Ga naar inhoud


Ferrari uit de Formule 1


Nowtv

Aanbevolen berichten

Ferrari bevestigd terugtrekking uit Formule 1

Uitgegeven door Casper Bekking 12 mei 2009 18:25

 

Ferrari neemt geen deel aan het wereldkampioenschap Formule 1 als het geplande budgetplafond van veertig miljoen pond door gaat. Het Italiaanse F1-team heeft dit vandaag officieel bekendgemaakt in een statement vanuit Maranello.

 

"Dezelfde regels voor alle teams, stabiliteit in het reglement, continuïteit in de FOTA en progressieve kostenreductie zijn belangrijke uitgangspunten voor de toekomst", zo meldde het statement. "Als deze belangrijke regels niet worden nageleefd en het budgetplafond doorgang vindt neemt Ferrari geen deel aan het kampioenschap in 2010. Ferrari is ervan overtuigd dat alle fans wereldwijd deze moeilijke beslissing begrijpen."

 

Inschrijven voor het komende seizoen kan tot 29 mei. Toyota en Red Bull hebben beiden publiekelijk al bekendgemaakt niet deel te nemen als de geplande maatregelen niet gewijzigd worden. Naar alle waarschijnlijkheid voegen andere fabrikanten zich bij deze boycot. Tot op heden hebben alleen privéteams Brawn GP, Williams en Force India ingestemd met de wijzigingen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...