Jump to content
Sign in to follow this  
Freeangel

Hardwareprobleem of afstelprobleem???

Recommended Posts

Hallo medesatters,

 

Ik zit met het volgende probleem.

 

Van het weekend druk bezig geweest met het afstellen van de schotel van een vriend omdat zijn beugel af was gebroken dus vervangen moest worden.

 

Hij heeft een duokop Astra1–Hotbird waarbij de rechterkop in de beugel zit (als je voor de schotel staat) .

 

De hotbird komt binnen op de kop die in de beugel vastzit en geeft 90%-90% aan zonder BER en locked direct bij een automatische transporderscan.

 

De astra1 locked ook wel maar dat duurt wat langer (30 sec). Deze geeft dan 93-93 aan zonder BER. Maar er zijn maar een paar kanalen van de astra die beeld geven (bijv VH1)dus toch lijkt er iets niet goed. Ook de FTA zender BVN geeft geen beeld. Wel een goede ontvangst 90-90 maar geen lock!!!

 

 

Wie weet wat er loos is? Hardwareprobleem of toch een afstelprobleem……..

 

 

Alvast bedankt

 

 

Greetz

 

Freeangel

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat voor type ontvanger?

Kijk in het menu op welke frequentie/instelling hij weergeeft dat hij lockt op astra 19 graden en staat de disecq instelling goed Lijkt me voor hotbird 1 en voor astra 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat bedoel je precies met hij lockt wat later?

bij een automatische transponderscan? Dat zou kunnen omdat je een oude satellites.xml file in je box hebt zitten.

 

Ik zou even de nieuwste pli jade3 flashen en dan alles fris instellen met een goede settingslijst (henksat bijv) en dan nog eens proberen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, bij de automatische transponderscan locked de Astra wel maar pas na een poosje scannen...

 

Ik heb de nieuwste PLI erop gezet en alles opnieuw ingescand helaas zonder resultaat.....

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als hij dan nog steeds laat locked wil dat waarschijnlijk zeggen dat het op een zeer geringe aantal sterke transponders signaal heeft en de rest niet. Dan is het denk ik een gevalletje strakker instellen..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest holenderski

zou even kijken of hij op astra de kop wel alles doet zoals hoog en laag en horizontaal en vertikaal lijkt mij meer een defecte kop

 

grt Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou ik heb het eindelijk gevonden nadat er nog meer van mijn kennissen met hetzelfde probleem afkwamen, Astra signaal ineens weg.

 

Als je automatische transponderscan doet dan duurt het bij de Astra een seconde of 20 eer hij locked en je hebt geen beeld op de meeste astra zenders.

 

Nu was de oplossing om na de lock de db te laten scannen, dat duurt dan een minuut of 10 en dan werkt alles weer.....

 

Iemand enig idee hoe dit kan?????

 

 

Greetz Freeangel

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy