Jump to content

[dm7025] Kortsluiting voeding


bander
 Share

Recommended Posts

Nadat ik de condensator c36 100uF 25V heb vervangen voor een 100uF 35V (volgens verkoper maakt dit niets uit) klapt de zekering van de voeding er steeds uit. Ik test overigens de voeding zonder de kabel aan te sluiten op de moederbord van de dreambox.Ik kan redelijk solderen en weet zeker dat ik nergens een "door verbinding" heb gemaakt , ook door gemeten overigens.

Weet iemand wat ik fout doe ?

Link to post
Share on other sites


Dat de condensator 35 V is wil zeggen dat deze 35 V aankan, dus 25 V is geen enkel probleem. Heeft de condensator polariteit(elco), en zo ja heb je hier rekening mee gehouden?

Ik zou in ieder geval de voeding nog maar eens goed doormeten in plaats van aansluiten!

Link to post
Share on other sites

Ik ben er zeker van dat ik geen soldeerfoutje heb gemaakt. De polariteit van de elco daar begin ik aan te twijfelen op de print zie je bij het symbool een wat dikkere rand rand lopen, ik heb dit als min gebruikt (zo komt het bij de andere elco's ook voor).

Link to post
Share on other sites

De polariteit staat op de condensator aangegeven.

Inderdaad de dikke rand is de min. Dit kun je ook kontrolerern aan de hand van andere elco's, zoals je gedaan hebt.

 

Link to post
Share on other sites

Hierbij een poging om het uit te leggen. Ik neem aan dat je met een multimeter meet. Ik moet er wel bij vermelden dat mijn kennis wat 'roestig' is.

Zet je multimetermeter op ohm om weerstand te meten, sluit de min aan op de massa, als je je meetpennen tegen elkaar houdt heb je een uitslag van de meter(bij een digitale meter krijg je uitslag naar 0 omdat je nu geen weerstand meet). Meet nu als eerste gewoon aan je 220 volts stekker en kijk of je een uitslag hebt, dit betekent dat je sluiting hebt. Ga van hieruit verder op je print meten tot je geen sluiting meer meet, dan ben je de kortsluiting vootbij en zit in het voorgaande onderdeel op je printplaat waarschijnlijk je sluiting. Soldeer dit component los(eventueel aan 1 zijde) en meet of deze sluiting meet.

Wel meten zonder spanning aangesloten!

 

Link to post
Share on other sites

Citaat:
Meet nu als eerste gewoon aan je 220 volts stekker en kijk of je een uitslag hebt, dit betekent dat je sluiting hebt.


Volgens mij werkt dit nooit. Je meet de gelijkspanning-weerstand van de primaire spoel van de transformator, die zal nooit heel hoog zijn, het is immers gewoon een lange koperdraad.

@ts: Je vertelt de condensator vervangen te hebben en dat goed gedaan te hebben. Waarom heb je de condensator vervangen? Als de voeding stuk is gegaan en de condensator er kapot uitzag, kunnen er best nog meer componenten stuk gegaan zijn.
Link to post
Share on other sites

ik heb de condensator vervangen omdat mijn dreambox wel aan ging , het schermpje lichte wel op , maar er gebeurde verder niets en je hoorde een tjirpende geluidje.

Volgens enkele topics komt dit door de voeding en met name de condensator c36 , vandaar dat ik dit vervangen heb.

Ik heb dit op mijn werk gedaan en daar getest en geen kortsluiting en ook geen getjirp meer. Meegenomen naar huis daar aangezet en meteen vloog de zekering op de voeding eruit en sindsdien heb ik dit probleem.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.