Jump to content

Black screen bij Sasc en SC (VDR en CZAP)


Guest Saiya_Jin_Vegeta
 Share

Recommended Posts

Guest Saiya_Jin_Vegeta

Zoals ik in onderstaand topic al aangaf heb ik op dit moment nog steeds het volgende probleem met mijn setup:

 

http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Main/257679/Number/1625610#Post1625610

 

Rigolo gaf aan dat dit eigenlijk hier thuis hoorde. Nu zal ik proberen mijn probleem verder uiteen te zetten:

 

Setup:

- KNC one budget DVB-c

- X86_64

- OpenSuSe 11.1 (64 bit)

- VDR 1.7.3

- Xine-vdr 0.9.0

- SC 0.9.1

- open sasc-ng (laatste verse van fixed trunk)

- NewCs 1.6.3

 

Uit de log van NewCs blijkt dat alles goed ontvangen wordt:

Code:
[ 08:30:34 ] [ Newcamd:15050 ] User dummy logged in, client: VDR-SC[ 08:30:47 ] [ Newcamd ] ECM -> dummy (OK) 0604 0000 2714[ 08:31:06 ] [ Newcamd ] ECM -> dummy (OK) 0604 0000 2714[ 08:31:31 ] [ Newcamd ] ECM -> dummy (OK) 0604 0000 2714

 

Eens in de zoveel tijd komt er ook een EMM binnen.

 

Zijdelingse opmerking:

De kaart die ik gebruik is zeer recent, ECHTER deze kaart is niet geactiveerd op de site van Ziggo. Deze kaart is ook NIET getest in een standalone decoder.

 

Als ik naats dit vdr start en afstem op een gecodeerd kanaal krijg ik de volgende ouput:

Code:
Jan 26 08:54:23 [general.info] loading cardclient config from /video/plugins/sc/cardclient.confJan 26 08:54:23 [cardclient.newcamd] now using protocol version 525 (cdLen=8)Jan 26 08:54:23 [cardclient.core] hostname=127.0.0.1 port=15050 emm=1 emmCaids 0604/fff0Jan 26 08:54:23 [cardclient.core] Newcamd: username=dummy password=dummy key=0102030405060708091011121314Jan 26 08:54:23 [core.net] netwatch upJan 26 08:54:23 [core.net] connecting to 127.0.0.1:15050/tcp (127.0.0.1)Jan 26 08:54:23 [cardclient.login] Newcamd: CaID=0604 admin=1 srvUA=000000001C0D81B6 provider 000003/**000002/**000001/**000000/**Jan 26 08:54:23 [cardclient.core] client 'Newcamd' ready

 

Uit onderstaande log blijkt wel dat alles gewoon zou moeten worden gedecodeerd:

 

