Ga naar inhoud


DISEqC


Gast Tawan

Aanbevolen berichten

Vraagje kan iemand mij vertellen hoe te handelen,ik heb voor mijn vriendinnetje een Hyundai HSS1000 IR gekocht ik heb er een Digistar monoblock bij die Diseqc 2.0 ondersteund,Maar de Hyundai is diseqc 1.2 Welke instelling kan ik nou het beste gebruiken, in het menu van de ontvanger diseqc 1 of diseqc 2 ? Volgende vraag Het is me niet helemaal duidelijk of de instelling Motor/Goto op aan of uit moet staan naar mijn idee zou ik zeggen op aan omdat je dan de Diseqc motor kan gebruiken. Of wordt de diseqc op een andere manier geschakelt in het monoblok?? Ik vraag dit alles omdat het me niet eenvoudig afgaat deze keer ik heb alleen maar beeld op Astra het lijkt er op of het monoblock niet wil over schakelen op Hotbird Ik heb de ontvanger ingelezen met een enkele LNB zowel op Hotbird als op Astra. Bij voorbaad dank voor jullie reackties Gegroet Tawan.

<img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier zijn al heeeeeeel veeeeeeeel threads over geweest, kompleet met alle voorbeelden van instellingen en zelfs screenshots.

 

Daar gaan we weer......

 

Schotel afgesteld op astra met een enkele LNB??? Dan is het simpelst: Monoblock aansluiting aan de onderkant, als je in de schotel kijkt de linker lnb in de houder. Astra is diseqc B en Hotbird is dan diseqc A. Nagerelen hoeft dan niet meer. Staat de schotel richting Hotbird zet je de rechter lnb in de houder de andere instellingen veranderen niet. Dit kun je gewoon in de LNB comfiguratie instellen.

Motorsturing zet je op af!!

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tawan

 

Inderdaad is hier al veel over geschreven, maar bij velen van ons blijkt de Hyundai icm een monoblock van digistar, brainwave, of ander merk gewoon weg NIET te werken. Toch raar dat een bij sommige mensen het wel werkt, maar wellicht dat er verschillende (aanpassing in hardware-en/of software) Hyundai 1000 IR op de markt zijn.

 

Wellicht dat het verstandig is om het volgende topic eens te lezen!!!! Dan heb je meteen wat meer informatie wat deze en gene wel niet geprobeerd hebben om de zaak aan de praat te krijgen.

 

http://www.sat4all.com/nl_ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=45;t=000472

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen werkt het hele systeem schakelt goed over van hotbird naar Astra ik kan alles krijgen behalve het Nederlandse boeket, das toch vreemd dit lukt wel als ik de schotel verschuif maar dan krijg ik de rest weer niet op Astra en Hotbird, als ik naar de signaalsterkte kijk op des betreffende T.P. is er in eerste instantie niks aan de hand en geeft hij een goed signaal maar na 10 sec. schiet het signaal terug naar 10 procent (ik vind het net lijken als of de diseqc stiekum wordt geschakelt). Kent iemand dit euvel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit ligt dus aan het monoblok.

Kijk eens op forums van andere satelliet ontvangers, bv. Humax hier kan je lezen dat ook deze ontvangers problemen hebben met het monoblok en DiSEqC.

Mijn advies luid dan ook: "plaats twee losse LNB's".

 

Succes...........

 

Gr. Yde

Link naar reactie
Delen op andere sites

Monoblock reeds vervangen voor een ander en Kassa Conclusie Digistar monoblock in combie met de Hss1000 geeft problemen niet doen Gegroet Tawan <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik werk ook met de hyundai 1000 maar heb een visiosat schotel met 2 losse alps koppen en het werkt prima, heb gelijk een patch eropgezet en had alles in 5 minuten aan het werken, dus met twee losse koppen werkt het prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan nog anders <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> twee x lnb waarvan 1 enkel en 1duo blok <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

dit wil zeggen voor draaibaar goed En voor astra/hotbird hoef je dan niet te draaien + nog een tip de enkele lnb draai je ong,15o beter ontvangst als de hele hap verder dan 27owest draaid DIT WERKT ALS EEN SPEER <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Groet Ray, <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tawan,

 

Je hebt je digistar monoblock omgeruild voor een ander merk zeg je!!

Kun je ons laten weten welk merk monoblock dit is geworden, en werkt het nu nog steeds 100%????

 

Alvast bedankt voor je reactie in deze!!

 

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tawan

 

Ik kan me herinneren dat Brizio een soortgelijk probleem heeft. [color:"purple"] [/color] Hier hebben we van alles geprobeerd. Niets hielp. Ten slotte wilden we zijn monoblok verzetten dit is nog niet gebeurd.

 

Bij mij draait alles ok. Ik heb nu precies hetzelfde als Brizio, behalve dat hij het monoblok anders heeft gemonteerd. Dit zou een probleem kunnen zijn.

Zie ook onderwerp: HSS1000 + Monoblok = Probleem ?

 

Ik heb de hotbird lnb in de houder en links daarvan de astra lnb, als je van voren op de schotel kijkt. Bij Brizio zit deze net andersom gemonteerd (astra aan de rechterkant).

