Jump to content
Sign in to follow this  
SIMBAke

telkens groen scherm bij opstarten e2

Recommended Posts

bij opstartscherm waar je kan kiezen tuseen component , hdmi , enz....

krijg ik telkens groen scherm en boot de kathi terug opnieuw , telkens weer

wat heb ik allemaal al geprobeerd :

BA 5.4.5 en 5.4.6

baboot 0.5 , 0.6 en 0.7

aaf entrepise

aaf rising sun

deze versie allemaal eens in verschillende combinaties

andere usb stick op de verschillende aansluitingen

scart kabel ipv hdmi kabel

andere hdmi kabel

kortweg bijna alles , maar niets helpt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Black_64

Vermits je een BA-image kan instaleren en het bootmenu ziet tijdens het opstarten moet je het niet zoeken in de BA 5.4.x of baboot.

 

Als je nu eens een crashlog post dan kunnen we mss zien waarom dit GS komt.

Alleen vreemd dat jij dit probleem hebt met verschillende images.

 

Als je geen crashlog vindt dan moet je mee loggen met een serieele kabel en deze log posten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedoel je dit ? ;

5.4.6_tested_by_AAF_Team

tune2fs: No valid superblock on /dev/sda2

BA Device found on /dev/sda1

######## BootMenu started ########

9600

--------------------------------------------

Barry Allen V0.6 by gutemine

--------------------------------------------

from: 2 images boot: 0 named: Flash

--------------------------------------------

 

 

datei /tmp/ba/ba/Flash/data/logo.raw nicht gefunden

killall: barryallen: no process killed

bootmenu ende \n

Target Image directory /data/baroot/ba/ba/Flash not found, continue booting Flash

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Black_64

Ja, maar dit is maar een klein deel van de log.

Waar is de rest???

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja , dat stond onder de knop toon ba log , maar helemaal onderaan staat nog een knop '' toon '' en daar staat het wel volledig onder ;

 

/config/bainit 11

11

BA Device already mounted!

[KCC] # cat /proc/mounts

rootfs / rootfs rw 0 0

/dev/root / cramfs ro 0 0

/dev/mtdblock2 /config jffs2 rw 0 0

/dev/mtdblock6 /data jffs2 rw 0 0

/dev/mtdblock4 /app cramfs ro 0 0

proc /proc proc rw 0 0

ramfs /var ramfs rw 0 0

ramfs /tmp ramfs rw 0 0

ramfs /dev ramfs rw 0 0

ramfs /ramdisk ramfs rw 0 0

none /proc/bus/usb usbfs rw 0 0

ramfs /tmp/etc ramfs rw 0 0

ramfs /etc ramfs rw 0 0

none /sys sysfs rw 0 0

/dev/sda1 /tmp/usb/XBA\040(1) ext2 rw 0 0

[KCC] # ls -ls "/tmp/usb/XBA (1)/ba/ba.sh"

64 -rwxr-xr-x 1 root 0 60360 Aug 7 22:00 /tmp/usb/XBA (1)/ba/ba.sh

[KCC] # ls -ls "/tmp/usb/XBA (1)/ba/tools/bin/barryallen"

104 -rwxr--r-- 1 root 0 99924 Aug 7 22:02 /tmp/usb/XBA (1)/ba/tools/bin/barryallen

[KCC] # cat /proc/mtd

dev: size erasesize name

mtd0: 00020000 00010000 "Boot firmware : 0xA000.0000-0xA001.FFFF"

mtd1: 001c0000 00010000 "Kernel - 0xA004.0000-0xA01F.FFFF"

mtd2: 000a0000 00010000 "Config FS - 0xA020.0000-0xA029.FFFF"

mtd3: 00240000 00010000 "Root SQUASHFS- 0xA02A.0000-0xA04D.FFFF"

mtd4: 00600000 00010000 "APP_Modules 0xA04E.0000-0xA0AD.FFFF"

mtd5: 00120000 00010000 "EmergencyRoot 0xA0AE.0000-0xA0BF.FFFF"

mtd6: 003c0000 00010000 "OtherData Var 0xA0C0.0000-0xA0FB.FFFF"

mtd7: 00020000 00010000 "BootConfiguration 0xA002.0000-0xA003.FFFF"

mtd8: 00010000 00010000 "2nd BootConfiguration 0xA0FC.0000-0xA0FC.FFFF"

mtd9: 00030000 00010000 "2nd Boot firmware : 0xA0FD.0000-0xA0FF.FFFF"

mtd10: 00fc0000 00010000 "Flash wo/ Bootloader 0xA004.0000-0xA0FF.FFFF"

[KCC] # echo "/dev/mtd7 0x00000000 0x00010000 0x20000" > /tmp/fw_env.config

[KCC] # "/tmp/usb/XBA (1)/ba/tools/fw_printenv"

boot_param_version=9

 

board=stb7100ref_27

bootdelay=1

ethaddr=00:50:fd:ff:00:2c

bootargs=console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=38m bigphysarea=1280 coprocessor_mem=2m@0x04000000,2m@0x04200000

autoload=n

bootcmd=run ba2cmd; bootm a0040000

ba2cmd=if itest.s $ba2flag == 1; then set ba2flag 0; saveenv;if itest.l *a0fd0000 == -85525248; then go a0fd0000; fi; fi; bootm a0040000

