Jump to content

NewCS op NSLU2 met OpenWRT 8.09


Rigolo
 Share

Recommended Posts

Ik heb nu op mijn Linux Server een NewCS draaien die vrolijk mijn dreambox 500c en mijn MythTV Backend server voorzien van de juiste sleutels van mijn Ziggo smartcard. Maar omdat ik met die server aan de slag wil, en omdat ik in de toekomst wat meer vrijheid wil hebben, ben ik aan het kijken om dit over te zetten naar een NSLU2 die ik heb staan.

 

Nu gebruik ik al OpenWRT op mijn router en daar ben ik zeer tevreden mee. Ook omdat ik de opzet van OpenWRT erg prettig vind en zeker zeer geschikt voor een klein embedded systeem wil ik ook openwrt op mijn NSLU2 gaan draaien. Dat is niet zo'n probleem want er is gewoon al een openwrt kamikaze 8.09 versie voor de NSLU2 te downloaden van de openwrt.org site. En zelf bouwen van een aangepast en gespecialiseerde versie voor eigen gebruik ook zeer eenvoudig.

 

Probleem is alleen het vinden van de juiste NewCS binary voor dit platform. Het lijk er nml op dat zowel de newcs.openwrt varianten, als de newcs.nslu2 varianten NIET werken onder OpenWRT 8.09 op de NSLU2.

 

Dit komt vast doordat OpenWRT op de NSLU2 gecompileerd is met Big Endian support. Dat blijkt ook uit de details die je terug krijgt als je een uname -a doet:

 

* Linux gamma 2.6.26.6 #1 Sun Apr 5 19:11:54 CEST 2009 armv5teb unknown

 

Dus nu ben ik opzoek naar een juiste versie van NewCS. Wie weet welke ik nu moet gebruiken? Of waar ik met deze vraag terecht kan bij de NewCS ontwikkelaars? Het zou mooi zijn als de source van NewCS beschikbaar is zodat je het zelf kan compileren voor het juiste platform, maar dat zat wel uitgesloten blijven helaas.

 

Hein

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

  • 1 month later...

na even een uurtje gespeeld te hebben volgende aanvulling:

 

Inderdaad gebruik sercomm en de 8Mb flash file zoals hierboven genoemd. Na geflashed te hebben telnetten naar 192.168.1.1 ( handigste is om nslu2 direct aan pc of laptop te hangen ). Vervolgens gereed maken om op internet te zetten:

 

vi /etc/config/system ( hostname + timezone aanpassen )

vi /etc/config/network ( option ipaddr aanpassen en toevoegen option gateway )

vi /etc/init.d/dnsmasq ( pas aan $DNS_SERVER ) - maak niet de fout om met resolv.conf in de weer te gaan want deze init.d jongen zorgt ervoor dat dat telkens wordt overschreven : het is immers in /tmp/resolv.conf.

Reboot en hoppa internet! Morgen ga ik eens verder kijken

Xtrend ET10000 met Quad Inverto Ultra

Link to post
Share on other sites

Ik begrijp inmiddels dat kamikaze 8.09.1 automatisch een usb disk kan mounten. De volgende handelingen uitgevoerd om mijn usb stick te laten herkennen

 

opkg update

opkg remove -recursive ppp-mod-pppoe wireless-tools

opkg install kmod-fs-ext2 kmod-usb-storage kmod-usb2 e2fsprogs fdisk

 

fdisk /dev/sda ( nieuwe primaire partitie gemaakt van 1Gb / de totale USB stick en zoder swap )

reboot

mkfs.ext2 /dev/sda1

 

USB stick uit NSLU2 getrokken en opnieuw ingeplugd

 

df –h

Filesystem Size Used Available Use% Mounted on

rootfs 1.4M 1.4M 0 100% /

/dev/root 1.4M 1.4M 0 100% /rom

/dev/mtdblock5 4.9M 1.2M 3.7M 24% /jffs

mini_fo:/jffs 1.4M 1.4M 0 100% /

/dev/sda1 944.1M 1.2M 895.0M 0% /mnt/usbdrive

 

Vanaf hier zou ik willen weten of er een mogelijkheid is om de usbstick klaar te maken voor het OS, dus zoiets als turnup memstick -i /dev/sda1 -t ext2 zoals dat bij slugosbe kan

Xtrend ET10000 met Quad Inverto Ultra

Link to post
Share on other sites

Zover als ik ik weet is er niet zo iets als turnup voor openwrt. Maar om dat slugosbe het kan betekend dat openwrt het ook zou moeten kunnen. Is turnup een shell script of een echt programma? Als het een shell script is moet het wel aan te passen zijn voor OpenWRT. Er staan wel wat kleine stukken how to op de opwnwrt wiki over root on USB etc, dus dan zouden we dat aan elkaar moeten kunnen knopen.

 

Maar ik heb een ander probleem .. en dat is dat NewCS de EMM update's niet goed verwerkt waardoor na ongeveer een week (niet exact gemeten helaas) de kaart niet meer werkt.

 

Ik vermoed dat het komt door de alignment problemen. Ik heb nog niet getest met 1.67, dus dat ga ik eerst doen om te kijken of het dan misschien is opgelost.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.