Ga naar inhoud


Welkom op Sat4all!


Duwgati

Aanbevolen berichten

Welkom op de enige echte sat4all website!

 

In dit onderwerp (topic) leggen we je uit wie en wat sat4all is en wat je van ons wel en niet mag verwachten.

Ook leggen wij je uit wat wij van jou verwachten.

 

De geschiedenis van sat4all.

Sat4all is 26 maart 2000 opgericht door Michel en Marty. Beide Satelliet TV hobbyisten in hart en nieren. Marty stopte er na een paar maanden al mee. Het was hem allemaal al snel te veel werk. En dat is zo'n site natuurlijk ook. Michel bleef wel en heeft sat4all een jaar of anderhalf "alleen" gedraaid. Uiteraard samen met een groep moderators.

Na een jaar of anderhalf begon Michel een eigen bedrijf en werd weer wat later distributeur van de Dreambox. Omdat hij vond dat hij zijn werkzaamheden voor zijn bedrijf niet met sat4all kon combineren heeft hij toen in zijn vrienden en kennissenkring gezocht naar een vervanger. Ron heeft de site daarna jaren lang met een groep moderators gedraaid tot hij zich eind 2009 terugtrok als moderator. Nu zijn de moderator taken verdeeld onder een groep van een 10 tot 15 moderators. Samen beslissen zij over het reilen en zeilen op sat4all. Ron houdt zich uitsluitend nog bezig met administratieve zaken en het beheer van de website. Server onderhoud wordt gedaan door Ronaldd (misschien nog wel bekend van de Dreambox images).

Wat is sat4all nou eigenlijk precies?

Sat4all is een interactief medium waar leden met elkaar kennis en gegevens uit kunnen wisselen. Een messageboard dus. Uiteraard kunnen bezoekers van die kennis mee profiteren, maar in principe is het de bedoeling dat je in welke vorm dan ook uiteindelijk zelf ook bijdrage(n) levert aan dit messageboard door actief deel te nemen aan discussies (topics). Het messageboard bestaat uit een aantal fora. In ieder forum wordt een specifiek onderwerp besproken. Indien je deelneemt aan discussies op het messageboard of zelf een nieuw topic opent, is het dus zaak dat je dat op de juiste wijze doet.

 

Huisregels

Op dit messageboard gelden een aantal huisregels Het gebruik van het messageboard zelf is gratis, maar we vragen je wel om de huisregels te lezen, toepassen en respecteren. Zie onze huisregels als de regels die bij jou thuis waarschijnlijk ook gelden. Het wordt bij jou thuis vast niet op prijs gesteld dat er gescholden en geslagen en wordt. Hier op sat4all wordt dat ook niet op prijs gesteld. Het slaan van leden (bashen) en schelden op andere leden of moderators wordt hier bestraft met een vriendelijke verwijzing naar onze voordeur (een zogenaamde ban). Geenstijl praktijken zijn hier dus uit den boze!

In ons huis verwachten wij namelijk dat je jezelf weet te gedragen. Er wordt dus niet gescholden, niet beledigd, niet gediscrimineerd en zeker niet geslagen (spreekwoordelijk dan).

Ook zijn de regels na jarenlange praktijkervaring in het leven geroepen om het verblijf op het messageboard zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo stellen wij het dus niet op prijs dat je zonder lezen van onze huisregels maar je gang gaat op dit messageboard. Het lezen van de huisregels en onze aanvullende aanwijzingen die je mogelijk bovenaan in de diverse fora terug vind, dien je te "kennen en kunnen".

 

Alle berichten die niet aan onze huisregels en aanvullende aanwijzingen voldoen, verwijderen wij of passen wij aan. Dat is ons recht en dat recht gebruiken wij om zo alle fora zo prettig mogelijk leesbaar te houden en onaangename (negatieve) discussies te vermeiden. Op sat4all heerst dus geen censuur, maar goed fatsoen!

 

Wie is sat4all nou precies?

