Ga naar inhoud


vrienden


Gast

Aanbevolen berichten

Wel beste sat4all vrienden ,ik moet U iets vetellen,enkele weken geleden las ik op het forum een berichtje van iemand die om hulp vroeg bij het programmeren van een kaartje.Het gevolg bleef niet uit,ongeveer 20 antwoorden,de meeste van geroutineerde satliefhebbers.Deze persoon werd afgezeikt en doorverwezen naar?? ,zoek het maar uit.Het kwam zelf zo ver dat ik denk dat de modurator heeft ingegrepen,want het liep uit de hand en het onderwerp verdween van het forum.

En weet je nu hoe de rest van het vehaal is?Wel ik heb deze persoon mijn e mail adres toegestuurd,en ben nog steeds met veel plezier hem aan het helpen.Het is trouwens zo dat hierdoor een vorm van vriendschap is ontstaan.En is dit niet de bedoeling van dit forum?????Groetjes van ***ongewenste_url***

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik wil een reactie plaatsen op het bovenstaande ook al heeft het niets met vragen over de sat te maken.

 

Je hebt gelijk, ik denk dat een aantal personen vol plezier de beginnersvragen openen om eens lekker iemand af te zeiken, onder het mom van: "Sjonge jonge wat ben jij dom zeg."

 

Gelukkig heb ik op mijn eerste vraag bevredigende antwoorden gekregen en ik hoop zeer zeker dat dat zo blijft bij mijn verdere domme vragen. Maar ja ik moet het toch ook leren.

 

Greetz,

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het afzeiken van mensen die een probleem hebben is natuurlijk nooit goed te praten, maar er zijn hier wel bepaalde regels, waar je je aan dient te houden als je je aanmeld bij Sat4all.

In die regels staat duidelijk dat het zeuren, of bedelen om files niet word gewaardeerd.

 

De reden waarom is al vaak gemeld, en word dan ook bekend geacht. Het mag gewoonweg niet, en de beheerders hebben geen zin aan allerlei vervelende acties van betaaltv providers naar hun toe. Een proces heb je zo aan je broek, en advocaten zijn nu eenmaal erg prijzig. Om nog maar niet te spreken van alle gelazer die je krijgt bij je werkgever. Mocht je een veroordeling aan je broek krijgen dan kan je (als je bij de overheid) werkt gaan uitkijken naar een andere betrekking, je MOET namelijk worden ontslagen. zo simel is dat.

Omdat het hobby is, en er geen geld mee wordt verdiend kan het dus erg vervelende gevolgen gaan krijgen voor de beheerders als deze zaken dus worden toegestaan.

 

Verder zie je dat nieuwe leden meteen in hun eerste bericht gaan bedelen of zeuren om files, hoe ze gratis naar Canaal + kunnen kijken, en hoe ze een kaartje moeten programmeren om gratis te kunnen kijken.

Na het verwijderen van 4 of 5 van die berichten, of het sluiten ervan kan je dan als het even tegenzit een leleijke verwensing (of erger) naar je hoofd krijgen van dit soort grapjurken. Niet erg, ik heb een erg brede rug dus het loopt er zo allemaal vanaf, maar er zijn grenzen.

Het kan dus best eens gebeuren dat je een antwoord krijgt in de trant van: RTFM (Read The [censuur] Manual), en als je het er niet mee eens bent dan lazer je maar een eind op ! Je kan er dan vergif op innemen dat het niet het eerste bericht is wat wordt gesloten.

 

We proberen het meestal netjes, maar we worden er wel eens een beetje moe van.

Ook zullen betaaltv providers natuurlijk gegarandeerd de isp (internet service provider) waar de site van Sat4all onder druk gaan zetten deze te sluiten als er over illegale zaken wordt gesproken, of als er illegale zaken worden aangeboden.

Niet nodig te zeggen dat Sat4all dan weer op zoek kan naar een andere (vaak duurdere) isp die weer mat je in zee gaat voor zolang het duurt.

Je krijgt dan al snel het effect wat we hier allemaal kennen van onze Duck.

Veel leden zullen dat minder waarderen dan het nu gevoerde beleid.

 

Ook zijn de mensen die meteen beginnen te zeuren om files vaak alleen maar geinteresseerd in het gratis kijken naar zo veel mogelijk betaaltvprogramma's zonder er een cent voor te hoeven betalen, of voor te hoeven doen. Dit zijn in mijn ogen geen hobbyisten, maar meer luiaards. Als je de moeite zou nemen een beetje te lezen, en wat linkjes te volgen, en dan nog meer te lezen dan ben je zo waar je wezen wil. Ook als beginner. Zo simpel is het. Voor sommigen is dit echter al veeel teveel moeite, en dus posten ze direct een bericht (als mogelijk in het nieuws forum) waar ze beginnen te zeuren om files. MOE word

ik ervan.

