Ga naar inhoud


[Televisie] CDS krijgt meer HDTV concurrentie, KPN introduceert HDTV 2e kwartaal 2010


Apple740

Aanbevolen berichten

(schaamteloze copy/paste tweakers.net)

 

1184681237.jpg

 

KPN gaat in het tweede kwartaal van 2010 beginnen met hdtv-doorgifte via zijn iptv-platform. Dan moet ook een upgrade van het kopernetwerk naar vdsl2 zijn voltooid, waarna de provider met bijbehorende breedbandabonnementen zal komen.

 

De introductie van hdtv hangt direct samen met de uitbreiding van de capaciteit van het bestaande kopernetwerk van KPN. In het tweede kwartaal zal dan ook de upgrade naar vdsl2 zijn voltooid. KPN zal dan niet alleen vdsl2-abonnementen introduceren, maar ook een gecombineerd aanbod met hdtv aankondigen.

Concrete productspecificaties van de vdsl2-abonnementen zijn nog niet bekend. Eerder al bevestigde KPN-dochter Xs4all tegenover Tweakers.net in de eerste helft van volgend jaar met vdsl2-abonnementen te komen. Deze abonnementen zouden in een later stadium ook gecombineerd kunnen worden met hdtv.

Het is evenmin bekend waaruit het hdtv-aanbod zal bestaan bij introductie en wat klanten voor de ontvangst van hd-signalen moeten betalen. Wel is duidelijk dat een vdsl2-abonnement vereist is om het hdtv-signaal te kunnen ontvangen.

De opwaardering naar vdsl2 maakt niet alleen hdtv mogelijk maar ook een verdere groei van het aantal iptv-klanten. Momenteel schommelt het aantal iptv-abonnees rond de 70.000. In het laatste kwartaal bedroeg de aanwas van het aantal iptv-klanten ongeveer 10.000 abonnees.

 

http://tweakers.net/nieuws/63339/kpn...taal-2010.html

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gaat CDS nu ook door KPN voorbijgestreefd worden op HDTV gebied wat betreft Nederlandse HD kanalen?

 

De vraag is namelijk of CDS rond die tijd voldoende capaciteit gecreëerd zal hebben om het volledige Nederlandse HDTV aanbod door te kunnen geven. KPN zal dit van meet af aan waarschijnlijk wel doen (capaciteit is geen probleem bij IPTV) en bij de kabelaars zullen rond die tijd ook alle NL HD zenders wel te vinden zijn.

 

CDS daarentegen heeft eind 1e kwartaal enkel de geplande MPEG4 transponderovergang klaar, en heeft hiermee bij lange na nog niet voldoende capaciteit beschikbaar voor al het Nederlandse HD aanbod.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Edwinmtb
Ook Kpn weet dat ze vaart moeten zetten achter HD, dus ik denk dat het gewoon geregeld gaat worden. Zeker met het oog op het WK voetbal.

Het gaat waarschijnlijk net als met de mxstream-introductie: de marketing-afdeling "bepaalt" dat het in het portfolio moet omdat er geld mee te verdienen valt, die "communiceert" dat vast (lees: maakt reclame), terwijl de techneuten nog van niks weten en het even in twee maanden in elkaar mogen draaien (wat natuurlijk niet lukt).

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal op korte termijn zo'n vaart niet lopen, ik heb al een tijd IPTV van KPN, voorheen Mine maar met die (verplichte) box wil jij als satellietkijker echt niet werken. Bovendien staat ook KPN, net zoals CDS, niet te boek als het meest klantgerichte bedrijf, zeker niet als er iets mis gaat.

 

Op dit moment is box van ITV zeer traag, geen vrije timer programmeermogelijkheid en zeker niet overal stabiel.

 

Maar toch is het wel voor de wat verdere toekomst interessant, de beeldkwaliteit wordt steeds beter, IPTV is verder het enige platform wat niet gehinderd wordt door beperkte bandbreedte, alleen de zender waar je naar kijkt en mogelijk nog één die je opneemt gaan op dat moment door de kabel. Ook is er veel interactiviteit mogelijk en zal de prijs door triple play interessant zijn.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...