Jump to content

Problemen met satellites.xml


sdspieg
 Share

Recommended Posts

Ik sukkel al een tijdje met m'n rotor. Dat heeft misschien te maken met de Pli Jade (een probleem dat in de nieuwe Jade3 nu verholpen zou zijn), maar zeker ook met een corrupte satellites.xml. Met een verse satellites.xml slaag ik er nu in om posities (even) te saven en (even) vlot heen en weer te zappen. Maar als ik de box weer uitdoe, verlies ik alles en moet ik weer manueel alle satposities gaan opzoeken en instellen (gotoxx heeft bij mij nooit gewerkt). De schotel gaat dan automatisch iets opzoeken in het verre oosten, blijft daar staan, en heeft blijkbaar alle rotorposities vergeten. Wat doe ik nu fout? Ook nog een paar gerelateerde vragen:

 

  • Waarom zijn er eigenlijk meerdere satellites.xml? Ik heb er een in var/etc en een in /var/tuxbox. Ik begrijp dat een gekoppeld is aan de timezone en een beperktere lijst heeft alleen voor die zone. Maar als ik manueel een satellites.xml upload, waar moet die dan? En hoe zorg ik ervoor dat die twee gesynchroniseerd blijven? Is dat misschien de reden waarom ik problemen heb?
  • Wat is nu de beste methode om het probleem met sats zoals Thor en Sirius te verhelpen (die een andere satpositie hebben - bvb. in de een 4.8E; in de andere 5.0E).

 

Dank bij voorbaat voor de hulp!

 

-Stephan

Link to post
Share on other sites


voor enigma1 behoort de satellites.xml in /var/etc/ te staan, niet in /var/tuxbox/, of nog dieper in /var/tuxbox/config/enigma/ ook niet, waar de bouquetfiles staan. na vervanging even enigma restart of reload settings in dreamboxedit.

als je netjes een keer reboot, dan zouden de instellingen die je gedaan hebt gesaved moeten worden... of sluit je af met stroom eraf en er weer op?

.: AZBox Me OpenRSI-2.1 | DM 8000HD DM 500HD DMM-GP3 | Emitor Satlook Micro+ G2 | TBS 5925 | TechniSat USB 2 HD CI :.
.: Triax TDS110, Stab HH120/MS220 | Visiosat BiSat G3D A123 HB :.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.