 

 

Het heeft dus meerdere redenen dat er geen niet door de beugel kunnende zaken hier niet mogen, en niet door de vingers worden gezien.

Ik hoop dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen.

 

Groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Genade niet weer deze discussie. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...ll&vc=1

 

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...=true#Post24251

 

En ik kan er nog wel een paar vinden als het moet. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

Meestal gaat het trouwens over het feit dat mensen niet de moeite nemen eerst zelf eens te zoeken en te lezen zoals Prutsie ook al schrijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is zeker nooit de bedoeling iemand af te zeiken hier op dit board.

de echte oude sathoppers zullen als zij willen je een goed antwoord geven

de nieuwe sathoppers hebben ook deze problemen gehad zie hun bvb 300 postings in 6mnd ???

we willen iedereen helpen maar lees ook de regelementen van dit en ook van de andere boards.

waar zijn de tijden dat we blij waren met de feeds.

ibby

Link naar reactie
Delen op andere sites

DANK!!!!!!

Dat moet me zeker van het hart. Ook ik ben zo'n nieuweling die niet alles weet. Ik heb de site van duwgati op papier gezet om het altijd en overal bij de hand te hebben. En ja ik heb ook zo'n Philipsdoos en toch heb ik regelmatig vragen waar ik geen antwoord op krijg. Ik heb daar al eens een berichtje aan gewaagd met de vraag of er dan geen hobbyisten zijn die meer weten dan ik. Dat bleek gelukkig wel het geval. Het werd mij toegestuurd in mijn pm en wel door de schrijven van het onderwerp "vrienden" Ik hoop nogmaals dat de kenners inderdaad blijven antwoorden op -de voor hen- meest simpele vragen. Soms kan ik zelfs al antwoord geven op sommige vragen. Dus echte kenners blijf aub antwoorden!!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is dat wel een van de grote problemen hier in een aantal gevallen.

 

Waarom zou iemand in 's hemelsnaam op een board als dit, vragen die openlijk gesteld worden, via PM beantwoorden, of via email????

 

Ik zie dat helaas vaker en het is gewoon verrekte jammer. Zo zie ik dezelfde vragen heel vaak terugkomen en vervolgens de mededeling dat ze door Jantje of Pietje zo geweldig geholpen zijn via PM gvd.

 

Zet die info gewoon op het board zodat anderen er ook wat aan hebben.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Duwgati

 

Waarschijnlijk komt dit omdat zoals luxat en de andere reeds aanhaalde,

dat de mensen hier soms uitgescholden worden om een vraag die zij stelde. <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

"Ok" ik weet er zijn regels op dit board die gevolgd moeten worden,maar dat

kan dan op een normale manier gezegd worden,zonder te schelden.Zeker aan hen die nieuw zijn. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Om dit te vermijden gaan verschillende mensen dan via pm, om toch een antwoord te krijgen op hun vragen.

Of blijven gewoon weg van het board. <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@BIG JOHN

 

Citaat:
Waarschijnlijk komt dit omdat zoals luxat en de andere reeds aanhaalde,

dat de mensen hier soms uitgescholden worden om een vraag die zij stelde.

 

"Ok" ik weet er zijn regels op dit board die gevolgd moeten worden,maar dat

kan dan op een normale manier gezegd worden,zonder te schelden.Zeker aan hen die nieuw zijn.

 

Om dit te vermijden gaan verschillende mensen dan via pm, om toch een antwoord te krijgen op hun vragen.

Of blijven gewoon weg van het board.

 

Dit klopt als een bus.......

Hier moest ook eens wat aan gedaan worden door een moderator

 

p.s. die kunnen trouwens soms ook raar uit de hoek komen.. <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind persoonlijk dat het best meevalt. De enige "kribbige" antwoorden krijg je als:

1/er om keys, files wordt gebedeld

2/er vragen worden gesteld waar je door gebrek aan informatie echt geen ham of kaas van kan maken

3/er vragen die kant nog wal raken in de verkeerde forums worden geplaatst, bij voorkeur het nieuwsforum.

4/mensen je tot uitspraken proberen te verlokken door een sneer richting admin / modderaars te plaatsen.

 

Verder valt het op dat deze zaken door een kleine minderheid worden gepleegd, met name te noemen nieuwe leden die met hun eerste bericht vaak al hopeloos in de fout gaan.

gaat het nu om verkeerde forum of een vraag waar echt niemand wat mee kan dan verplaats je het bericht even, of stel je een vraag om de beginner duidelijk te maken dat je hier echt niets mee kan. in 99.9 % van de gevallen komt er dan aanvullende info waarmee je wel wat kan.