Code:
SetPlayMode: 1SetDigitalAudioDevice: 0frame: (0, 0)-(-1, -1), zoom: (1.00, 1.00)Jan 26 08:56:13 [core.ecm] 0.1: triggered SID -1/10002 idx -1/1 mode -1/0 -Jan 26 08:56:13 [core.ecm] from cache: system Cardclient (0604) id 0000 with ecm 138a/80Jan 26 08:56:13 [core.ecm] 0.1: try system Irdeto2 (0604) id 0000 with ecm 138a (cached) (pri=-8)Jan 26 08:56:13 [irdeto.ecm] bad ECM lengthJan 26 08:56:13 [core.au] 0: chain caid 0604 -> Irdeto2(-8) Irdeto(-10) Cardclient(-15) [041c-82/ff/00]Jan 26 08:56:13 [core.au] 0: starting chain 0604Jan 26 08:56:14 [irdeto.ecm] bad ECM lengthJan 26 08:56:14 [core.ecm] 0.1: try system Irdeto (0604) id 0000 with ecm 138a (cached) (pri=-10)Jan 26 08:56:14 [irdeto.ecm] incomplete ECM structureJan 26 08:56:15 [core.ecm] 0.1: try system Cardclient (0604) id 0000 with ecm 138a (cached) (pri=-15)Jan 26 08:56:15 [cardclient.core] cc-loopJan 26 08:56:15 [cardclient.core] now trying client Newcamd (127.0.0.1:15050)Jan 26 08:56:15 [core.ecm] 0.1: correct key foundJan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 -> 00 01 a0 16 01 90 02 00 01 9f 80 32 0d 05 27 12 01 00 07 01 09 04 06 04 f3 8aJan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 CA_PMT decoding len=d lm=5 prg=10002 len=7/7 ci_cmd(G)=01Jan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 got CA pmt ciCmd=1 caLm=5Jan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 set CAM decrypt (prg 10002)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: update SID 10002 (zero=0 noshift=1)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: SID=10002 zero=0 | sid=1/10002/0 zero=-/-/- idle=-/-/-Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: found handler for SID 10002 (0.1 idle=0 idx=1)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids on entry VIDEO=0047 AUDIO=0061Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids after deleteJan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids after addJan 26 08:56:17 [core.ecm] 0.1: is idle nowSetPlayMode: 0Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: tune to same source/transponderJan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 -> 00 01 a0 20 01 90 02 00 01 9f 80 32 17 04 27 12 01 00 07 01 09 04 06 04 f3 8a 02 00 47 00 00 04 00 61 00 00Jan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 CA_PMT decoding len=17 lm=4 prg=10002 len=7/11 ci_cmd(G)=01 pid=2,47 len=0/5 pid=4,61 len=0/0Jan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 got CA pmt ciCmd=1 caLm=4Jan 26 08:56:17 [core.ci] 0.0 set CAM decrypt (prg 10002)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: add SID 10002 (zero=0 noshift=1)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: pids VIDEO=0047 AUDIO=0061Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: SID=10002 zero=0 | sid=1/10002/1 zero=-/-/- idle=1/10002/1Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: found handler for SID 10002 (0.1 idle=1 idx=1)Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids on entryJan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids after deleteJan 26 08:56:17 [core.pids] 0: descrambling pid 0047 on index 1Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0: descrambling pid 0061 on index 1Jan 26 08:56:17 [core.pids] 0.1: pids after add VIDEO=0047 AUDIO=0061Jan 26 08:56:17 [core.ecm] 0.1: is no longer idleSetPlayMode: 1Jan 26 08:56:17 [core.ecm] 0.1: triggered SID 10002/10002 idx 1/1 mode 3/0 sync

 

Echter in xine-vdr krijg ik FTA zenders wel gewoon te zien, maar op het moment dat ze gecodeerd zijn blijft het beeld zwart, uitgezonderd van de OSD met de channelinfo (EPG).

 

Wat ik me zou kunnen voorstellen is:

- De kaart is niet geactiveerd en geeft geen beeld (tegenstrijdig met mijn andere kaart die volledig open is omdat Ziggo zijn administratie niet op orde heeft).

- Fout in xine-vdr (tegenstrijdig, omdat ik met Sasc ng hetzelfde probleem heb en dan gebruik ik geen xine-vdr)

- Camdata en camkey heb ik niet gebruikt (zou kunnen dat dit het probleem is, echter heb ik wle gewoon ECM en EMM updates)

 

Punt 2 heb ik met SASC-ng getest doormiddel van SASC draaien (geen foutmeldingen). Hierna met CZAP op een kanaal afstemmen en met CAT het kanaal opnemen in een MPEG bestand. Dit MPEG bestand geeft geen beeld terwijl dezelfde actie voor een FTA kanaal gewoon beeld geeft.

 

Het probleem zou dus naar mijn idee in SC of in de cardserver moeten zitten.

 

Mijn cardconfig:

Code:
<------><------><device><------><------><------><name>Phoenix on Com1</name><------><------><------><type>phoenix</type><------><------><------><mhz>600</mhz><------><------><------><node>/dev/ttyS0</node><------><------><------><parity>odd</parity><------><------><------><reset>normal</reset><------><------><------><export>Yes</export><------><------><------><enabled>Yes</enabled><------><------><------><blocksa>No</blocksa><------><------><------><blockua>No</blockua><------><------><------><blockga>No</blockga><------><------><------><blockC0>Yes</blockC0><------><------><------><carddetect>yes</carddetect><------><------><------><newcamd_port>15050</newcamd_port><------><------><------><autosid>Yes</autosid><------><------><------><pincode>0000</pincode><------><------><------><priority>round</priority><------><------></device>

 

SC zou ik niet weten hoe ik dat moet testen! Kan iemand mij aub helpen. Als mijn aannames fout zijn hoor ik het natuurlijk ook graag.