Wij zijn gewoon een groep enthousiaste hobbyisten die deze site belangeloos en zonder enige vorm van winst draaien. De banners (reclame) die je hier ziet zijn om onze kosten te vergoeden. Niets meer en niets minder. Niemand onder ons heeft een titel zoals “Professor in de Schoteltechniek” of zo. We zijn ook geen taalexperts, geen Nationale IQ test winnaars, maar gewoon een stel enthousiaste doorsnee mensen met goed fatsoen die het leuk vinden om jullie een leuk "thuis" te bieden. Onze namen zijn allemaal "nicknames" Onze echte namen zijn niet van belang. Ook wij hebben naast sat4all allemaal een privéleven en omdat er ook andere sites zijn die het met privégegevens en goed fatsoen niet zo nauw nemen, blijven onze echte namen bij voorkeur ook "geheim".

 

Wat zijn nou precies "bans" en "warns"?

Een ban wil zeggen dat iemand tijdelijk of soms zelfs permanent van deze site verwijderd wordt. Dat gebeurt dan omdat die persoon opzettelijk onze regels aan zijn laars gelapt heeft, of gewoon vaak gewaarschuwd is, maar zich nog steeds niet wist te gedragen. Echt verwijderen is niet mogelijk, maar we komen een heel eind. Meestal komen mensen die verwijderd zijn nog wel eens een keertje onder een andere naam terug om te schelden, beledigen of andere ongein, maar die gooien we dan snel weer buiten. Dat proces kan zich af en toe wat vaker herhalen. Dan heb je te maken met iemand met een hele grote plaat voor zijn hoofd, ofwel de zogenaamde lafbekken die alleen met schelden en slaan hun "gelijk" weten te halen. Die mensen gaan dan meestal naar een ander forum, tot ze daar ook worden buiten gezet of ze uiteindelijk een forum vinden waar ze het wel goed vinden dat er gescholden, geslagen en beledigd wordt. Wij kiezen er voor om daar streng mee om te gaan. Ben je dus gewoon een mens met goed fatsoen en respecteer je onze huisregels, zul je een ban zelf nooit krijgen.

 

Een "warn" is een zogenaamde warning/waarschuwing of vermaning zoals wij het liever noemen. Een vermaning krijg je als je per ongeluk onze regels aan je laars lapt. Heb je meerdere vermaningen op je naam staan, krijg je een tijdelijke ban. In de tijd dat je dan niet meer op het forum kunt (vaak zo'n 7 tot 14 dagen) wordt je geacht onze huisregels nog eens goed door te nemen en je er in het vervolg wel aan te houden. Het is onverstandig dan op een ander forum te gaan schreeuwen hoe “kl*te” sat4all wel niet is. Daarmee zet je jezelf alleen nog meer voor schut.

 

Heb je bezwaar op een beslissing van een moderator, mag je dat uiteraard via PM of contactformulier kenbaar maken en toelichten. Wij zijn geen machtsbeluste monsters, maar gewoon mensen. Daar praat je dus fatsoenlijk mee. Ook wij kunnen namelijk wel eens een foutje maken. Daar valt in goed fatsoen altijd over te praten.

Heb je meerdere waarschuwingen en meerdere bans, gaan wij ons afvragen of je wel helemaal goed bij je hoofd bent. Als wij dan met de moderators onderling eens zijn dat je wederom toelaten tot het forum echt een zinloze zaak is, bannen we definitief.

Je wordt dan geacht de site te verlaten en een andere site te zoeken waar ze wel met jou overweg kunnen.

 

Kortom gelden op sat4all eigenlijk normale huisregels zoals thuis. Met goed fatsoen, lezen alvorens te schrijven en een stukje gezond verstand zul je van ons moderators nooit last hebben.

 

Heb je toch nog vragen, vindt je [ HIER ] (bijna) alle antwoorden.

 

Wij wensen je veel plezier op sat4all!

 

Het sat4all team

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...