 

Het is natuurlijk het doel medesatters te helpen, en als dat lukt is dat toch perfect.

Dat moderatoren soms ook behoorlijk uit de hoek kunnen komen ? ik vind dat wel meevallen. gooi maar eens wat voorbeelden van de laatste 2 maanden op. volgens mij zal je er niet teveel vinden, behalve uit categorie 1 (bedelaars).

 

Je moet ook niet vergeten dat je soms wel een beetje moe wordt. Ik krijg soms mailtjes (van leden) waar de honden geen brood van lusten. gelukkig niet teveel, maar aan het begin van elke maand een paar.

-stuur mij even de fils van een filips voor deze maand

-ik heb deze maand geen kode voor mijn satelietontvaner kunnen vinden. stuur deze even.

-welke lul heeft besloten de up download te sluiten bij jullie.

-Kanaal plus doet het niet meer, ik heb de kode nu nodig.

-waarom heb je de kode van kanaal plus nog niet gestuurt, ik heb er tog om gevraagt.

-ik heb je gisterenavond al on de kode van kanaal plus gevraagt, wanneer krijg ik die nou eindelijk.

 

niet nodig te zeggen dat het "del" knopje direct wordt gebruikt bij dit soort "lieden", maar het is wel vervelend.

Ook scheldkannonades, verwensingen en bedreigingen dat als mij men tegenkomt mij de neus denkt te gaan restylen komen voor (lachen !). Ik vraag me altijd af wie ze hiervoor mee denken te nemen.

 

Ongemerkt ga je je echter toch op zitten winden, en komt er dan weer zo'n grapjurk met zijn eerste bericht (in het nieuwsforum) bedelen om files dan kan ik mij soms voorstellen.......

 

 

Peter

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ikzelf ben ook nog maar sinds voorig jaar met sat bezig en dankzij dit forum ben ik toch al veel wijzer geworden..

Momenteel ben ik ook al 2 maanden bezig met iemand te helpen en ondertussen zijn we al goede vrienden geworden..

Iedereen was of is toch blij dat hij geholpen is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Toxic

 

Ligt het aan mij of doen de kleurtjes het gewoon niet ? Ik kan ze niet activeren in mijn tekstboxjes en zie bij jou nu ook de codes staan in plaats van een rood woordje test <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Big John,

ik schreef dat ik het vreemd vind om als antwoord op een vraag te lezen: "Je hebt PM" of "Je hebt mail".

 

Het bijkomende effect is namelijk dat de eerstvolgende keer dat je zo'n vraag leest, bij jezelf denkt: "Ojee, daar hebben we er weer een die niet verder leest dan zijn neus lang is".

 

Maar in werkelijkheid komt het maar wat vaak voor dat vragen wel gesteld worden op het board, terwijl de antwoorden via PM gaan. En probeer er dan maar eens door te komen als je hier nieuw bent op dit board.

 

Je herkent de vragen onmiddelijk en opent de thread om vervolgens geen antwoorden te vinden. Daar wordt ik dus moe van. Als je het antwoord weet, zet het dan op het board niet in een PM tenzij dat perse nodig is.

 

En ik denk dat wanneer die vragen niet iedere dag 15 keer opnieuw gesteld (hoeven) worden, dat dan de kribbige reacties ook best wel mee zullen vallen.

 

Groeten

Duwgati

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ iedereen

 

Aan al die gene die lopen klagen dat ze niet netjes behandeld zouden worden of op welke manier dan ook zich benadeeld voelen.

PROBEER HET ZELF MAAR EENS

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het niet meevalt om een board goed te runnen.

Als je rekening moet houden (zoals hier met b.v C+) over wat er gezegd en geschreven wordt.

Moet je ooit gewoon domweg bot uit de hoek komen om mensen duidelijk te maken dat sommige dingen echt niet kunnen.

En geloof mij maar dat hier iedere moderator (of welke titel deze mensen ook mogen hebben) zijn best zal doen om het iedereen naar de zin te maken.

Alleen moet je er ook ff rekening mee houden dat hier op dit board altijd een oog van C+ meekijkt.

En als die ook maar één reden kunnen vinden om dit board van internet af te knikkeren zullen ze dit zeker niet nalaten.

En dit mag naar mijn mening niet gebeuren om dat ik en met mij vele anderen hier gelukkig veel informatie over onze hobbie vinden.

En als daarbij een moderator ooit wat bot uit de hoek moet komen mijn zegen heeft ie.

 

Dus aan alle beheerders van dit board ik vind het Top hoe jullie het hier draaiende houden.

Houden zo zou ik zeggen.

 

Groetjes Alv

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...