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

ba2flag=0

[KCC] # echo "/dev/mtd8 0x00000000 0x00010000 0x10000" > /tmp/fw_env.config

[KCC] # "/tmp/usb/XBA (1)/ba/tools/fw_printenv"

boot_param_version=9

 

board=stb7100ref_27

bootdelay=1

bootargs=console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=38m bigphysarea=1280 coprocessor_mem=2m@0x04000000,2m@0x04200000

autoload=n

ethaddr=00:1d:ec:00:00:00

bootcmd=run baboot; bootm a0040000

baboot=if itest.s $baflag == 1; then set baflag 0; saveenv; run baargs; run bacmd; fi

baargs=set bootargs console=ttyAS0,115200 root=$badevice rw ip=$ipaddr:$serverip:$gateway:255.255.255.0:kathrein:eth0:off mem=64m init=/bin/devinit coprocessor_mem=4m@0x10000000,4m@0x10400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:50:fd:ff:00:2c

bacmd=usb reset;usb reset;ext2load usb $badevid a5000000 /boot/uImage;bootm a5000000

serverip=mobistar-2f90

gateway=mobistar-2f90

badevice=/dev/sda1

badevid=0:1

ipaddr=192.168.1.130

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

baflag=0

[KCC] # cat "/tmp/usb/XBA (1)/ba/.baboot"

Flash

[KCC] # "/tmp/usb/XBA (1)/ba/ba.sh" info

-----------------------------------------------------

UFS-910 Barry Allen Version 5.4.6_tested_by_AAF_Team running on USB stick

-----------------------------------------------------

You are booted from: Flash

-----------------------------------------------------

List of Installed Images at /tmp/usb/XBA (1)/ba/ba

-----------------------------------------------------

Size Name

-----------------------------------------------------

218060 aaf_rising_sun_rc1

219616 enterprise_tng_v2_rc2

-----------------------------------------------------

/tmp/usb/XBA (1) Total: 8137844 Free: 7217256

-----------------------------------------------------

[KCC] # cat /tmp/ba.log

5.4.6_tested_by_AAF_Team

tune2fs: No valid superblock on /dev/sda2

BA Device found on /dev/sda1

######## BootMenu started ########

9600

--------------------------------------------

Barry Allen V0.6 by gutemine

--------------------------------------------

from: 2 images boot: 0 named: Flash

--------------------------------------------

 

 

datei /tmp/ba/ba/Flash/data/logo.raw nicht gefunden

killall: barryallen: no process killed

bootmenu ende \n

Target Image directory /data/baroot/ba/ba/Flash not found, continue booting Flash

[KCC] #

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vandaag eens geprobeerd bij mijn andere kathrein ( zwarte ) :

AAF rising sun in de flash zelfde probleem als bij mijn andere kathi

groen scherm dus , maar als ik heel rap ben , 1 tikje naar beneden voor in te stellen; HDMI ,ik krijg dan wel geen groen scherm meer ,maar dan loopt die vast

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Black_64

Dit is toch niet de log die ik verwachte. (log van KCC is niet de jusite)

Ik moet de log hebben van je kathrein.

Sluit je nullmodem kabel aan een log mee met Putty.

 

Je doet iets verkeerd vermits je op beide toestellen het zelfde krijgt.

 

Gebruik je de zelfde USB-stick ?

Heb je de stick ook al eens opnieuw geformateerd (volledig, niet snel formateren).

Zorg dat er geen andere partities op je stick zitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb 2 usb sticks al dikwijls traag geformatteerd zonder partities , ze zijn echter merkloos , zou het daaraan kunnen liggen ?

ik heb wel een sandisk datatraveller besteld , zou die goed zijn ?

 

ik weet dat er een thread loopt op aaf forum over goedwerkende usb sticks , jammer genoeg te laat gelezen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Black_64

Na je DHCP topic gelezen te hebben zou het wel eens kunnen zijn dat je probleem is.

 

Origineel bericht van: SIMBAke
mijn gateway is een woord ipv cijfers

 

Ik heb hier nog nooit van gehoord.

Een Gateway is toch altijd een IP-adres met cijfers.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

als ik dhcp aanzet in BA menu , krijgt die dat toegewezen , alsook een ip adres en mac adres ,

daarna kan ik die goed bereiken , dus dat kan dan toch geen probleem zijn ?

als ik een netwerktest doe in BA is alles ok

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Black_64

Nu moet je toch eens uitleggen hoe je dhcp aan zet in BA menu?

Terwijl ik er nog steeds vanuit ging dat je BA image niet werkte. crazy

 

Citaat:
telkens groen scherm bij opstarten e2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Black_64

Ik geef het op.

Het is gewoon hopeloos.

Hier nog verder tijd in steken zou verspilling zijn.

 

Nog veel succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy