Jump to content


VLC stream van PC rechtstreeks naar Dreambox


Fabian

Recommended Posts

Ik kijk regelmatig programma's als uitzendinggemist/RTLgemist op de laptop via VLC Media Player. Als ik deze stream opslaat op de laptop in een TS bestand, kan ik deze gelijktijdig bekijken op de Dreambox door op de laptop nogmaals VLC Media Player op te starten en op de Dreambox het betrefende TS bestand m.b.v VLC Frontend te selecteren.

Echter vraag ik mij af of dit ook mogelijk is zonder een TS bestand te creëren. Wie weet of het mogelijk is, om de stream vanuit VLC Media Player aan de Dreambox te bieden en gelijk op de TV te tonen? Zo ja welke poort moet ik dan selecteren en is er dan een buffer nodig?

Link to comment
Share on other sites


Gewoon met je rechter muis de eigenschappen van de uitzending opvragen en daar zie je de locatie/URL staan. Vaak eindigt dit met .asf

Kopieer deze koppeling volledig, open een HTTP netwerkstream met VLC, plak de koppeling en vink de optie save stream aan en stel deze in op de juiste instellingen (ik gebruik MPG TS).

Link to comment
Share on other sites

Niemand een briljant idee?

 

Weet iemand soms wel hoe je Youtube en SB6S-programma gemist filmpjes kan streamen. Van deze programma's kan ik namelijk niet de URL achterhalen? Ik kan alleen achterhalen dat Youtube Adobe Flash Player gebruikt en SBS6 Silverlight.

Is het misschien mogelijk om, als de URL niet te achterhalen is, een soort "printscreen" filmpje te maken en deze als een TS file op te slaan?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.