 

Dit zou weinig verschil mogen geven, maar heeft mijns inziens het voordeel van de twijfel zolang het nog niet is getest.

 

Misschien wel <img src="/ubbthreads/images/icons/ooo.gif" alt="" /> ...

 

 

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even mijn mening en ervaring:

 

1. Monoblock

 

Als je persé een monoblock wil kopen (omdat het goedkoper is),

dan doe je dit best samen met de schotel en de ontvanger

waarmee dit moet gebruikt worden en voor die satellieten

die je wil ontvangen... zodat je vooraf ziet

dan het inderdaad goed werkt.

In tegenstelling tot 2 afzonderlijke LNB's die bij voorkeur

met een schotel met aangepaste vorm worden gemonteerd (zoals

de bisatellite schotel van Visiosat, die meer een ovale vorm

heeft en daardoor ook 2 duidelijke focusbare brandpunten),

heb je met een monoblock niet die montagevrijheid bij de LNB's

en moeten er toch 2 juiste brandpunten gefocust kunnen worden...

en dan is er ook nog de kwestie van de DiSEqC-compatibiltiet

met de ontvanger... er zijn overigens maar weinig fabrikanten

die het monoblock maken...

 

2. DiSEqC voor motoraansturing (hiermee verwant is Satscan van Nokia)

 

Het gaat hier dan om de DiSEqC-versie 1.2 (soms 2.3 die daarmee compatibel moet zijn), waarmee je dan via de coaxkabel ook je schotel positioneert (vb. je kiest een kanaal op Astra en je schotel draait automatisch naar Astra...).

Dit ziet er mooi en gemakkelijk en goedkoop uit, want je hebt geen bijkomende (stroom)kabel nodig en de meeste ontvangers beschikken toch over DiSEqC 1.2

Indien je dit gaat gebruiken met een schotel tot 90cm voor de courante satellieten kan dit nog wel. Maar als het dan toch om het ontvangen van slechts 3 of 4 satellieten gaat, waarom niet een bisatelliete schotel met 2 losse LNB's (die

kunnen gemakkelijk 6° breedteverschil overbruggen) en daar dan 1 of 2 losse schotels bij en

dit alles gecombineerd met een DiSEqC-switch met 4 ingangen en 1 uitgang (coax naar de ontvanger), die vlot met DiSEqC 1.0 of 1.1 of 2.0 aangestuurd wordt).

 

Zelf ben ik echter tot het besluit gekomen dat als je draaibaar wil gaan,

je best een ontvanger koopt die daarvoor geconcipieerd is (zoals de Echostar 3600 of 7000), met een ingebouwde positioner die op conventionele wijze (met stroompulsen, dus extra-stroomkabel nodig) de motor aanstuurt, ook als je schotel 1.2m en meer is.

Zo’n toestel kan o.a. mits je de positie van 3 satelliten opgeeft, alle tussenliggende voor je zoeken en instellen.

Deze wijze van positioneren heeft dan ook het voordeel dat je de DiSEqC-voorziening kunt gebruiken om je draaibare schotel te combineren met 1 of meer vaste schotels.

 

3.Het is niet mogelijk DiSEqC dubbel te gebruiken, namelijk tegelijk als switch (versie 1.0, 1.1 en 2.0) en voor het aansturen van een motor (versie 1.2, 2.3).

 

Lapke

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lapke,

 

Ik zie dat je er heel veel verstand van hebt, maar de vraag was of er een oplossing mogelijk is met de hardware die Tawan momenteel heeft. Hij heeft een monoblok aangesloten op de Hyundai HSS1000ir. Dat gaat niet erg goed en nu is het de sport om zoveel mogelijk te proberen het zaakje toch aan de praat te krijgen zonder hiervoor in de buidel te hoeven tasten.

Natuurlijk kun je een speciale schotel kopen en twee losse lnb's met een losse DISeqC switch.

 

Ik denk dat je de essentie van het verhaal een beetje mist, maar je inbreng is in het algemeen wel waardevol.

 

Op gevaar af hiermee wat tenen te raken : <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Lookie,

 

Geheel mee eens.........

Het is toch dikke pret als je met een beetje zoek werk dat klotige monoblock werkend krijgt op de Hyundai. Al moet ik wel bekenen al het mogelijke geporbeerd te hebben en nu dus niet meer weet of het mogelijk is een digistar of Brainwave monoblock te gebruiken op mijn hyunnie........(zucht)

 

Dus aan de verhalen van: Koop dan twee losse LNB's en een switch!!!!

Daar heb ik niet zoveel aan, temeer omdat ik dan niet alles geprobeerd heb op dit vlak!!! Al doende leert men......

 

Groeten,

 

JD

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@lookie,

 

 

Omdat Tawan zelf niet reageerd op gestelde vraag, en ik begrepen heb dat jullie elkaar kennen: Weet jij welk merk monoblock Tawan nu gekocht heeft en of dit ook 100% werkt???

 

PS Was Tawan eerst niet Brizio???

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha JD !

 

Ik ken helaas een heleboel forumbezoekers niet. Ik kan je echter wel vertellen dat Tawan een Digistar monoblok heeft, alleen omdat hij dat heeft vermeld in zijn eerste bericht.

 

Brizio .NOT. Tawan !

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...