Jump to content


[DM800HD] opnemen als het programma ook daadwerkelijk begint...


mega gert

Recommended Posts

Wanneer ik de timer instel voor een opname,via de epg, dan komt het nog wel eens voor dat ik het einde van het programma mis. Nu kun je natuurlijk de eindtijd wel iets later zetten.

Vroeger had ik een videorecorder die werkte met PDC systeem.

De opname startte altijd op het juiste moment en stopte ook op het juiste moment.

Is er ook zo'n systeem voor de dreambox ??

 

db800hd

cccam2.1.3

gemini

 

Link to comment
Share on other sites


Origineel bericht van: mega gert
maar hoe zit het dan met de info balk onder in beeld als een programma afloopt ? ik krijg dan heel kort de info balk tezien... deze krijgt dan toch ook een signaal ?? kan met dit signaal de starttijd dan niet worden geactiveerd ?

Dat is "gewoon" gebaseerd op de "now & next" informatie, is dus altijd gelijk aan wat onderin je scherm staat en wordt dus nooit actueel bijgewerkt.

En verder, PDC was een schitterend systeem en hoewel het een VBI-systeem is (dus niet geschikt voor digitale sat-ontvangst), had het onderliggende systeem natuurlijk heel simpel hergebruikt kunnen worden met een aantal bitjes in de digitale stream.

MAAR volgens mij wordt PDC al jaaaaaaren niet meer gebruikt. Ik vermoed dat de adverteerders er niet zo blij mee waren. Lange leve de overheersing van de commercie! Gij zult reclame kijken, van begin tot eind!

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link to comment
Share on other sites

Origineel bericht van: Erik Slagter
MAAR volgens mij wordt PDC al jaaaaaaren niet meer gebruikt.


De kabelboer bij mijn ouders stuurde het nog mee in de analoge stream voor de publieken. Heeft me heel wat hoofdbrekens gekost, waarom mijn test opnames op Ned1 altijd goed liepen, en dan belde moeder weer dat de opname niet startte... op RTL... Bleek de video eindeloos op de PDC te wachten, die op Ned1 wel gestuurd werd maar op andere zenders niet.
Vond het een super systeem, toen we nog een sprietantenne hadden.
Link to comment
Share on other sites

Volgens mij gebruiken de zenders ARD en ZDF de now/next wel om precies optijd te starten. Vaak staat er dat het voroge programma nog 0 minuten moet duren, maar dat het eigenlijk allang afgelopen was. Precies op het moment dat het dan echt gaat beginnen springt de text om. Dus het zou dan mogelijk moeten zijn om precies op tijd te kunnen starten door die info te gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

Als de overweging is dat de reklame ook mee opgenomen wordt, so be it, dan mag het start en stop signaal ook wel inclusief de reklame zijn. Belangrijkste is toch dat het gewenste programma volledig opgenomen wordt? Dat zou al een stap in de goede richting zijn.

Aan de andere kant zal het nu wel te laat zijn om dit in te voeren, overeenstemming voor een wereldstandaard hoef je al helemaal niet te verwachten. Gelukking worden de HDD's steeds groter en goedkoper dus kun je hele ruime marches stellen in je opname.

Link to comment
Share on other sites

Ik hou het op "luiheid" en niet op "boze opzet". Ook al is het technisch prima te doen, en is er allang een internationaal aanvaarde standaard, de providers zien er gewoon geen brood in.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.