psychisch probleem en heeft niets met onthoudingsverschijnselen te maken.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rokers, lees deze feiten maar eens:

http://www.drugsinfoteam.nl/folders/tabak.html

 

De nicotine in de tabak is zeer verslavend. Het lichaam ontwikkelt een acute gewenning en past zich vanaf de eerst trek aan de nicotine aan. Daardoor heb je steeds meer nicotine nodig om het effect nog te voelen en treden er al zeer snel onthoudingsverschijnselen op. Dat gebeurt al wanneer de dosis nicotine waaraan het lichaam gewend geraakt is, aan het teruglopen is. Je gaat je onrustig voelen, raakt geïrriteerd, kunt je niet meer concentreren, krijgt hoofdpijn en slaapt slecht. Ga je roken, dan verdwijnen deze onthoudingsverschijnselen weer. De rustgevende en kalmerende werking die sommigen na het roken ervaren, is eigenlijk niets anders dan het verdwijnen van onrustgevoelens en onthoudingsverschijnselen die -let wel- door het roken zijn ontstaan. Je wilt eigenlijk een constant niveau van nicotine en rookt de hele dag door. Dat je afhankelijk bent geworden van nicotine, merk je pas als je wilt stoppen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast sjonnie123

@toxic: Je bent een beetje aan het overdrijven als je zegt dat men recht heeft op een rookvrije omgeving dat is namelijk niet zo.

 

Bij wet is alleen geregeld dat een ieder het recht heeft op een rookvrije werkplek, dus als de kroegbaas voor zichzelf en z'n personeel een rookvrije werkplek heeft gecreëerd dan mag er gewoon gerookt worden.

 

Geen enkele bezoeker heeft het recht op een rookvrij cafebezoek, je hebt wel het recht om een andere kroeg uit te zoeken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is dus niet waar. In cafe's, restaurants, openbare gebouwen etc. MAG NIET gerookt worden. In bepaalde gevallen mag er wel UITSLUITEND in een speciaal daarvoor ingerichte afgesloten ruimte met speciaal afzuigsysteem gerookt worden. De zogenaamde rokers ruimte.

Buiten deze rokers ruimten mag er in voorgenoemde gebouwen absoluut en te allen tijde niet gerookt worden!

Vanaf 1 juli 2008 is wettelijk vastgesteld dat:

Volgende gebouwen rookvrij moeten zijn:

Het gaat dan om horeca-inrichtingen, de sectoren kunst & cultuur en sport en de volgende publieke gebouwen:

overdekte winkelcentra, evenementenhallen, congrescentra en luchthavens.

 

Voor al deze gebouwen en inrichtingen geldt dat deze rookvrij moeten zijn per 1 juli 2008

 

Waar mag het roken wel toegestaan worden?

 

In afsluitbare en voor roken aangewezen rookruimten. Er moet op aangegeven zijn dat roken binnen die ruimte is toegestaan.

In de buitenlucht. Ook op overkapte horeca-terrassen in de buitenlucht, zolang deze maar niet aan alle kanten (boven- en zijkanten) afgesloten zijn. Er mag binnen geen hinder zijn van het roken op het terras!

In privéruimten zoals bij mensen thuis. Maar ook in woonvertrekken in bijvoorbeeld verzorgingshuizen, zolang de bewoners deze niet hoeven te delen met andere bewoners.

 

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen een roker is "twisted" genoeg om dat te denken.

Die ziet alleen dat nicotine een positief effect kan hebben ter voorkoming van alzheimer en vergeet meteen alle nadelen :-))

Hij vergeet bijboorbeeld dat nicotine de bloeddruk verhoogt. Nicotine verhoogt niet alleen de bloeddruk, maar versnelt ook de hartslag. Op die manier zal de kans op hart- en vaatziekten stijgen.

Ook zorgt nicotine ervoor dat bloedplaatjes makkelijk gaan klonteren. Zo'n klontje kan dan een klein bloedvat helemaal verstoppen. Als dat in je hartspier gebeurt, ontstaat er een hartinfarct. Een deel van je hart krijgt dan geen bloed meer en gaat dood. Zo'n verstopping kan ook ergens anders gebeuren, bijvoorbeeld in je benen of in je hersenen.

Bovendien zorgt nicotine ervoor dat bloedvaatjes zich een beetje dicht knijpen. Hierdoor moet het hart extra hard pompen om het bloed door al die tijdelijk vernauwde vaatjes heen te krijgen. Rokers hebben daarom vaak last van koude handen en voeten.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja als ex-roker vind ik het wel fijn dat er in kroegen niet meer gerookt mag worden, omdat ik dan 's avonds laat niet eerst hoef te douchen omdat ik stink naar de rook. Wel vind ik ook dat als de mensen willen roken ook hier de mogelijkheid voor moeten krijgen (aparte ruimte of iets dergelijks). Ik ben blij met rokers omdat deze mensen voor een groot deel in mijn werk voorzien (ziekenhuis). Mensen die willen stoppen kunnen stoppen. Mensen die niet kunnen stoppen willen niet. Laat zij lekker door roken. Om de staatskas te spekken worden sigaretten en shag steeds duurder. Ik kocht mijn eerste pakje zware shag voor 3 gulden, rookte ik de hele week van. Bij 6 euro zou ik als ik nog zou roken ook een week plezier van hebben (best goedkoop eigenlijk). Voor diezelfde 6 euro kan ik 3 biertjes halen, binnen een uur op (of sneller). Dus zeuren dat roken duur is, is niet waar. Bier drinken dat kost veel. Bier moet dus veel goedkoper :D.

Helaas het is zo als het is, laat ieder in zijn waarde en geniet samen, de een met een peuk, de ander met een biertje. Proost

db 7020s Gemini 4.3/ echostar 890DB-2ci/ premiumX 7100 PGU

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: pukje
De accu's van de E-peuk zitten nu in de lader ,dadelijk een
lekkere nicotine stoot "ZONDER TE ROKEN"

Nicotine is een GENEESmiddel ,dus bevorderd de gezondheid.


Nicotine wordt gebruikt in Rattengif. Nicotine is puur vergif. Niet in fabeltjes geloven die rokers verspreiden. Elke roker weet dat hij of zij zichzelf aan het verkankeren is - ik ook. Maar zoek aub geen bs uitvluchten.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Sjattuh


Nicotine wordt gebruikt in Rattengif. Nicotine is puur vergif. Niet in fabeltjes geloven die rokers verspreiden. Elke roker weet dat hij of zij zichzelf aan het verkankeren is - ik ook. Maar zoek aub geen bs uitvluchten.


De dodelijke werking van rattengift zijn de bloedverdunners (cumaroren)

Als er nicotine in zit is het als lokmiddel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Toxic[Q
]Dat is dus niet waar. In cafe's, restaurants, openbare gebouwen etc. MAG NIET gerookt worden.


Ja, maar dat is NIET voor de bezoekers, maar voor het PERSONEEL.
Het is dus niet om jouw plekkie rookvrij te houden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...