Jump to content


[Televisie] Dodelijk ongeval treft makers van Beagle


Guest Kimble

Recommended Posts

Hilversum, 12 nov. Twee medewerkers en twee gasten van het programma Beagle, in het kielzog van Darwin zijn gisteravond betrokken geraakt bij een dodelijk auto-ongeluk in Argentinië.

Een van de inzittenden, de partner van een geluidsman, is overleden. Twee anderen, de scheepsarts en een historica, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis in Trelew in Patagonië. Dat maakte de VPRO vanmiddag bekend.

 

De auto waarin het viertal zat, kwam in botsing met een vrachtwagen, op 60 kilometer van Puerto Madryn, de havenstad waar de clipper Stad Amsterdam sinds enkele dagen ligt. Beagle in het kielzog van Darwin is een twaalf miljoen euro kostende coproductie van VPRO, Teleac en de Vlaamse publieke zender Canvas. Een multimediale ploeg reist de wereld rond om de reis van wetenschapper Charles Darwin in kaart te brengen op radio, televisie en internet.

 

„Alles ligt stil aan boord van de clipper Stad Amsterdam. We gaan de zwarte vlag van rouw hijsen”, twitterde eindredacteur Lex Runderkamp vanmiddag. De televisie- uitzending van zondag 14 november heeft de VPRO geschrapt „uit piëteit met de slachtoffers.” Op internet wordt het leven aan boord en de koers van de driemaster 24 uur per dag gevolgd, maar de webcams zijn stilgelegd. Er zijn via internet alleen nog beelden te zien van de mast. Het schip, dat 72 dagen onderweg was, blijft voorlopig in Argentinië. De medewerkers hebben het werk stil gelegd. Welke gevolgen het ongeluk heeft voor de rest van de reis is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van de VPRO.

 

Bron: NRC.

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.