Ga naar inhoud


Verkoop LCD tv's stijgt wereldwijd 14,1% in KW2


Johan45

Aanbevolen berichten

Datum: 04-09-2009 08:13:38

 

AMSTERDAM (Dow Jones)--De wereldwijde verkoop van LCD televisies is in het tweede kwartaal met 14,1% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal naar 30,7 miljoen stuks.

Koninklijke Philips Electronics nv had een marktaandeel van 6,5%. Het Amerikaanse onderzoeksbureau iSuppli Corp. meldt vrijdag in een rapport dat zowel de prijsverlagingen van oudere modellen als de introductie van meer geavanceerde modellen de verkoop hebben gestimuleerd.

Samsung Electronics Co. bleef in het tweede kwartaal de grootste producent van LCD televisies, met een licht gedaald marktaandeel van 18,5%. "Samsung was in het tweede kwartaal erg agressief met de introductie en marketing van LCD televisies met LED verlichting", aldus analist Riddhi Patel van iSuppli. "Dit heeft Samsung vooraan de snelgroeiende technologische trend gezet, hetgeen de omzet van Samsung sterk geholpen heeft.

Het Zuid-Koreaanse LG Electronics Co. maakte de sterkste groei door, met een gestegen marktaandeel naar 11,5% van 10,9% een kwartaal eerder.

Op de derde plaats kwam het Japanse Sharp Corp. met een marktaandeel van 9,6%, gedaald van 10,1% in het eerste kwartaal. Sharp achterhaalde daarmee Sony Corp.

Sony belandde op een vierde plek met een marktaandeel van 9,1%, ten opzichte van 11,3% in het eerste kwartaal. iSuppli verwacht dat de verkoop van LCD televisies met LED verlichting op 4,5 miljoen exemplaren zal uitkomen in 2009.

Voor 2013 verwacht het onderzoeksbureau dat de verkoop zal stijgen naar 98,8 miljoen, waarmee het 42,5% van de wereldwijde markt van LCD televisies zou uitmaken.

Door Yun-Hee Kim en Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

 

(Bron: Betten Beursmedia News)

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...