Jump to content


[Premium HD] HD krijgt te weinig tijd om op te starten


Guest woutervg

Recommended Posts

Guest woutervg

Ik heb een AZbox premium met daarin een Samsung harde schijf. Wanneer ik een opname plan werkt dit 2 van de 3 keer niet. Als ik dan de volgende ochtend de AZbox aan zet herkent hij geen harde schijf. De enige manier om de box de harde schijf weer te laten herkenen is dan opstarten met de usb met de patch.bin file erop en dan kiezen voor optie 5 (boot without update).

Op een ander forum las ik iemand die hetzelfde probleem heeft en die aangaf dat dit komt doordat de harde schijf te weinig tijd krijgt om op te starten waardoor de AZbox al wil opnemen wanneer de harde schijf hier nog niet klaar voor is.

 

Hebben anderen ditzelfde probleem?

Link to comment
Share on other sites


Guest woutervg

Ik heb een WD Caviar Green 500GB harddisk aangeschaft en ingebouwd. Hiermee is het probleem opgelost. Samsung Harddisk werkte dus niet goed... Hoop dat ze nu snel de bug oplossen dat een opname niet werkt wanneer de je de box uitzet op een zender die op een andere sat zit dan de zender die je op wil nemen.

Link to comment
Share on other sites

Was het bij toeval 1,5 terra

als dat zo is dan ligt het aan de kernel die de schijf niet snel genoeg kan bewerken

die kernel is voor 1 terra goed niet voor grotere schijven

Groeten Fred.

 

AZbox premium , AZbox premium+ , AZbox elite

Dreambox 8000 2maal SAB sky 4800 mini , DVB zelfbouw decoder.

Link to comment
Share on other sites

Guest woutervg
Origineel bericht van: Fredo
Was het bij toeval 1,5 terra
als dat zo is dan ligt het aan de kernel die de schijf niet snel genoeg kan bewerken
die kernel is voor 1 terra goed niet voor grotere schijven


Nee, het was een 500GB. Las op internet dat meer mensen problemen hebben met Samsung harddisks.
Link to comment
Share on other sites

Guest woutervg

Nu ik ongeveer voor 100 GD heb opgenomen op mij harde schijf komt het probleem terug. Weer brand 's ochtends het rode lampje en wordt de schijf niet meer herkend. Het is een SATA 2 schijf. Kan het probleem verholpen worden met een jumper om er een SATA 1 van te maken?

 

Ik la op een ander forum dat na et plaatsen van de jumper de hele schijf geformatteerd moet worden. Klopt dit?

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

typ effe het serienummer in google in, plaats de jumper op waarschijnlijk brugje 3 en hij loopt de helft langzamer op sata1. gegarandeerd alle problemen opgelost.

 

je moet in de azbox gewoon een schijf niet sata2 willen laten lopen, dat kán problemen opleveren. als sata1 is alles gewoon in orde.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.