 

Manuals die ik gebruikt heb zijn:

Open-sasc-ng

-http://wiki.mythtv.nl/index.php/Open-sasc-ng

 

- VDR + SC + Xine-VDR

VDR install -> Install bestanden doorgelezen

Link to post
Share on other sites


Guest Saiya_Jin_Vegeta

Ik zie niet hoe ik mijn eerste bericht kan aanvullen dus hierbij nog wat extra informtie:

 

Mijn kaartnummer is startend met 4108*******

Link to post
Share on other sites

Guest Saiya_Jin_Vegeta

Yes, uiteindelijk na veel proberen heb ik het toch voor elkaar. Bleek dat ik ook voor deze kaart een irdeto-camkey-data en irdeto-camkey moet hebben:

 

<------><readers name="Standard Phoenix on PC">

<------><------><device>

<------><------><------><name>Phoenix on Com1</name>

<------><------><------><type>phoenix</type>

<------><------><------><mhz>600</mhz>

<------><------><------><node>/dev/ttyS0</node>

<------><------><------><parity>odd</parity>

<------><------><------><reset>normal</reset>

<------><------><------><export>Yes</export>

<------><------><------><enabled>Yes</enabled>

<------><------><------><blocksa>No</blocksa>

<------><------><------><blockua>No</blockua>

<------><------><------><blockga>No</blockga>

<------><------><------><blockC0>Yes</blockC0>

<------><------><------><irdetomode>0</irdetomode>

<------><------><------><irdeto-camkey>1122334455667788</irdeto-camkey>

<------><------><------><irdeto-camkey-data>3C8633AAC0D367533DEC7BB2EEEDEB8CA3ADA52E58B99BB34672783277A1DAAC3B6106AD0909774E031B2A6E30195B437683AD0FC599B87D08CEA47BE1B6C76A</irdeto-camkey-data>

<------><------><------><carddetect>yes</carddetect>

<------><------><------><newcamd_port>15050</newcamd_port>

<------><------><------><autosid>Yes</autosid>

<------><------><------><pincode>0000</pincode>

<------><------><------><priority>round</priority>

<------><------></device>

<------></readers>

 

Heb dit met Sasc getest en dan een cat gedaan. Dit werkt perfect. Informatie van dit forum gehaald, weliswaar goed moeten zoeken maar na 2 weken werkt het nu.

Link to post
Share on other sites

Guest Saiya_Jin_Vegeta

Als technicus moet je altijd eerst proberen om het probleem op een andere manier te benaderen. In dit geval was ik aan het twijfelen of xine-vdr een probleem kon zijn. Met sasc kon ik zonder xine-vdr alsnog het decoderen testen (dus puur alleen de decodering).

 

Nu bleek dat dit ook niet functioneerde, dus kon ik een probleem in VDR uitsluiten, alsmede in sasc.

Decoderen werkte verder bleek uit de logs, maar had geen beeld. Dan bleven er nog een paar opties over:

 

- Kaart niet geactiveerd (vreemd want alles is gewoon open op mijn andere kaart);

- Probleem met SC -> vreemd want had 2 versies gebruikt;

- Kaartserver draaide gewoon goed. Echter had ik al meer gelezen over een camdata... alleen ook gelezen dat deze voor de nieuwe kaarten niet meer nodig was;

 

Uiteindelijk camkey getest en toen werkte het eerst met sasc, sneller en makkelijker te testen. Daarna VDR dezelfde test gedaan.

Het is altijd een gepuzzel om het aan de praat te krijgen. Er zijn altijd manuals, maar toch mist de een net weer iets op de ander. Ik heb nog nergens iets gevonden over de beschrijving van camdata in newcs doel/werking.

 

Bas

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.