Ga naar inhoud


DVBt enTV Vlaanderen


katwezel

Aanbevolen berichten

"TV Vlaanderen praat met Norkring"

 

Bron : De Tijd

 

TV Vlaanderen, de aanbieder van digitale televisie via satelliet, denkt eraan zijn tv-signalen via de ether te verspreiden. Het praat daarover met Norkring, vernam De Tijd. Topman Kurt Pauwels wil alleen kwijt dat TV Vlaanderen ‘zoals altijd interesse heeft voor ether-tv’.

Norkring is de nieuwe eigenaar van het zenderpark van de VRT. Vorige week raakte bekend dat Norkring een akkoord heeft met Telenet, van oorsprong een aanbieder van digitale televisie via de kabel. Door dat akkoord wordt het vanaf dit najaar mogelijk Telenet Digital TV in Vlaanderen ook in de auto of in de caravan te ontvangen. Dat is extra concurrentie voor de satellieten van TV Vlaanderen, toch al de kleinste aanbieder van digitale tv in Vlaanderen.

verdrukking

Komt de satelliet in de verdrukking door de opkomst van ethertelevisie? ‘Nee, het gaat voor ons om twee verschillende producten’, zegt Pauwels . ‘Ethertelevisie of DVB-T is een eenvoudiger product met minder kanalen. Ons satellietaanbod is heel uitgebreid en ook in het buitenland te ontvangen.’

De satelliet heeft wel enkele nadelen. Zo moet het toestel aan de buitenkant van het huis worden gemonteerd. Veel mensen willen dat niet en gemeentes leveren niet gemakkelijk een vergunning af. Het materiaal om ethertelevisie te ontvangen is bovendien goedkoper en kleiner. Mogelijk wil TV Vlaanderen via Norkring die problemen counteren en een alternatief bieden."

 

 

M7 Sat 801-Technomate 5600 ci-usb - Pace dsr8141/22 - Smartwi=rip - 1x disc triax 88 thuis - 1x disc hirsman 64 camping - duo lnb's astra1-3 + nog een hoop antiek

Lokatie's hoevenen & blier (belgië)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...