Jump to content


Probleem Conax kaart KPN smargo smartreader en newcs.


Maarten_J

Recommended Posts

Sinds een week of 3 (eerder is het mij niet opgevallen) heb ik problemen met de KPN Conax kaart in combinatie met de Smargo smartreader die ik gebruik in combinatie met newcs en mythtv.

Na booten gaat het een minuut of 3 goed en vervolgens bevriest het beeld en hangt het newcs proces. Dit krijg ik met geen mogelijkheid meer goed tenzij ik de hele PC reboot. (newcs draait in background met als moeder root process 1 en is niet te killen met kill -9 <pid>. Ook de logfiles laat niets zien. sasxxx meldt ineens ECM failed, key not available from server. Het lijkt mij dat er onlangs iets veranderd is op de Conax kaart oid. Weet iemand dit toevallig? I'm desperate!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Beste mensen,

 

Follow up, ik ben er eindelijk uit wat het was. Had eerste gedacht dat de smartreader zelf misschien defect was omdat het echt hing op kernel niveau (proces was niet meer te killen zelfs) maar nadat iemand een week lang mijn smartreader had getest zonder problemen kon hem dat ook niet zijn. Het is dus waarschijnlijk combinatie moederboard-smartreader. Het is een asus m3n-vm78 want nadat ik een USB hub ertussen had gezet waren alle problemen opgelost. Inderdaad was het moederboard wel een van de wijzigingen die ik onlangs had aangebracht(ik had het kunnen weten). Zal wel ergens een timing issue zijn op USB niveau. Zal asus er eens over raadplegen.

 

Gegroet

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.