Ga naar inhoud


Ervaringen met HDMI > UTP > HDMI convertors


satvet

Aanbevolen berichten

Laatst kwam ik HDMI > UTP > HDMI convertors tegen om HDMI over grotere afstanden te versturen. Voor slaapkamer gebruik overweeg ik een dergelijke optie om de VU+ duo zo ook de slaapkamer te laten voorzien van beeld (icm met een aAB verlenger).

Alhoewel het logisch lijkt dat cat5 de datastroom makkelijk aan zou moeten kunnen, toch voor de zekerheid maar even vragen: iemand al ervaring met dergelijke convertors (NB het gaat met name om HD kanalen, de SD zou de dreambox nog kunnen verzorgen).

 

Kan dit over het bestaande LAN draaien of aparte kabel nodig?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Waarschijnlijk heb je hier wat aan .... en dat mag weer niet qua reclame....

 

In ieder geval bij hardware. info is op 18-01-2010 een onderzoek geweest of het werkt. Uit de conclusie:

 

Citaat:

Het idee van de MegaView 60 is interessant, maar in de praktijk zitten er nogal wat haken en ogen aan. Hoewel de mogelijke afstand bij 480p signalen tot 60 meter is, wordt HDMI voornamelijk gebruikt voor HD en daarbij valt het resultaat eigenlijk tegen. Zelfs met CAT6 kabels lukte het met één van beide testtelevisies niet om over 25 meter succesvolle signaaloverdracht te verkrijgen. Bijkomend probleem is dat tussen zender en ontvanger niet één maar twee netwerkkabels nodig zijn. Dat maakt het vrijwel onmogelijk om van bestaande bekabeling gebruik te maken, aangezien netwerkkabels normaal naar een centrale switch leiden en niet twee aan twee van ruimte naar ruimte getrokken worden.

 

Vraag is dan ook of het niet goedkoper is om gewoon een lange HDMI kabel aan te schaffen. HDMI kabels van 20 meter zijn te koop vanaf zo’n dertig euro, en hoewel we dergelijke goedkope lange kabels niet getest hebben, geldt dat je voor ongeveer 100 euro sowieso een HDMI kabel van die lengte koopt die foutloos 1080p signalen kan doorgeven. Grotere lengtes zijn met gebruik van een signaalversterker ook mogelijk. En dat kan de MegaView 60 eigenlijk niet garanderen. Met Cat5e kabels hadden wij bij 20 meter al geen succes meer en zelfs met CAT6 kabels was de werking bij 25 meter niet perfect. Neem daarbij dat de MegaView 60 zo’n 50 euro kost, exclusief de benodigde netwerk en HDMI kabels, en het mag duidelijk zijn dat dit product alleen in specifieke gevallen de logische keuze is.

 

Bron: hardware.info

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...